Нашите цветя - обща тема 12

• 34 893
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не мога да им се нарадвам

От август до сега трети път стрижат оранжевите зокуми до стебло.

А като ги видях да кастрят така африканските маргаритки щях да умра.

# 166
Коледниче и на мен ми казаха на хладно да се сложи.
Тези модерни тенксгивингчета и моите цъфтяха 2 пъти.
От Мин година им хванах следния чалъм: стоят вън дали лято, на пъстра сянка, до сянка. На слънцето беше пожълтяло едно. Стоят вън до късна есен, почват да правят пъпки и от 2 седмици са вътре. Изведнъж напълниха пъпките и цъфтят.
Никога до сега не са ми избовали нови разтенийца в саксията. Растат бавно.
А едно умърлушено старо Коледниче спасено от стълбището, избива вече от саксията.

# 167
Умишлено прескачам темата две седмици. Едно че съм под карантина и не мога да давам навън друго, че така и не успях да си прибера мушкатите от градината. Обаче сега съм пред дилема как да постъпя с коледна звезда оставена на остъклена, но отворена тераса и коледниче на прозореца. Звездата показва признаци на цъфтеж. Коледничето и то напъпило. След ремонта у дома единственото място, което мога да им осигурят е срещу климатика, и ме притеснява че ще им навреди.

# 168
Здравейте! Моля за съвет. Забелязах в  "почвата" на две от орхидеите ми много ситни като много дребни мушишки/буболечки. Едната има и лека плесен. Два дни до тях стоеше и една хризантема, не е за вътре, но имаше минусови температури и я внесох вътре. Резултатът е..
Имам съмнение, че е от орхидеите. С какво да ги напръскам, за да ги спася? Благодаря ви предварително

# 169
Ха, моето каланхое след като прецъфтя и го пооскубах, сега е пуснало нови 3 пъпки. Пък аз го бях отписала, че ще го видя някога цъфнало пак. Обаче две листа отдолу са му пожълтели и омекнали. Преполивам ли го?

# 170
Хризантемите вътре винаги хващат инсекти. Това на снимката са акари, трябва ти акарицид от агроаптека. Най-добре отиди със снимката, те знаят какво да ти дадат. И напръскай всички цветя наоколо.

JMM, и на двете няма да им понесе срещу климатика. Коледната звезда може да си хвърли листата. Не знам какво да те посъветвам, и двете се чувстват по-добре на хладно, отколкото на топло. Поне ако можеш сложи нещо между тях и климатика, да не ги духа директно...

# 171
Моята миналогодишна коледна звезда издържа до пролетта на температура 23-25 градуса.

# 172
На мен за акари ми дадоха валмек от агроаптеката , имаше резултат

# 173
  • In transit
Момичета, фрезиите ми решиха да покарат отново. Цяла гора са. Засега нямат цветоноси. Да ги наторя ли или няма смисъл? Тоест дали издържат на студено. Тук още не са паднали толкова температурите, но нощем са към 6-8С. Нямам и остъклена тераса където да ги преместя. Sad

Лимона ми и той реши сега да цъфти, луда работа. Цяло лято едно листо не изкара.

# 174
И моите фрезии така покараха преди години по никое време, нищо не стана от тях. На следващата година не цъфнаха. Не бих ги торила на твое място, няма да цъфнат зимата навън.

# 175
  • In transit
Мерси Флоксче...освен да ги преместя в коридора. Там е доста светло. Пък каквото стане.

# 176
За съжаление не можах да видя най - прекрасното цвете на Happy Mijjj. При мен цветята още са навън

. Солейролията ми расте бързо

и това също .

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 20:06 от Natt***

# 177
А сега могат ли да се засаждат луковици фрезии?Попадна ми реклама на евтини из сайтовете и много се чудя дали да не поръчам.

# 178
Имате ли мнение за https://palmi.bg/  ? Качество на подуктите им за торене,както и за състоянието на самите им растения от разсадника?

# 179
Аз имам регистрация във форума им. Много полезна информация откривам, но арогантността на собственика ми е повече. Като цяло отзивите са  добри.

Общи условия

Активация на акаунт