ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 423
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Оказа се, че моето бебе много обича да спи по корем. На 47 дни е, обаче ме притеснява дали е добре да стои дълго време така, дали не му се натоварват нещо крачетата или друга част на тялото? Не се сетих да питам ортопеда.

Иначе така дълбоко се отнася, забравя да се събуди. Снощи го оставих по корем и добре, че си нагласих аларма да го проверя, ако не се събуди, гърдите ми щяха да се пръснат!

# 121
Оказа се, че моето бебе много обича да спи по корем. На 47 дни е, обаче ме притеснява дали е добре да стои дълго време така, дали не му се натоварват нещо крачетата или друга част на тялото? Не се сетих да питам ортопеда.

Иначе така дълбоко се отнася, забравя да се събуди. Снощи го оставих по корем и добре, че си нагласих аларма да го проверя, ако не се събуди, гърдите ми щяха да се пръснат!
не знам до колко време е полезно и има ли ограничения, но аз не бих го оставила през нощта по корем, може да си захлупи главата и .  Малко опасно ми се вижда, през деня, когато мога да го поглеждам, да, но нощем 🙄, това си е мое мнение де..

# 122
  • София
Здравейте!
Дали някоя от вас използва за бебче Коликинд Colikind и Lycopodium clavatum за колики? Simple Smile

# 123
Здравейте, момичета!
И аз докато се усетя, че има нова тема, колко много сте изписали. Общо взето нямам много време, че и три годишната каката си е вкъщи и купона е на макс. На Алекс го мъчат колики. Давам му Био Амика през деня и Лефакс вечерта. Мисля да пробвам Омнибиотик Панда, знаете ли дали има ефект от него?
И той има бебешко акне, но е малко. Само шума в сърцето ме притеснява и се надявам да го израсте, дават голям шанс за това.
Някоя беше споменала, че като бебето е било в кувьоз е хубаво да се направи очен преглед, а знаете ли кога трябва да се направи?Мисля да питам ЛЛ като отидем другия път.

Ние бяхме на очен преглед 2 седмици след изписването. Това беше по препоръка на неантолога, слагат на бебчо капки за разтваряне на очните дъна и после е прегледа. Успех🙂

# 124
Аз също, не си предствям да оставя Влади да спи по корем цяла нощ, за сега любимата му поза е по гръб с ръчички нагоре. В понеделник сме на 20 дни и на първата ни конслултация и много се вълнувам колко е пораснал на килограми и сантиметри. Доста натежава в сравнение с изписването ни, а и се храни доста задоволително, което ме навежда на мисълта, че е поне с килограм наддал. Днес бяхме на втората си разходка, през цялото време спинка, явно му харесва свежия въздух. Да изкажа мнение за количката, която купихме Cybex Bilios, изключително доволни сме, лесно маневрена и удобна. Поредната добра покупка. Явно от опита с първото, вече по-добре се ориентирам с покупките. 😬😂

# 125
Спането по корем е опасно за бебетата. Те могат да спят по корем безопасно, когато сами имат сила да се обърнат по корем.

Ето статия за безопасния сън:
https://mamospimise.com/newborn-safe-sleep/

# 126
Момичета, здравейте.. Мисля, че ще ми идва, днес имам някакво бледо червеникаво зацапване🙄 Въобще не ми се искаше толкова рано, пъряия път ми дойде чак след 4-5 месеца. Има ли някоя друга, на която да й е дошло? Бебето е на почти 2 месеца, аз кърмя и родих нормално, ако всичко това е от значение въобще..

# 127
Много благодаря, мисля повече да не го оставям така!
Просто много се успокоява, но ще почакам да започне сам да го прави.

Спането по корем е опасно за бебетата. Те могат да спят по корем безопасно, когато сами имат сила да се обърнат по корем.

Ето статия за безопасния сън:
https://mamospimise.com/newborn-safe-sleep/

# 128
  • САЩ
Monika, аз съм 35 дни след раждане и аз имам чувството че ми идва. Тъкмо беше почти спряло и сега изведнъж ярко червена кръв, но е малко засега. На всичкото отгоре лесно се изнервям и леко ме боли корема, странно е, аз също кърмя.
Аз не бих оставяла толкова малко бебе да спи по корем.
 Това видео ми се стори доста полезно Simple Smile  youtube.com/watch?v=agdOI1UHFxo

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 03:30 от Flying_HiGh

# 129
Аз буквално до преди 10 дни се чистих, чудя се може ли да е просто нещо задържано, защото действително е доста оскъдно

# 130
Момичета, на малкия му излезе на горната устна нещо като мехур или мазол, явно от сучене. Имате ли си на идея с какво мога да го третирам или ще мине от само себе си. Явно не го боли, защото като го пипна не се дърпа и като суче не се дърпа.

# 131
Момичета, на малкия му излезе на горната устна нещо като мехур или мазол, явно от сучене. Имате ли си на идея с какво мога да го третирам или ще мине от само себе си. Явно не го боли, защото като го пипна не се дърпа и като суче не се дърпа.

Моника имаше същото от ден 1. Обели се и падна. Даже вътре имаше едно черно много малко топченце. Ако не го дразни или притеснява, аз не бих го пипала.

# 132
Съвсем нормално е мазолчето от сукане. Минава от самобе си и няма нужда от третиране с нищо.

# 133
Момичета, здравейте Simple Smile имам един въпрос...имала съм все летни бебета и не знам как да обличам, малкия вече е на 18 дни, мисля да го изкарвам за по 5-10 Мин на терасата и след няколко дни на кратки разходки за по 20-30мин., Но не знам какво да обличам, дайте съвет, моля ви Simple Smile вкъщи стои само с боди с дълъг ръкав, както беше и в болницата, като спи го завива с одеалце. Но за навън ясное е шапчица,
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 134
Здравейте, мами! Една мама с ноемврийче - будителче се присъединява към вашата групичка! Първо бих искала да Ви благодаря, че ме подкрепяхте в моите тревоги и вълнения по време на бременността! От петък вече сме си вкъщи с Бебка и се радваме на всички нови изживявания.
Мами, имам два въпроса към вас, тъй като виждам доста мами с опит, а на мен ми е първо детенце - как се справяте с хълцането? Бебка хълца почти всеки ден за по 5 минути и не знам как да й помогна. Давам малко водичка, изправям я като за оригване, започвам да кърмя и само с кърменето малко се успокоява, но пак минава доста време. Другото, което ме вълнува, е кърменето- кърмя на поискване и понякога е на всеки час, понякога минават 4 часа без да се събуди за храна. Това нормално ли е? И как се справяте с разранените зърна? Мазах два пъти с крем за зърна, но Бебка после не иска да засуче, дори и като се измия с топла вода. Сега са хванали коричка.

Общи условия

Активация на акаунт