Нашите цветя - обща тема 12

• 35 555
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Леле, Floren, магьосница си Simple Smile, много екзотични, интересни и непознати за мен цветя отглеждаш, но са страхотни!
Миоки, затварям си очите за изкушенията, които показваш - голяма си подстрекателка, а на мен ми е слаб ангела.
Карзче, много се радвам да те " видя " Hug, липсваше ми!
Дано и Бисерка се появи в темата, и тя липсва от много време.

# 331
Карз,
И моите мушката са вън. Преди 2 дена ги завих с найлон, че очакваха ниски нощни Т.
Утре трябва да ги оправя. Така са нацъфтели…

# 332
  • Бургас
Нати, 🤗 искаше ми се да ви зардвам и със снимки, ама....
Бисерка, защо така и тя липсва🤔 дано е добре!
Много красоти видях в 1-2странички. Терариума е страхотен!
Много интересни цветя виждам ❤️

# 333
  • Варна
Флорен, приказен терариум. Как поддържаш влагата и  температурата в него ?
...

Диорела, благодаря. Температурата е стайна, с дистанционното на климатика си задавам стойностите.Grin Отделно се съобразявам и с лампите във флорариума, че те задължително ми вдигат 2 градуса.

Влажността, за нея не правя нищо изискващо усилия. Само всяка сутрин опръсквам с пръскалка сухите растения. По- скоро поддържат висока влажност купите с вода на хищниците, че тя нали се изпарява при висока температура. Влажността през деня е 70 %, през нощта се вдига до около 85%. Ако затворя горния капак ще се вдигне още влажността, но не желая. Предпочитам да циркулира въздух за да не завъдя примерно мухъл. Simple Smile

Нат, благодаря. Simple Smile

Карз, съжалявам за загубите.

# 334
Моите дипладении и азалията още са навън на минусови температури. Идеално изглеждат. Преди няколко дни пред един хотел в Кьолн също видях дипладении. Явно не съм аз само луда. Въобще няма да ги прибирам заедно с азалията, вътре така или иначе загиват.

Ще питам нещо странно. Знаете ли нещо за слагане на ледени кубчета вместо поливане на орхидеи? Моята поредна пак остана без цветове и вместо да я хвърля, реших да я аставя в дрешника под прозорец. Там не се отоплява. Четох обаче в някакъв сайт на английски да се "полива" с кубчета лед.

# 335
Софт, миналата година поливах с кубчета лед цикламите си. В някой от цветарските форуми го бях прочела. Не че не ги загубих накрая, но издържаха много повече от очакванията ми. С орхидеи няма никакъв опит. Изобщо не ме впечатляват, сигурно съм единствена в темата. Simple Smile
Карз, много се радвам на появата ти! Ще си възстановиш цветните загуби, сигурна съм! 😘

# 336
Ще питам нещо странно. Знаете ли нещо за слагане на ледени кубчета вместо поливане на орхидеи? Моята поредна пак остана без цветове и вместо да я хвърля, реших да я аставя в дрешника под прозорец. Там не се отоплява. Четох обаче в някакъв сайт на английски да се "полива" с кубчета лед.
Да, не се "полива" с кубчета лед, освен ако не искаш да си убиеш орхидеятата де.  Имало някакво изследване което уж показвало, че този метод е много подходящ, но реално е някаква измишльотина.

# 337
  • Мадрид / София
Кубчета лед се слагат на орхидеи фалаенопсис за да спадне температурата при корените и да предизвика никненето на цветонос и цъфтене. Слага се веднъж седмично в продължение на около 16 седмици (3 месеца). Няма общо с поливането.

# 338
Гледах някакво видео преди време, което обясняваше с аргументи, че тази теория е невярна. Отдавна беше та не знам дали ще го открия, ако сега тръгна да ровя.

# 339

Аз само така поливам стайните цветя. Нямам загинало или повредено цвете.

# 340
Изобщо не ме впечатляват, сигурно съм единствена в темата. Simple Smile

Не си. 😆
Това е последната орхидея, която купувам. Ще седи в дрешника и ще й слагам лед до пролетта и ако не извади цвят си отива.

# 341
  • Варна
В неотопляемо помещение с лед,...няма да се налага още дълго да обгрижвате орхидеята.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 14:57 от floren

# 342
В неотопляемо помещение с лед,...няма да се налага още дълго да обгрижвате орхидеята.
Даже в момента цъфтят

# 343

В неотопляемото помещение е към 18 градуса и има голям прозорец. Пробвам само дали ще цъфне, обикновено ги хвърлям в тази фаза, но с леда ми стана интересно. Иначе азалията ми цъфти на сняг, а в стаята беше тръгнала да си заминава.

# 344
  • Варна

В неотопляемото помещение е към 18 градуса и има голям прозорец. Пробвам само дали ще цъфне, обикновено ги хвърлям в тази фаза, но с леда ми стана интересно. Иначе азалията ми цъфти на сняг, а в стаята беше тръгнала да си заминава.

Уточнявайте детайлите. Нямам азалия и поради тази причина не мога да сравня изискванията при отглеждането на двата вида растения- орхидея и азалия. Обаче ако изходим от гледна точка естественото местообитание на орхидеята то там лед няма и въобще до тропическо растение леда стои не дотам добре. Зная, че интернет е пълен с множество съвети за подходящо обгрижване на орхидеи и още повече за предизвикване на обилен цъфтеж. Като например използване на лучена вода, оризова вода, картофена вода, утайка от кафе и други. Аз съм класик и използвам само подходящи торове. Леда пък го предпочитам само в коктейли. Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:01 от floren

Общи условия

Активация на акаунт