Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 79 279
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Ся ми звъни да ми каже, че щял да влиза в спортен режим Rolling Eyes и ще трябва да чета за това и да сменя стила на готвене, та...ще имам нова задача Simple Smile
п.п. Искал да става як Thinking

п.п. 2 ...как хубаво си вали тууук...

Ули, то се променя светът, ама към лошо...
Незнам...тия разбирания за цвят и принадлежност може би се повлияват и от това вкъщи как се тълкуват...знам ли?

# 151
  • София
Много им се връзвате. Не за първи път го казвам. Не, че не са в състояние да ти избият чивията, но минава. Едно дълбоко вдишване и припомняне на всички моменти, в които ни се е искало да треснем вратата на родния дом и сме си мислили, колко са смотани  родителите ни помага.
Когато няма сериозни неща като наркотици, бягство, хулиганство, всичко е в реда на нещата.
И аз съм си мислила, че съм широко скроена, обсъждали сме всякакви теми, но пак е имало моменти да се чувствам отхвърлена, старомодна, задръстена 🤣.

# 152
Точно, Уиш. Е, моята засега е склонна да обсъжда, но за съжаление, когато няма аргументи, я виждам, че просто изтърпява разговора. Включва се, когато има какво да каже наопаки.
Значи е по-добре от моята. Пример:
Нахалницата: "Капитализмът е зло"
Аз: "Какво намираш за зло в него?"
Нахалницата: "Ами, то е очевидно."
Аз: "За мен не е. Бих искала да те чуя конкретно. Интересно ми е."
Нахалницата: "Оф! С теб не може да се говори"
ААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!

# 153
Мисти, той светът се променя към лошо откак светува, та нищо ново под слънцето Simple Smile

# 154
  • Пловдив
Мисти, той светът се променя към лошо откак светува, та нищо ново под слънцето Simple Smile
може би, ама...много забърза ход нещо.

# 155
Големи сте оптимисти, ей Joy
Двама тинейджъра избутах, още толко остава. И не, светът няма си замине с нас. Аз съм за младите винаги. Плява има, кога ли е нямало, но хубави деца растат и даже май по-харни от нас. Аз на моите винаги съм казвала да спорят и все се надявам да ме оборят, че харесва ни или не, ние сме миналото.

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да спори бре! ама със знания и аргументи, а не с "чух от блогъра Х", който между другото и името си ще напише с правописна грешка.
или като види, че няма аргумент да изпъшка театрално и да се оттегли от дискусията с "ОХ! НЕ МОГА да говоря с теб!"
Ами не можеш! речникът ти е беден. знанията ти са оскъдни, а ушите ти са запушени.

# 157
Ама, Добри, ти очакваш да спори като теб, а той няма как да спори като теб, защото е на 15.
Тук важи същото правило като при 3-4-6-9 годишните Simple Smile говориш с изразни средства подходящи за възрастта Simple Smile.  А на 15 все още са много по-близо до дете отколкото до теб Simple Smile

# 158
Хахаха, неведнъж съм казвала и пак ще повторя: тва майките сме правени под едно дърво Joy
Ей това 1:1
Аз на моите винаги съм казвала да спорят
И това също
да спори бре! ама със знания и аргументи, а не с "чух от блогъра Х", който между другото и името си ще напише с правописна грешка.
или като види, че няма аргумент да изпъшка театрално и да се оттегли от дискусията с "ОХ! НЕ МОГА да говоря с теб!"
Ами не можеш! речникът ти е беден. знанията ти са оскъдни, а ушите ти са запушени.

Вчера набивах канче. Написал акОмОлирани и телефони (като прилагателно). Вика - аз щото бързах, иначе знам как се пише. Бе, аз като бързам, как не греша, бе Triumph

# 159
не, ули. на 14 е Wink
и свалям нивото, за да отразя възрастта му. Simple Smile
но времто, в което аз и баща му бяхме авторитети май мина. и тогава и сега се обосноваваме и обясняваме кое защо и как.
неговите доводи обикновено са "ама Х каза така!" или "в клипчето видях ..." което и той знае, че не е сериозно.
Simple Smile не е лошо дете, но преди търсеше информация в книги, енциклопедии, сега му е достатъчно някой хахо нещо да каже. и ако хахото има 50 хиляди последователя той е добър, ако има 100 хиляди е двойно по-добър и нещата, които пише са два пъти по-верни и доказани.
е, не!

# 160
Няма да мисля за пубертет, няма да мисля за пубертет...
Вчера точно за това си говорим с баща й по телефона, тя дочува и пита - какво е пубертет??? ми пообясних като за 9-годишно...

# 161
Добре, душо ненагледна, проблемът е че ние още търсим в енциклопедиите, те отдавна минаха на блог/влог/подкаст и други, непознати мен източници. И не го казвам за да защитя златните ни яйца, а си го повтарям с идеята да преглътна, че сме динозаври Hug
А уж все съм на 25 макс, еле ко не се консултирам с огледалото...

# 162
бабата на познато дете казваше "пубертет? какво е това пубертет? моите от такова не са боледували!"
не е задължително да е много зле. и не е. аз само се закачам с него. той пали. после той казва нещо - аз паля.
минава ни и на двамата. не се оплаквам. Simple Smile

а и книгите не са това, което бяха. писала съм за енциклопедиата на България, в която си пишеше, че официалните езици в България са български и турски.
и някакво уики така казваше. кой от кой преписал не е ясно.

# 163
По наше време ютюбърът с 50к последователи беше дългокосият младеж, който свири на китара Grinning

Абе в някакъв момент родителите стават задръстени и нищо не разбират Grinning ама уж минавало Simple Smile

# 164
  • София
Ули, от мой опит, наистина минава. Нали знаеш, че най-бавна скорост имат думите на родителите. Казват ти нещо като си на 16, а го чуваш като станеш на 40 🤣.
Обикновено след 20 идва осъзнаването. Пак има разминавания, но не са толкова големи.

Общи условия

Активация на акаунт