Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 79 263
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 135
На 15 колко да е поумняла? Мечтиииии...

Чудя се да ревна ли или да се смея, защото чудото вкъщи е на 13. Смятай колко безнадеждно ми изглежда близкото бъдеще след твоя пост.

# 136
  • Пловдив
Уиш, ма твойта красавица не е ли веч извън тия години? Т.е да е поумняла Simple Smile
На 15 колко да е поумняла? Мечтиииии...
начи са набори с моя Simple Smile
Вие с Добри имате и по-големи деца и имате опит, па ние с Попи те първа ще бродим в тия дебри Wink

# 137
Хм, опит. Двамата с брат ѝ са от съвсем различни поколения, с тотално различен мироглед. Вчера ѝ казвам на Нахалницата: "Ммм, отслабнала си и изглеждаш много добре с тези дънки." И гадината дребна ми отговаря: "Намирам за неприемливи коментари за външния вид, дори под формата на комплименти." Лелееее!!!

# 138
  • Пловдив
Уиш, Smiley ... трябваше Опит да го сложа в кавички, нали? Wink

# 139
Хм, опит. Двамата с брат ѝ са от съвсем различни поколения, с тотално различен мироглед. Вчера ѝ казвам на Нахалницата: "Ммм, отслабнала си и изглеждаш много добре с тези дънки." И гадината дребна ми отговаря: "Намирам за неприемливи коментари за външния вид, дори под формата на комплименти." Лелееее!!!
Браво на дъщеря ти, Уиш Simple Smile

Ох, няма да мисля за тинейджърство, няма да мисля за тинейджъртсво, няма да мисля за тинейсжърство.

# 140
Ох,нееее,болна тема....На 11г.,когато и да и лепнеш шамар има за какво! Просто...на моменти ми иде да се откажа от нея,чрез държавен вестник ( Има ли още такъв?! Rolling Eyes ) Това дете успява да извади наяве най- лошото в мен.А тепърва се започва... Triumph

# 141
Браво на дъщеря ти, Уиш Simple Smile
Гррррррррррррррпфффффффффффффффгрррррррррррррррррр!!!!!!!!

# 142
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моя син е почти на седем. Още може да мине за сладко хлапе, но е много "устат", меси се в разговори между мен и баща му, не е срамежлив, говори с възрастни хора спокойно, не ми се мисли за след 5-6 години...

# 143
И моето е на 15. При него по - различно положението с пубертета, но явно се проявява вече. За сега минавам само със скарване и размахване на пръст с думите "аааааааааа мамоооо, слушай". Ако ми е много ядосан, ме нарича на фамилия и разбира се "махай се".

# 144
Мда, същата работа, едно агресивно налагане на толерантност по наболели социални въпроси се прокрадва и вкъщи. Моето чудо пък направи забележка на баща си как се изразява на тема афроамериканци. С искрено възмущение при това. По различни поводи чухме въпроси от сорта на “Расист ли си?”. След това към мен “Хомофоб ли си?”. А и двамата с баща ѝ сме доста деликатни по тези теми, особено пред нея. Не си спомням дали не беше във връзка с цветнокожия мъж в ролята на добрата кръстница от последната адаптация на Пепеляшка или новата Ан Болейн. Не очакваше обаче, че ще ѝ отвърна с въпрос “А ти джендър ли си?” Joy Стресна и само се измъкна, че тя задавала въпросите.

# 145
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мда, същата работа, едно агресивно налагане на толерантност по наболели социални въпроси се прокрадва и вкъщи. Моето чудо пък направи забележка на баща си как се изразява на тема афроамериканци. С искрено възмущение при това. По различни поводи чухме въпроси от сорта на “Расист ли си?”. След това към мен “Хомофоб ли си?”. А и двамата с баща ѝ сме доста деликатни по тези теми, особено пред нея. Не си спомням дали не беше във връзка с цветнокожия мъж в ролята на добрата кръстница от последната адаптация на Пепеляшка или новата Ан Болейн. Не очакваше обаче, че ще ѝ отвърна с въпрос “А ти джендър ли си?” Joy Стресна и само се измъкна, че тя задавала въпросите.

Малкия нарича афроамериканците "кафявокожи", той си го измисли. Но да, прави ми впечатление, че днешните хлапета, повечето от добри семейства, гледани и пазени, имат доста изкривена представа за реалността.

# 146
Ясно, Попи. Същата работа. Поне се утешавам, че не е само тя така. Но ме дразни не позицията ѝ по тези въпроси. Напълно съм ок с различните позиции. Вбесява ме липсата на критично мислене и тоталният отказ да дискутира тези въпроси. Дискусията за нея е недопустима. Пее лозунги и "който не е с мен, е против мен".

# 147
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
1:1 с всички. Simple Smile

бабче, не се и надявай!
бащицата отдавна е минал тийн възрастта, а не е излязъл от пубетета. Горинич пък влезе в него. Sad
 а аз съм като сущий мъченик.
добре, че имам запаси от бейлисче.

# 148
Точно, Уиш. Е, моята засега е склонна да обсъжда, но за съжаление, когато няма аргументи, я виждам, че просто изтърпява разговора. Включва се, когато има какво да каже наопаки.

# 149
Те живеят в друго време, хубаво е да започват от това положение и да си търсят ценностите после отколкото от обратния вариант.

Преди време бяхме на почивка с наши приятели, детето им беше на 13-14 тогава и използваше думата с н съвсем спокойно вместо чернокож. Заговорихме се, че е добре да спре да го прави, защото това е дума, която се разбира дори и да говориш на български и със сигурност вече е абсолютно неприемливо използването й от нечернокожи.
Да, знам, че ние тук в България в мнозинството си не ги виждаме така нещата Simple Smile обаче езикът се променя заедно с обществото и дори и безобидни думи си сменят значението, какво остава за толкова негативно заредени.

Та след толкоз писане идеята ми е, че за мен по-добрият вариант е децата ни да ги приемат и разбират всички тези неща и да тръгват от прекалено широкоскроен отколкото обратното. Няма какво да се заблуждаваме светът се променя и те са част от това.

За мен на 15 светът също беше черно-бял и това е нормално. Критичното мислене се учи с времето и възможността да мислиш критично Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт