Нашите цветя - обща тема 12

• 34 829
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
За много години момичета! Бъдете здрави и щастливи Simple Smile!
Berussa, разкошни цветя имаш Heart Eyes! Толкова много красота събрана на едно място!
Happy Mijjj, прекрасна е Монстерата и наистина много е пораснала!

# 661
  • Варна
За много години, хора ! Желая ви здраве и щастие ! Simple Smile

Хепи Миж, много се радвам, че се включи в темата. Бих била благодарна на някои съвет относно отглеждането на Монстера. В нета чета разнопосочни съвети. Пулверизара ли се, почвата влажна ли се поддържа, тори ли се, в каква почва се пресажда ? Слънце, шарена сянка ? Simple Smile

Миналата седмица донесох една Монстера вкъщи от една позната. На нея и е подарък, не я желае, държеше я под стълбище бих казала и с кеф се отърва от растението. Ето я :
Скрит текст:

2-те млади листенца вкъщи пожълтяха, предполагам защото е топло. Изкъпах я и я полях, защото беше цялата в прах, а пръстта доста суха. И тези петна по листата дали са нормални ?
Скрит текст:

Прекрасна е твоята Монстера, с удоволствие бих следвала твои съвети относно отглеждането и. Simple Smile

Беруса, прекрасни растения. Simple Smile

# 662
Floren, честита Монстерка Simple Smile
Много е хубава! Heart
Отрежи пожълтелите листа. Мисля, че растението е в чудесни състояние Simple Smile
Моята я гледам на 1.5м от южен балкон. В момента(зимата) я огрява слънце за няколко часа. През лятото не я огрява директно, защото балконът ни е тип лоджия.
 Температурата в помещението е 23-25 градуса. Поливам я само 1 път седмично. Пулверизирам през ден-два, като се сетя ...
Миналата зима я торих с тор за зеленолистни, както и всички други. Тази зима не съм (трябва да взема тор, че ми свърши Simple Smile )

# 663
Berussa, много са ти красиви растенията. Приличат на изкуствени направо - нито едно петно или жълто листо Simple Smile Браво!

Монстерите се славят с това, че лесно загниват корените съм чувала.

# 664
  • Варна
Хепи Миж, много ти благодаря за съветите. Надявам се да се спогодим с нея и да и хареса вкъщи. Simple SmileFlowers Four Leaf Clover

# 665
Браво момичета, много добре гледани растения показвате!
Флоренче, нямам монстера, но първата ми мисъл беше - дали не и е малка саксията? Според мен изглежда добре, с малко любов и грижа ще избухне при теб Grinning
Моето пингуи не спира да ме радва с цвят, но се появиха няколко кафяви петънца по листата, точно където се опират в саксията Confused
А на мен днес също ми подариха папрат тип къдрава салата, точно такава исках Blue Heart

# 666
  • Варна
Флокс, благодаря.
Целта за момента е Монстерата да се закрепи, да видя как ще тръгне вкъщи, пък пролетта ще и сменя почвата. Simple Smile

Пинги-то много хубаво е нацъфтяло. Да не би да стареят листата и затова да се петносват и съответно пожълтеят. Какъв вид е точно твоята ? Интересно, че не се дели, а цъфти.

Честита папрат, Simple Smile

# 667
На етикетчето пише само пингуикула, даже не знам защо още го пазя. От местния цветарски магазин е, там не са почитатели на ботаниката Grinning Иначе най-старите листенца изсъхнаха напълно и ги махнах, може би е това.

# 668
Флокс,
Мисля, че кафенеят От това, че се допират до саксията.
Аз така знам, че стайните растения не бива да се допират до стени, предмети. Почват да кафенеят листата в мястото на допир

# 669
  • Варна
Флокс, възможно е това което казва Мариета, листата да кафенеят от допира със саксията. Имай предвид, че и късия ден, липсата на достатъчно слънчеви часове също оказва влияние. Тези растения обичат ☀️ и зимата доста се поизмъчват. Аз също имам кафенеещи листа, но при мен саксиите ми преливат от бебета и определено вече са малки. Напролет ще разделям и вероятно ще раздавам. Или ще сложа всичко в една голяма купа и така ще ги гледам. Simple Smile
Това са моите в момента. По- малки листа ( зимни) и розетката се дели.
Скрит текст:
Догодина зимата мисля да я оставя на по- хладно да зимува и само да поддържам субстрата влажен. Искам да видя дали отново ще ме затрупа с бебета,... няма какво да ги правя и ще се опитам да променя условията с надежда по- малко да бебеправи. Simple Smile

# 670
Моята е на северния перваз, светло е, но изобщо няма слънце Angry
На южния исках да я държа, но се отказах. Нощем е под 17°С, а през деня ако изгрее ги напича директно и става доста горещо, повечето растения не харесват такава разлика. Само кактусите останаха там, даже и те се мръщят...

# 671
  • Варна
Флокс,експериментирай. Мятай я на юг и я наблюдавай. То растението ще си покаже. Пинги-тата и Дрозерите са държаливи кучета, пък и са като троскот. Аз лятото занемерих един цветонос на Дрозера , разпръсна го вятъра и след това намирах бебета дрозерки и в мушкатата. Simple Smile

# 672
  • София
Нямаше повече да купувам цветя,само цъфтящи( така си казах). Вчера се прибрах с това.

# 673
За много години, дами! И за много цветя 😁
Прекрасни са показаните от последните страници, на Phloxx, Berussa и Happy mijj. Монстерите!! 😍
При мен на двора цъфтят иглики и кокичета, малко по никое време, едната орхидея също. Утре ако се сетя ще снимам да покажа

# 674
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета, имам луковици на зюмбюли и лалета мисля. Гледам, че е започнало да се показва зеленичко листо. Искам да ги пресея в друга саксия. Да започвам ли да ги полива или само да ги вкарам в стаята на топло за да се активизират?

Общи условия

Активация на акаунт