Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
За "неработене"-то на НВВМХ, по мои наблюдения, грешките/причините са:
- прекалено много въглехидрати
- намаляването освен на ВХ и на мазнините, особено в началото когато трае адаптационния период
- яденето на прекалено много "режимни" печива и пакетажи при това с подсладители и още кой знае какво
- яденето на прекалено много баластра, често за сметка на протеините.
- прекалено често чиитване
- прекаляване с физическата активност, най-вече от по-младите и не толкова наднормени хора.
- прекалените очаквания за прекалено кратко време

# 631
Да, друга причина е увереността, че се храним ВМ-НВХ, когато това въобще не е така...Бих добавила и гладуването (не фаст, а точно недохранване имам предвид), както и твърде честото хранене с малки порции и т. н.

# 632
Здравейте, пия глюкофаж ХР...предстои ми да пусна изследвания-инсулин, кр.захар...Въпросът ми е трябва ли известно време да не пия глюкофажа или е достатъчно в деня на изследването да не го приемам?

# 633
Ядене на кофти мазнини.
Или изобщо неадекватно възприемане на режима - че трябва да се назобиш с тонове мазнина. Един познат всеки път като чуе за моя режим и обяснява за негов колега, който влязъл в болница с тоя режим. Ама той изяждал по голяма кофичка заквасена сметана на веднъж. Пълнел със сланина пъстърви и не знам по колко е изяждал… Абе с глупост всеки режим може да завърши зле

# 634
Деси, и кетоацидозата също се спряга като ефект от режима...но не уточняват кога се получава...и става развален телефон😃
Bubsis, да, не пий хапчето преди изследване (те изследвания се правят и без това на гладно и без хапчета). Но всъщност активното в-во на ХR се задържа в тялото до 5 дни (по спомен). Така че изследването ти ще отрази КЗ с хапчето, а не без него. 🙂 Не знам дали е удачно да го спираш за 5-6 дни (спира се и се започва по схема), а и защо е изписано...

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 01:50 от dolce miele

# 635
Да, XR e с удължено действие....и според мен няма смисъл да ги спираш...

# 636
Прави сте. Наистина погрешно се разбира режима. Но ме учудва, че хора, които уж го разбираха и прилагаха адекватно са се отказали и го анатемосват.

Аз искам друго да попитам. Пиете ли канела, чай от листа на смокиня? Четох, че свалят кз, но свалянето би било моментно и до колко е удачно за дълъг период от време?

Днес тествах и стевия в кето палачинка. Вдигна ми кз от 4,9 до 6,1. Та ето… подсладителите до къде водят. А аз изядох толкова много еритритол и стевия последните години. Тогава нямах проблем и не обръщах внимание, но сега всичко под лупа.

# 637
Този чай харесвам аз със смокиня:

Също и от Лидъл чай круша и карамел и 2 вида джинджифилов- единият е 52% джинджифил и е по-лют, другият е с около 20-25% джинджифил и канела, той е по-мек. Има още 2 вида джинджифилов- с мента и май с лимон, но не съм ги пробвала още. 🙂 Канела...само за овкусяване на кафе/кисело мляко, режимни палачинки...Патих си от едни капсули с канела. След тях се чувствах "като парцал", отпадналост, сънливост- оправях се чак като хапна нещо, за предпочитане поне малко въглехидратно...Зарязах ги! Купила съм си цейлонска канела.
Само преди изследването може да се спре хапчето. Но ако се взима вечер, и да не се спре, то до голяма степен ще показва каква е "картината" с пиене на хапче.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 20:04 от dolce miele

# 638
Долче, благодаря ти. Утре отивам да накупя чайчета. Много харесвам карамел. Ще взема и от него. На мен от канелата ми се разтуптява сърцето като е с кафе, но пък действа. Пия я без кафе - ръся я в чая точно. Даже забелязвам, че и главата ми се върти. Все едно някой ме е ударил. Но знам, че тя сваля и кръвното.

А ако сваря круша за по - натурално? Дали ще има много въглехидрат в чая? Утре ще тествам и това. Simple Smile  а догодина ще събирам листа от смокиня.

Аз друго тествах този следобед. Скир. 30 мин след като хапнах 100 грама кз се вдигна от 4,9 на 5,5. Същото като при овес. След прием на овесени ядки 50 грама кз се вдигна на 5,7, но се вдигна едва на първия час. Не толкова бързо като със скир. Не че ще ям подобни продукти, но исках да знам понякога ако се реша, как ще се отразят.

# 639
На този Пийт режима не струва. Все едно не съм била на него. И какво постигнах?
110 кила и купища проблеми.
Картофите били хубав протеин. ЖДНБ.
Тоя знае ли колко картофи съм изяла. И то без хляб, със салата. И съм имала много дни не съм пипвала сладко.
Резултат - нулев. Добре де, не беше нулев, качих още.
Захарта и мазнините вечер да сме ги приемали. Тоя луд ли е? Знае ли колко съм яла вечерта Grinning
Оф, няма повече ни да му чета, бих му хикса и не ми се е коментират простотии.
Всъщност като гледам как сам си противоречи имам чувството, че има ментални отклонения този Пийт.

Миоки, хубав списък. Бих добавила и протеини с Е-та.
Даже ми иде да го сложа в първия пост. То не че го четат много хората, ама да има.
Режима се разбира погрешно, защото много хора са супер мързелив, не им се чете, не им се мисли и искат някой да  им обясни режима в три изречения. Ами да се оправят.

Какво стана с чията. Никой не ми отговаря? Мелите ли я на по-ситно? Или може така да си я кисна?

# 640
Елора, аз обикновено не я меля. В разни печива обаче, може да я сменя покрай другите съставки (режимни "брашна"). И в някои рецепти за мусове също дават да се мели. Не ми е трудно и да я смилам, но не винаги съм в период да ям чия ежедневно, а не искам да ми стои смляна задълго...
Leia, в този скир има много протеин (също вдига КЗ), някакво количество вгх и почти 0 мазнина. Не намирам за толкова странно, че КЗ ти е била 5,5, протеини без мазнина също могат да са инсулиногенни/да повишават КЗ. Вече кое от двете /или и двете/ си е индивидуално. На мен скирът не ми вдига КЗ с 0,6 единици на първи час, обаче аз в повечето случаи го предпочитам с малко кис. мляко или заквасена сметана, или крема сирене  слагам и горски плод или малко ядки/чия/ленено семе/орехи/кокос.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 00:53 от dolce miele

# 641
Просто се замислих дали ако се слага цяла може да има много по-малък ефект от мляната.
Макар че преди време на старата машинка опитах да меля, нищо не стана. Всичко си беше цяло.
Имам нова машинка за ядки. Може и да пробвам.
Просто искам да знам дали действието е различно.

# 642
Мен ми е инетерсно, тая чия в какво състояние излиза на изхода, ако не е предварително смляна с машинка?  Joy

leia2015, не знам кои са тези които споменаваш и били дълго време (колко дълго?) на режима и какъв точно им е бил (точно с параметри, не просто като име), така че ми е невъзможно да коментирам. Аз съм на режим 3 години. Не е много, но не е и малко време, оплаквания нямам, напротив, основно положителни резултати имам и нямам никакво наверение да го сменям. Повечето от старите списващи тук са и по-дълго.

# 643
Момичета, я ми кажете, за да приключа моята драма. Да припомня инсулин 19, ендокринолог, назначено лечение изпито 1 хапче вечерта сутринта инсулин 5.09.
Ендокринолога каза, че резултата бил такъв от 1 хапче 😳
Решила съм утре да пусна пак изследване /седмица след хапчето и изследванията/, даже и за обременяване се чудя, за да реша драмата и да знам накъде. Или трябва да изчакам още?
Иначе за седмица спрях сладкото и ограничавам въглехидратите.

# 644
Мен ми е инетерсно, тая чия в какво състояние излиза на изхода, ако не е предварително смляна с машинка?  Joy

И аз съм се питала това неведнъж.
Но
Скрит текст:
Скрит текст:
не съм разглеждала  tooth   

sladko, оставам с впечатление, че смяташ ИР за леко грипче и може за 2 седмици да се лекува и после пак да почнеш да ядеш всичко.
Няма да стане това моето момиче.
Ако не си правила обременяване, може да правиш. Но не трябва да пиеш хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт