Нашите цветя - обща тема 12

• 34 921
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
evencee много хубави кактусчета Simple Smile
Каква сенсевиера търсиш? Ако си в района на София бих могла да ти отчупя от някоя от моите

# 481
Lollo, от София съм, да. Няма особено значение каква да е, аз съм всеядна в момента. Искаше ми се да е от тези, които стават високи, но и нисичка да е няма да я върна. Ще съм ти благодарна ... ако не, ще си търся, не е проблем. Но е някак по-магично да ти поверят цветенце и да се стараеш да не го умориш и да се сещаш с усмивка за човека винаги, когато го погледнеш.

# 482
Аз сега правя проба. Имам една сансеверия лунна светлина, която когато получава достатъчно добро осветление е със сребристо-зелен цвят, а когато е на тъмно позеленява и после не възвръща сребристото на вече променили цвета си листа, само новите са сребристи. Та експеримента е, ако я размножа от листо, дали ще изкарам сребристо бебе или ще се върне към зеления си родител.

Експериментът е поради друг резултат, който получих на друга сансеверия. Тя е зелени листа, с жълт кант и която така размножих от листо, но бебето излезе с чисто зелени.

Дойде сингониумчето. Миниатюрно е, но е много красиво. Като нарисувани с водни боички са листата. На снимка не може да се предаде достатъчно добре.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 16:51 от Миоки

# 483
Lollo,
честити нови придобивки Simple Smile, страхотен е фикуса! Направо завиждам, но за съжаление нямам къде да го сложа.

# 484
Миоки,може ли точното наименование на сансевиерията (лунна светлина),и на сингониума?
Сансевериите са ми слабост-имам 16 вида.

# 485
Sansevieria trifasciata moonshine и Syngonium ngern lai ma variegated са наименованията.

# 486
Sansevieria trifasciata moonshine и Syngonium ngern lai ma variegated са наименованията.
Благодаря за отговора!
От къде е сингониума,ти май живееш в чужбина?
Имам такава сансивиера,при мен обаче се получи обратното нещо-докато беше на двора листата и станаха залени,тези новите са сиви,но те изникнаха като я прибрах вътре.

# 487
Същата имаш. Simple Smile
Замислих се, дали пък младите издънки и листа не са сребристи и с времето да позеленяват...

Сингониумът го взех от Етси. В UK съм. Не го бях виждала до сега, май не е много популярен и го имаше само при един продавач.

# 488
evencee, ще ти пиша на лично да се разберем Simple Smile

Natt, благодаря ти! Май вече и аз нямам място. Днес правих егати рокадите, за да наместя новото попълнение. Освен това и любимия измрънка 🙄

Миоки покажи експеримента. Много интересно звучи

.

# 489
Ето го бебето с майката листо отзад.

Листото от moonshine за момента е в чаша с вода и няма корени. Отрязах го преди седмица. Ще отнеме поне още няколко докато пусне първо корени, а после и бебе растение.

# 490
Миоки, сингониума ти е прекрасен:smile:
Дръж ни в течение за експеримента.

# 491
Ще държа Simple Smile
В момента, всичко е с някакъв заспал период. Растат, но много, много бавно. Надявам се напролет да дръпнат. Може и аз да съм нетърпелива Laughing или просто защото всичко е бебета.

# 492
При мен някои спят,а други ще трябва да ги режа,че станаха големи,а мястото е вече кът:smile:

# 493
Всеки ден си гледам мястото и умувам как да го разширя, така че да не вкарвам допълнително изкуствено осветление, че вече става прекалено. Joy Май-май, само по вертикала има шанс. За сега, не съм го измислила.

Ето я моята лунна сансеверия - майката и отрязаното листо. Виждат се сребристите листа на фона на зелените. Всички сребристи са нови, след като я сложих на по-светло и да я торя малко, че много бавно растеше.

Скрит текст:
Тези растения определено харесват много светлина. На тъмно само озеляват.
Другата, докато беше на източен прозорец с повече светлина в старата къща, тръгна от това на горната снимка и стана това на долната, за няколко месеца. Сложих я в дългата саксия, защото така растеше, с идеята да продължи, но на новото място, но с малкото светлина, спря да вади нови ризоми - само удължава и да вади нови листа.
Идеята с разсаждането беше да попълня празното в саксията, но с това чисто зелено бебе, не съм сигурна, че искам да са заедно и вероятно ще се наложи смяна на саксията с по-адекватна.
Скрит текст:

# 494
  • Мадрид / София
Днес точно прочетох за вариегатната сансевера, че ако се пресади, може да загуби окраската си и да стане само зелена. Аз нямам място, така че се въздържам от нови растения. Обаче днес видях едно със сребристо кадифени листа. Пишеше “Бели ангелски крила” ама друго не видях да пише като вид. Много интересно беше, а и голямо. Само го гледах, че няма къде да го дяна такова.
Намерих снимка в Интернета:

И бях грабнала това, ама го оставих:

Общи условия

Активация на акаунт