Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 80 808
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте!

Джунче, бързо да си отива гадината то теб! Леко да бъде!

Веселинке, как си днес? Прегледа ли те лекар? Какво рече?

Съншайнче, твоите натъртени телеса след вчерашното падане как са?

Обожавам да чета класически литературни произведения! Може би това в някаква степен е предопределено от факта, че майка ми беше филолог. Вкъщи секциите се пръскат по шевовете от книги. 95% от тях са или класика, или книги от младостта на родителите ми, донякъде и от средната им възраст, но тогава вече нямахме пари за такива покупки и по-малко са купувани.
В последните години чета на Киндъл и си тегля от нета нови книги. Но и не малка част от наличните книги вкъщи съм прочела.
Баща ми сега иска да се отървем от повечето книги, че събират прах, отнемат място ... И е прав. Но сърце не ми дава, защото майк ами държеше на тях. А и е трудно да бъдат дарени. Питала съм в някои библиотеки преди години. Искат аз да им ги закарам, но транспорт нямам. Ще ми струва пари. Освен това трябва да пиша някакви протоколи и то аз да ги пиша, не те. Ама нали дарявам? Защо са го направили така сякаш аз получавам нещо от тях! Нямам време да се занимавам с това.

# 361
  • Euskal Herria
Пандич, може да питаш в различните групи за книги във фейсбук дали някой иска да ги дариш. Или да те насочат къде може да ги дариш. Другият вариант е - снимаш, пускаш обява, че продаваш + цена. Обикновено пращат с Еконт или Спиди за сметка на купувача.

# 362
  • София
Яни, това с групите е опция. Благодаря!
Другото не ми е вариант, защото е занимавка. А и реално аз класиката искам да си я запазя. А другите заглавия не са кой знае какво. Но пък може някоя поредица да пробвам да предложа без да деля отделните книги от нея.
Ще го мисля във времето. Сега с това ДО такъв гол вкараха на всички родители, че не ми остава време да си почистя дома като хората, какво остава с други неща да се занимавам. до обяд присъствам в часовете, за да напомням на ученичката, че е на училище в момента и не трябва да се разсейва, а следобед проверявам домашни.

# 363
  • Sofia
Тъй, вече официално съм на трона възкачена. Благодаря на всички! Hug
Одеве се скарах с ученичката, че едни грешки направила от бързане, леле, подивях. Елементарни, по български. Казах й, че цялата карантина ще е под зоркия ми поглед, тя пък отговаря, че не било още ясно, че сме в карантина. Сега й се изясни, де, надявам се да съм в кондиция да си изпълня заканата.
Много ме натоварва това, че е старателна само, когато й изнася. Аз не бях такава ученичка, не съм била отличничка по всичко, но ме е било много срам, когато не съм знаела да отговоря или не съм била подготвена. А сега такъв непукизъм се вихри в душата й, че се плаша.

# 364
Бързо и леко да минава, Юнче. За ученички, дето непукизмът им е втора природа, няма да отварям дума, че се депресирВам.

# 365
Мисте, някъв жаргон е - glow е блестя, glow up - пълна промяна, трансформация от загубеняк в пич. Сега чета, че в тикток е свързано с отслабване, в ютюб с разкрасяване; поредната тийн глупост.

Панде, аз бих ги сложила в кашони и бих прибрала. Както и съм направила. Сърце не ми дава да се отърва от книгите. А и не знам дали някой ден няма да се изнеса в селска къща, където ще имам стая с камина и огромна библиотека.

# 366
Юнче,леко да минава!Отчитай се тук как е.
Бърд,къде,дамусеневиди,е слънцето днес 😤!Уж 20°,слънчеви,тръцки ☁️.То листата не могат да изсъхнат,а е такъв кеф да рови човек в тях.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 17:35 от Ренко

# 367
Оф пуф требе да водя малката на лека атлетика... мрън... мразя да шофирам по сумрачно и тъмно, отсрещните фарове ме заслепяват... и тия гадни пешеходци... все в втъмни дрехи облечени... що не сложат нещо светлоотразително... и що не си стоят по домовете вечер... И леката атлетика е на Гребната база, а за там, отдето и да минеш, все задръствания... мрън... и на тва отгоре почва от 6,15 до 7,30... а после е тъмно като в ******* Smile

# 368
И моите стари книги са прибрани в кашони. Дълго се чудех и чак страдах, защото дядо ми и баща ми са ги събирали през годините. Дядо ми е разказвал как е чакал по опашки, за да купи книга. Но в един момент реших, че няма къде да побера всички - и старите, и новите, които аз купувам. Затова отделих и прибрах в кашони. При последната чистка приготвих две големи торби книги и списания, все се каня да ги занеса в библиотеката.

Ренко, ох, че сладки бузки!
Никакво слънце не се показа. Пред нас е мокро и кално, чак се оглеждах да видя дали не тече вода от някоя спукана ВиК тръба Joy

# 369
ВиК-то,вика 🤣🤣🤣.Абе,то никога не е късно за тях 😬.Лятото протече на тротоара пред нашата къща.Първо,че им отне няколко дни да дойдат.А както дойдоха,и установиха какъв е проблема, вместо да го разрешат с по-малки "жертви",викнаха чак багера 🤦🏻‍♀️.А просто трябваше да се махнат няколко плочки,че да се стигне до спирателния кран.Към днешна дата никой още не дошъл да оправи изкъртения асфалт.
И нашите са се редили на опашки за книги.Със списъци, връзки...с една хубава качествена книга,е трябвало да вземат и една ли,две ли еднодневки.Класиката е на село,къде наредена,къде по кашони.

# 370
Джунче, леко да минава и бързо да се оправяш, а онова другото рачестото да оди в гората и да спи под камък!
Веселинковаа, яви се да кажеш как си! Надявам се да са те прегледали и да оздравяваш бързо!
Аз да си кажа винцето и ракйцата дето ми ги донесоха нашите ще са ми явно малко. Тоз новоизлюпен гимназист ще ми стопи лагерите, ако се пропия той ще е виновен. Бачкам си днес и школото ми вика - нова оценка по информатика. Влизам аз и кво да видя - цафара!!! 3 непредставени домашни от 4 дадени през месец октомври.
Омммм, омммм дишах, дишах, па се чудих в кой шкаф е точилката. Прибирам се и с нежен глас питам аз защо има три непредадени домашни, съответно двойка. И се започна мрън, мрън той ни даде да превърнем десетична дроб в нам ква бройна система/май двоична - не запомних/. Първо пуснах уча се, погледах погледах за двоични, десетични, шеснайсетични бройни системи и се почувствах адски тъпа. То верно, че главата ми бръмчи от моите си служебни работи, ма кото ти кажат 1+1 не е равно на две и се опулваш. На свеж и неизтормозен от работа мозък сигурно ще ги вдяна, ама в 18,00 не мога да правя геройства, та затова написах в чичко гугъл и то изскочи - на две места е обяснето как става туй нящо. А защо за домашно имат да превръщат десетична дроб, като в час не са и помирисвали и в учебника го няма няма и да питам. Другото домашно било да кажат кое число какъв цвят е - и тука мигах умно, но поисках да видя условието - ми той човека дал сайт, в който да влязат и да правят нещо си с някво число докато излезе нам си къв цвят. Да, ама заспата не видяла линка /що ли - ми като не е лига и майн крафт се чете по диагонала, а че линка е дълъг предълъг и се види с просто око.../ До трето домашно не стигнах, налях си ракия и ви казвам наспорт. Изморено ми е, едвам гледам друг път ще се боря с информатиката и тийна, да си стяга гъзягата и да си оправя двойката, ама ха!

# 371
  • София
Кой питаше за ММ? Обажда ми се преди малко за съдействие. Погледни, ми вика, моля те, през прозореца там ли е колата? Защо, какво става? Не помня как отидох на работ - с кола или с градски транспорт. Оммммммммм, многогообичам, омммммммммммм.

Поздрав с един тригърфингър, слушам си музика, а тийнката прави контролно в стаята си.
https://www.youtube.com/watch?v=hgHtIPv4L4s&list=OLAK5uy_k2Q … MDphs&index=1

# 372
Бъръльо, ТМ току що ми стана любимец Joy
Ама не ни дръж в напрежение, де, как е отишъл на работа?

Юнско дете, всичко да е наред и да мине леко.

# 373
  • София
С градски транспорт. Да ти го пратя да му се порадваш, тамън аз да си почина? Не е злояд, напротив, папка и спинка като къпан.

# 374
Бъръльо, ТМ да не ми е роднина?
Преди години, последен работен ден преди коледните празници. Аз зверски уморена, но с добър бонус в джоба, обиколих магазините за подаръци. Вървя към паркинга доволна и доволно натоварена с торби и опа, кошникът ми го няма. Ужас. Кой е луд да го открадне? Разревах се и звъня на МУ - Нямам ми кошникът. Някой го е откраднал. Хлипам, подсмърчам, Коледата проклех. Той каза идвам. Дойде с моя кошник, заливайки се от смях. Сутринта ме е докарал  той, а нямах никакъв спомен.

Общи условия

Активация на акаунт