Нашите цветя - обща тема 12

• 34 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Миоки, запали ме по самополиващите се саксии. Взех две Лечуза, преди няколко дни други две. Лечуза са по- хубави и си имат стик с въженце, за другите купих допълнително и трябва да ги вадиш от дъното и да наливаш в него вода. Но пък са два пъти по-евтини.

# 646
Simple Smile дам, много са удобни. Лечуза са скъпички, но пускат намаления.
Между другото, ако ти трябват по-големи, Elho имат самополиващи се insearts за кашпи с размер от 18см диаметър нагоре и цените им са значително по-ниски.

# 647
Това е добра идея. И в немския Амазон ги има. Тъкмо ще използвам кашпите на Elho, които имам.

# 648
Честита Нова Година и от мен!!! Blush Бъдете здрави! Пожелавам много нови придобивки и много растеж и красота от настоящите ни такива Hug
Ето някои от моите съкровища Heart

П.С.Не знаех,че при качването на снимките тук така се влошава качеството Sad В действителност цветовете им са много по-наситени и бляскави.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 18:16 от Berussa

# 649
Прекрасни 😍 Въпреки че сайта променя цветовете се виждат добре гледани и здрави растения. Искрени поздравления!

# 650
Уауууу,Berussa,поздравления! Всичките са прекрасни,но ми останаха очите в лимона. 😍 И аз много искам,но не ми се получава нещо.

# 651
Това май е кумкуат, и моят сега почна да пуска плодчета, но са по-мънички. И аз да поздравя Berussa за кичестите цветя, у нас се каня да поливам още от миналата година 😁Къдравия папрат е много интересен, ако е папрат...

# 652
Точно щях да кажа, че не е лимон.
Моят портокал тази година след цъфтежа не направи плодчета, сега пък расте само на зеленина. Оставих го навън, към февруари ще го орежа и ще видим какво ще стане.

# 653
Е да,още като гледах ми мина през ума,че може да не е лимон. 😃 Но пак искам. Аз всяка зима гледам мандарини от семки и на есен умират.

# 654
Аз си купувам готови дръвчета с плодчета и след време става само един треволяк. То няма как да расте портокал или лимон с плодове на парно и без слънце до безкрай.

# 655
Благодаря ви,момичета! Heart
Цитрусовото е Кумкуат. Взех го в края на август,с месеци беше на едно положение,никакво развитие.От ноември започна да се събужда и декември за Коледа се сети,че е време да узрява Grinning
Имам и мандаринка,но лятото в горещините,докато бях на почивка и разчитах ,че я поливат,едва не я изгубих.Буквално я заварих изгоряла.Успях с поливане и торене да я върна, възстанови си листата.Наричам я "феникс".Буквално си възкръсна от пепелта.Има зачатъци на плодчета,но дали пак ще узрее някога,не знам. Доволна съм,че все пак оживя.

Къдравата папрат е Флебодиум. Всичките ми папрати изискват ежедневно пулверизиране и поливане.

# 656
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
фикус лирата е младо растение или е на сянка?
и на "заешкото краче" не му виждам крачетата, но много ми харесват листата такива сочки, лъскави и зелени...
добре гледани китки, да са ти все така пищни.

# 657
  • In transit
Това май е кумкуат, и моят сега почна да пуска плодчета, но са по-мънички. И аз да поздравя Berussa за кичестите цветя, у нас се каня да поливам още от миналата година 😁Къдравия папрат е много интересен, ако е папрат...
Ефи, на топло ли го държиш?
Моят лимон упорито е решил да цъфти въпреки времето навън. Като паднат температурите под 5С го покривам с найлон иначе си е на открито, на завет.

Ени, на пролет като пуснат в Лидл цитруси от холандските си вземи. Миналата година видях, че същите ги пускаха и в Метро. Ако не забравя мога и аз да ти взема.

# 658
Мики,ще съм ти благодарна много,ако ме зарадваш с един цитрус. Нямаме Лидл ние,едва си изпросих от една приятелка мъжа й да ми вземе бугенвилията. Неудобно ми е все да карам някой да ми купува нещо. Маслината и тя ми беше купена от мъжа на съфорумка и пращана по куриер,но не я отгледах. 🥺
В едно заведение тук има два огромни лимона по 2 метра,имат си плодове и са ок. Та не е невъзможно явно.
Аз бях купувала лимон от Хоуммакс. Не аз де,пак ми я докараха приятели. Стана колкото мен и го изпуснах пролетта,измръзна. Много ме беше яд.

# 659
За много години, дами!! Grinning

Днес се ужасих колко е пораснала Монстерата ми Joy Кога беше бебе, кога стана истинско чудовище Joy

berussa, уникални растения!!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт