Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето ми не иска да си изяде АМ

  • 499
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 96
Здравейте, мама съм за пръв път от скоро, бебчо е на 14 дни и го храня само с АМ, първите пет дена в болницата е пил някакво американско АМ, така ми каза акушерката, което хич не било ок , но болница...каквото, такова, там нямахме проблем, а и количеството тогава е малко. Прибирайки се вкъщи заложихме на Хип Комбиотик, въпреки че изобщо не ми е ясно дали да се ориентираме по кутията / до втората седмица да даваме по 60 мл през три часа/ или по съветите на акушерката / втората седмица да качим на 70-90 мл/ имаме проблем с хапването, ползваме биберони на Нук - ортодонтски силиконови и каучукови, не виждам разлика за бебето, изпива по 50 мл , рядко 60 и голяма част държи в устата си и връща като го надигнем за оригване, бута биберона с език и очевадно не го иска, вода отказва, нахранва се с желание да към 30 мл и нататък е мъка, заспива на шишето, много е поспалив, не знам дали му е достатъчно, имаме везна, която се оказа неработеща и може би ще вземем нова, за да видим качва ли грамчета, ака и пиша нормално, но се храним по поне 30 Мин и вече нервите са ми опънати. Днес сменихме АМ с Нан комфортис, Ами същата работа. Моля ви, дайте съвет, да го храним ли на два часа и какво количество, ако е на поискване имам чувството, че няма изобщо да се събуди, много спи, изписаха ни клинично здрави, притеснена съм, пробвахме и с кръгъл биберон на campol , същата работа, нахранваме се с малко и заспиваме. В болницата ме посъветваха всеки ден да вдигаме с 10мл докато стигнем 100 и с тези 100 мл караме до края на първи месец, това за нас изглежда невъзможно, не съм изобщо ориентирана за количеството, дори не знам реално имаме ли проблем, или просто е малък, смея да твърдя, че опитахме всичко за остане буден на шишето, но...

Помагайте Sad

# 1
  • Мнения: 154
Бебето е малко и напълно нормално да яде и да заспива на шишето. Аз съм кърмила, но през 20 минути и заспиваше още на 5-тата. В началото е така- като закачени сте.
Моля Ви се наистина изхвърлете си везните и не се вманиачавайте. Давайте си на детето колкото му се хапва. На прегледа ще си проличи качва ли нормално. Ако качва- няма никакъв проблем.
Когато кърмата ми спря (около 3-ти месец) започнахме АМ. Детето си хапваше по-малко и си наддаваше добре. Аз съм избрала Аптамил НА, но това си е до лична преценка.
На 7 месеца е , а хапва едва по 180 мл на ядене (а трябва да хапва по 210).
Вече сме захранени, но продължавам по същия начин. Колкото и се яде-толкова. Изобщо не насилвам нещата, нима вие винаги изяждате храната си.
Пак ще се повторя- щом бебчето е здраво и ако си наддава като хората не си го правете фикс идея.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 23:30 от Tytti

# 2
  • Мнения: 899
Azirra имах подобни терзания и мъки със синът ми.. честно казано, сега не бих си го причинила отново. Винаги ядеше по-малко от това, дадено по таблиците, пък си наддаваше добре - даже сега като му гледам снимки от бебе е бил направо пухкав, а аз колко нерви съм си скъсала да му набутам онези оставащи 10-20мл.. 🤦‍♀️

Следете дали детето наддава - ако наддава, значи за него това количество си е ок. Все пак дори и възрастни хора с еднакво тегло не се хранят еднакво.
Нормално е да се хранят дълго време - мънички са, изморяват се, коремчетата им са малки. Ако връща и бута с език шишето, значи наистина не иска повече. Щом е поспаливо може да има жълтеница, в такъв случай не го оставяйте да спи дълго и щом количеството, което приема е малко може да пробвате да скъсите интервалите на хранене и да му давате на два часа и половина, вместо на три.

Общи условия

Активация на акаунт