Нашите цветя - обща тема 12

• 34 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Тези цветоноси на фаленопсисите насочвате ли ги по някакъв начин? Аз имам три, които растат активно, но не смея да ги пипам, за да не ги откърша и те растат направо (не нагоре).
Въпрос на вкус е. Моите ги оставям да си висят, така ми харесва, но май повечето момичета ги връзват нагоре. Ако се напъне много при връзването, може да се прекърши, иначе за растението няма никакво значение какво ще направиш.

# 466
И мен запалихте с тези Аглаонеми. https://dachnyuchastok.ru/aglaonema-sorta-foto/ Много ми харесват камуфлажната и Аурора, май ще търся.

# 467
В офиса ни има огромна Aglaonema commutatum и даже питах шефа дали може да си счупя клонче. Погледна ме учудено и каза, че мислел, че е пластмасово. 😆 Но като казвате, че е отровно ще се откажа. Или само за червените се отнася?

# 468
Всички са отровни, но ако ги ядеш. Съветите за ръкавици при боравенето с тях е, ако имаш някаква алергия. Същото важи и за фикусите. Аз не ползвам ръкавици, само си мия ръцете след като приключа с отровните.

# 469
Заради котките не бих взела отровните.

# 470
Е, да, ако ти пасат цветята, добре е да се избягват. Да знаеш, че филодендроните, потосите, скиндапсисите, алоказиите са също отровни.

# 471
  • София
Това днес видях в Кауфланд. Екзотично ми изглежда

Нямаше име.

# 472
Филодендрон бъркин /philodendron birkin/ Simple Smile

# 473
Всякаква ЛЕД лампа/лента/крушка става принципно. Студено бяло е най-добре за цветята и с повече лумени - 2400 нагоре. Не е задължително изобщо да пише фито лампа или за оранжерия и т.н специфики.
Точно щях да пиша, че лумените имат значение повече от ватовете. Не само за цверята , но и като избирате осветление у дома. За фитолампите има и трети вид, по-ефективни дори от ЛЕД.
Преди 2 дена попаднах на много хубав материал, но не го намирам. Този бива. https://bg.supermg.com/gradinski-rastenija/9597-fitolampi-za-ras … va-otzivi-i.html#
Разбрах, че е добре да има комбинация от синя и червена светлина, ако са цъфтящи. Силвана мисля имат добри “крушки”

# 474
Аз съм им сложила една икейска лампа за бюро с много лумени плюс една цветна.

Аз само лумени гледам, защото ватовете на новите крушки са много малко и не мога да се ориентирам, а и с цената на немския ток избягвам много ватове.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 19:58 от Анонимен

# 475
  • Мадрид / София
Имайте предвид, че някои лампи хабят много ток и после сметките са ужас. Това го знам от споделено във видео. Мойта не се отразява на сметката, но не всяка е икономична.

# 476
Снощи късно забелязах, че калатеята някак си си свива листата. Събират се едно към друго. Тази сутрин пак са разперени.

# 477
Напълно нормален процес Simple Smile наричат ги молитвени растения - вечер събират листата, сутрин ги отпускат. Точно така трябва да прави.

# 478
След като видях тук коментар, че в кауфланд има бъркин, днес изприпках и за щастие ме чакаше последният останал. Покрай него забърсах и една ешеверия, поредната която ще се опитам да не убия. Споменавала съм, че едни от най-трудните за отглеждане са ми сукулентите. И двете в симпатични кашпи за общо 14лв. Супер находка! Благодаря на мацката, която сподели Simple Smile
Скрит текст:
едното листо има кафяво петно, но ще го преживея

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 14:39 от Lollo

# 479
Навих се най-сетне да ви покажа моето мини растително царство вкъщи. До преди две години имах котка, която пасеше всичко и цветята бяха мираж, но сега тепърва озеленявам.
Първо коледничето, което пуска нови листа, но не се задава цъфтеж за жалост.

Алоето Тигрови зъби, за което съм безкрайно благодарна на Миж. Вече дръпва нагоре и ме радва.

Много обичам кактуси и алоета. Това с четирите топчици май не спи, ами си расте по малко. Скоро ще трябва да го пресаждам като намеря почва.

Каучука се развива добре. Беше в момент на застой, увеличи големината на листата, но сега го виждам че ще пуска и нови.

Бебе слонска юка от огромната ми външна.

И за да не е много пък хубаво, накрая една зелка каланхое, която бе доста голяма и красива и успях да попилея вероятно с преполиване. Но май има надежда, виждат се едни миниатюрни избиващи нови листенца.

Сега искам да си намеря Сансевиера, Стрелиция, Опунция и още, и още ....

Общи условия

Активация на акаунт