Проблем с Виваком

• 3 880
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Бях дълго време абонат на N3, но Виваком ги придоби и на 01.09 сключих договор с Виваком, защото предишния изтече на тази дата. Сметките към стария оператор са платени до август включително ,но Виваком издават фактура от 01.09 ,с период на отчитане 01.08-31.08 и искат още веднъж да им платя таксата за август. Ходих до офиса им,уж направиха молба за сторниране, но уви нищо не се случва.Звънях им на 123,писах им в сайта,но не знам въобще дали ще се случат нещата. В петък имам имейл,че ще ме дадат на фирма за събиране на задълженията!Моля, дайте ми съвет на кого да пиша и как да си търся правата?!

# 1
Нали имате някакъв документ за платената такса за август месец. А и вие сте абонат от 1.09.2021. Искахте обяснение защо да плащате 2 пъти. Сумата еднаква ли е? Има къде да се оплачете. Би трябвало да се справите и без комисията по регулиране на съобщенията или за защита на потребителите. Настоявайте, питайте, искайте входящи номера до изясняване на ситуацията. Имате ли вече My vivacom и апликацията. Много неща ще разберете  как се движат.

Успех

# 2
Отиди пак в офис и настоявай да си оправят недоразумението. Не си тръгвай, докато не се стигне до някакво решение. Носи си всички документи и се разберете на място.

# 3
Извинявам се, че използвам тази тема, но казусът ми е свързан с Виваком. Налага ми се да сменям квартира и да сменя адреса си за услугата интернет и телевизия, които ползвам. Оказва се, че на новото място ще се наложи EON телевизията да е с медна свързаност, каквото и да значи това, а не с оптична, каквато е сега. Освен това, в сегашните условия на договора с настоящия ми адрес, интернетът, за който плащам е max 500 Mbps download / 300 Mbps upload, а на новото място максималното покритие е 100 Mbps. Но при медна свързаност разбирам, че максималната възможност е 50 max.  В договора има клауза, че при техническа невъзможност за предоставяне на някоя от услугите, договорът може да се прекрати без неустойки, но според оператора, с когото разговарях, това важи само за настоящия ми адрес. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация!?

# 4
  • София
Тази "медна свързаност" кабел ли означава?
Ако да, то собственика на новата квартира може и да не е съгласен да се дупчи и да му висят кабели.
Изясни се с Виваком и говори и с него по въпроса.

# 5
Здравейте. Когато се прекратява договор с Виваком и се минава към друг оператор също внимавайте, дали са ви дали за подпис всички нужни документи за прекратяване на договора и изрично питайте дали са прекратени всички ангажименти писмено към оператора. Защото при нас стана така, че служителките не дали за подпис някакъв документ за доставка на услугата до дома/явно умишлено/, и ние сме вече към друг оператор няколко месеца, но ни текат и суми и към Виваком едновременно заради тази неуредица. Можело да заведем дело, но сумите трябвало да платим, аз им казах да си анулират сумите и поставят компетентни служителки /това подвеждане явно е `фирмена политика`/,  ние сме били виновни че не сме искали такъв писмен документ / как да искаме нещо, за което служителките не са информирали??/.
"Тази клауза била, че в случай, че не сме доволни от новия оператор, да се върнем към Виваком." Смешници.
Е, с тази наглост в изцеждането на пари от обикновения човек, е повече от сигурно, че няма да се върнем към тях!
Въпросът е имаме ли шансове на делото, въпросът е принципен, / натрупаната сума е трицифрена и бихме могли да я използваме за нещо полезно/.
Семейството ни твърдим, че служителите им са ни подвели, че договорът е изцяло прекратен, а той не е бил според тях.

Общи условия

Активация на акаунт