Нашите цветя - обща тема 12

• 34 848
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Ооо като гледам какво редиш по первазите си, има много благинки и при тебе 😍

# 631
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Не взех розовия сингониум, защото не ми хареса. Много блед цветът и въобще не ме грабна. Взех едно жълто хиби, кактус
и  другото, на чиито етикет пише Фламинго-цвете Атлас. Мислех, че е същото като бялото ми (припомнете ми името 😬), но реших да го сложа в по-голяма саксия от транспортната и се оказа, че има големи корени, докато на бялото са много мънички. Не знам дали е същото.
И край вече, защото первазите свършиха. 🙈
Скрит текст:

антуриум. и още някой го беше показал, но със зелени фунийки.
имах такова, цвета издържа много дълго.
и колкото по-стар става цвета, става все по-зелен.

# 632
Аз показвах със зелен цвят. Последният излезе бял, но другите са още зелени. Някой тук беше написал, че е зелен, защото няма светлина. Но аз зелен го купих.
А в магазина днес видях вид с цвят наполовина зелен, наполовина червен. Посредата на дължина като с линия разделен. Днешната ми придобивка е всъщност с ярко оранжев цвят, но форумът го показва червен.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 22:57 от Анонимен

# 633
  • София
Извинявайте за лошото качество на кадрите, но са на повече от 10 години правени със стари телефони и не специално за цветето. Намерих  на още едно място в архивните си снимки цветето, което издирвам. Ако някой може да определи как се казва и кое е то, моля да пише! Така ми се иска да си го имам пак. Загубих го по много нелеп начин.
На този кадър даже се вижда малко как цъфтеше. Обичаше много вода и светлина.

# 634
Рододендрон? Има го много наоколо като храст. Цъфти за кратко на пролет.

# 635
  • София
Soft Click, благодаря! Никога не съм му знаела името. Моето като прецъфтеше , минаваше  време и пак почваше да цъфти. Отрупваше се в кичести розови цветове.

# 636
Твоето като гледам е било в стая. Тук ги садят навън и горе-долу във всеки двор има, но наистина не повече от месец е с цвят. Има и паркове.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 01:25 от Анонимен

# 637
Много красиви китки сте наредили Hug Този двуцветния кактус с тюрбанчето ми е интересен колко издържа, това е присадка, нали? Thinking И около мен гледам  магазините са заредили с пресни стайни растения, но има предимно нецъфтящи. Ходи ми се и по-надалече да погледам китки, но сега нали все празници, гости, все някой ти задява времето Smile

За антуриума
Скрит текст:
Тези оранжевеникавите, както и двуцветните са нови сортове, двуцветното е суперкрасиво, но се чудя колко са стабилни. За нормално белите ако станат зелени обикновено е сигнал за нещо извън нормалния ред на развитието им. Разликата между домашния и естествения им климат е една такава причина, просто се нарушава естествения им кръговрат, спящия период, или периода в който имат нужда от по-ярка или по-слаба светлина и т.н. Не мисля че това са неща на които може да се угоди на 100%, все пак идват от другия край на кълбото. Цветът им може да се влияе и от промяна на хранителните вещества в почвата, излишък на азот, неточна температура, влага и т.п. неизмерими детайли. Просто е едно такова променливо цвете, има различни разновидности, ако някой подробно го интересува кое как най-добре може да се провери ако знаеш точното название на вида антуриум, някои се менят от бяло към зелено и това им е съвсем нормално.

# 638
Моят не стана зелен, а от зелен става бял след две години. Честно казано, като зелен е по-красив. Тази вечер гледах в магазина, че продавот и зелени, и бели.

Оранжевото е чисто оранжево, не кафенее. Да, явно са нови сортове. Има и с различни форми на цвета, извити  вълнообразно например.

# 639
  • София
Soft Click, страхотни снимки, красиво е!Благодаря! Hug  Изобщо не предполагах, че е храст. Подариха ми го много отдавна. Като писах рододендрон ми излиза и азалия, ама май са различни неща. Оказва се, че го има в различни цветове.
Има и други цветя така- аз много харесвам белия здравец.

# 640
Моите дървета преди година и днес. В момента са доста рошави, ще видя как мога да ги пооформя.

# 641
  • София/Варна
MagniМ много красиви. Как си ги накарала да се разклонят толкова?

# 642
  • София
МагниМ какъв ускорен растеж! А всички ли цъфтят?

# 643
  • София
Здравей те, да попитам тези които гледат сентполий как се постъпва в този случай?
Скрит текст:

Това издължаване какво да го правя? Да го засипя просто с пръст или да одрежа и вкореня на ново? Гледах някъде в ютуб клип точно за този случай, но не мога да го намеря.
Ето клипче https://www.youtube.com/watch?v=4ZnUIxphIAI
Ножа с който ще остъргваш трябва да бъде предварително обеззаразен.
Жената от клипа ги овалва във вкоренител.Аз направо засаждам.

# 644
Правят цвят след доста години, май след петата. Моите са отчупени от огромно цъфнало дърво в двор. Дали ще цъфнат и кога не знам. Тъй де малко съм шмекерувала затова имаха цветове. Сами се отглеждат и разклоняват. Това е цветето което абсолютно неглижирам. Поливам ако/когато се сетя. И то лятото. Зимата от дъждовете каквото поемат.

Общи условия

Активация на акаунт