Нашите цветя - обща тема 12

• 34 851
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Флокс, не зная защо е такава пръстта, не се полива често. За 16 години само веднъж съм го местила с нова пръст и беше преди 3-4 години. Ако трябва- ще го направя преди пролетта. Много обичам цветя, но не разбирам. Имам го обаче много години и вървеше без проблеми.
Карсулата (дървото на живота) ми е ново.
Ако намеря снимка ще питам за едно цвете, което ми умря, а растеше разкошно и искам пак да си го намеря, а не зная как се казва.

# 616
Ако дълго време не се пресажда, поне трябва да се тори. С годините, хранителните вещества от почвата се "изяждат" от растението, а самата тя се компресира и трудно поема вода и бавно съхне, ако корените не я "изпиват" навреме. Прекалено компресираните в саксията корени също са затруднени да си изпълняват функцията правилно. Изобщо, хубаво е да се пресажда в подходяща по големина саксия или поне да се сменя почвата на няколко години, в зависимост от растението.

# 617
А също и торя

# 618
не зная защо е такава пръстта, не се полива често.
Така да се отдели пръстта от саксията е заради липса на влага-поливане май.

# 619
  • София
Миоки, никога не съм торила , би ли ми дала съвет- как става? разтвори? във вид на пръст?
Ефибуш- рядко го поливам защото не обича вода.
Намерих една снимка, (но не е на фокус ) на цветето, което искам пак да си купя. Ако някой го разпознае ще се радвам много. То цъфтеше кичесто в ярко розови гроздове. Често правеше многобройни такива цветове. Много поливане му трябваше и обичаше светлина. На този кадър е без цветовете.

# 620
Мариета,ако наистина имаш излишно дърво на живота,бих приютила едно. 🥰

# 621
Не взех розовия сингониум, защото не ми хареса. Много блед цветът и въобще не ме грабна. Взех едно жълто хиби, кактус и  другото, на чиито етикет пише Фламинго-цвете Атлас. Мислех, че е същото като бялото ми (припомнете ми името 😬), но реших да го сложа в по-голяма саксия от транспортната и се оказа, че има големи корени, докато на бялото са много мънички. Не знам дали е същото.
И край вече, защото первазите свършиха. 🙈

# 622
Миоки, никога не съм торила , би ли ми дала съвет- как става? разтвори? във вид на пръст?
Аз ползвам и течна тор (и органична и неорганична) и под форма на пръст. Вземи си като начало, някаква за листни стайни цветя и следвай инструкциите за дозировка.
Ако е под формата на пръст и пресаждаш, смеси с почвата и така засади, а ако не искаш да пресаждаш, насипи на повърхността, а при поливането, хранителните вещества ще слязат надолу с времето.   

Течната тор се разрежда с водата и се полива с разтвора. Няманикаква философия, само трябва да се внимава с дозировката, за да не се изгори растението от преторяване. Ако искаш да ториш на всяко поливане с течна тор, може да разреждаш повече от указаното.

# 623
Мариета,ако наистина имаш излишно дърво на живота,бих приютила едно. 🥰
Писах на лични

# 624
Софт, жълтото хиби ме прободе в сърцето. 😍

# 625
Паднаха му три цвята в колата и много ме доядя на мен.

# 626
Не се ядосвай те така падат бързо. Но виждам пъпчици, ще те радва с нови цветове. Моето откак го имам не е спряло да цъфти. Ще си взема още със сигурност.

# 627
То в Малта е у дома си. Тук като го купиш, цъфти известен период и после спира. Другото ми хиби е заспало и го оставих на по-хладно.

# 628
Добре си направила. И при теб напролет ще започне нов растеж. Само трябва добро ( и смело) орязване за да цъфти. И хибискуса като бугенвилия, стефанотис и жасмин, прави цветове на нови клонки. Но ти го знаеш това.

# 629
Ох, като се сетя само за малтийския жасмин и ми мирише. Няма тук такива благини. Те от слънцето се хранят. От стена съм виждала да излиза кала и си цъфти.

Общи условия

Активация на акаунт