Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 65 414
  • 844
  •   1
Отговори
# 90
Днес се размазах от кеф с Roberto Cavalli Eau de Parfum. Поръчах го миналата седмица ей така заради тръпката да чакам нещо на сляпо, обаче се оказа попадение. Много топъл, дълбок и интересен, а пиперът в началото така приятно ми гъделичка нослето Heart Eyes На дъжда беше прекрасен. Трайност и излъчване - отлични за тая цена. Сутринта преди работа пръснах 5-6 пъти и все още го усещам като мръдна.

# 91
Денси ,както винаги страхотно оформена тема,благодаря ! Flowers Bouquet
Разочарование ми е донякъде Vaine & Naive Nishane зимата като го пробвах ми хареса,реших ,че е пролетно-есенен .Придобих го и реших да го изкарам сега и не му е времето в момента.Ще пробвам на по-студено или пък пролетта..

Очарована съм от Oriana PDM ,  L'Interdit Eau de Parfum Rouge фаворит ми е от цялата линия ,прекрасна тубероза , леко тръпчиво-газирана и подсладена ,  Or de Calambac Chopard открих го благодарение на Денси и  deflaven / май обърках ника../ Crimson Rocks Amouage модерен ориенталец. и още няколко красоти ,които са ми за есен ,зима ..

Относно малините аз ги усещам тук ,но май няма йогурт
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Quatre-En-Rouge-53799.html

# 92
  • The Evergreen State

Попаднах на това четиво, колаборация между няколко блогъри - разсъждения на тема парфюмна семантика.
Думата за този месец е смел и с удоволствие прочетох асоциациите на момичетата.
Тук са събрани постовете на всичките шест, ако ви е интересно.
https://linktr.ee/scentsemantics

Замислих се, какво бих нарекла проява на парфюмна смелост за себе си, но ми е трудно да си отговоря...

Silver Pearl, много ми допадна този линк и идеята на това начинание.

Смел в парфюмно отношение за мен е най-вече да предизвикам себе си като например:

Се престраша да се дисоциирам с обичайната си нагласа и представи и да тесвам унисекс и мъжки парфюми и дори и да нося такъв (не познавам особено добре унисекс и мъжки и никога не съм се интересувала от тях..)

Да открия класика която ми допада и да я нося макар че звучи ретро (Харесвам оригиналия Мис Диор но никога не съм дръзвала да го купя или пръскам).

Да успея да се абстрахирам от времето и да не обръщам толкова внимание на това кой парфюм е нов и кой не толкова нов, да се абстрахирам от името на марката и да тествам всичко с по-малко предразсъдъци и предварителни нагласи и с повече истинско любопитство.

Извинете за досадните правописни грешки, бързах и нямаше време да проверя преди да публикувам Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 21:13 от Athena

# 93
Приятна малина, но без крем е  Because it's you.
Ето този по описание отговаря на търсенето, но не съм го пробвала и не мога да кажа с точност: https://www.fragrantica.com/perfume/Attar-Collection/Hayati-50344.html

# 94
В отговор на ........, не ми се влиза във филосовска тематика пък и не е точно  мястото, но смелият човек, е смел във всичко! Извън зоната на комфорт не е място за всеки! Лека от мен!
Скрит текст:

Попаднах на това четиво, колаборация между няколко блогъри - разсъждения на тема парфюмна семантика.
Думата за този месец е смел и с удоволствие прочетох асоциациите на момичетата.
Тук са събрани постовете на всичките шест, ако ви е интересно.
https://linktr.ee/scentsemantics

Замислих се, какво бих нарекла проява на парфюмна смелост за себе си, но ми е трудно да си отговоря...

Silver Pearl, много ми допадна този линк и идеята на това начинание.

Смел в парфюмно отношение за мен е най-вече да предизвикам себе си като например:

Се престраша да се дисоциирам с обичайната си нагласа и представи и да тесвам унисекс и мъжки парфюми и дори и да нося такъв (не познавам особено добре унисекс и мъжки и никога не съм се интересувала от тях..)

Да открия класика която ми допада и да я нося макар че звучи ретро (Харесвам оригиналия Мис Диор но никога не съм дръзвала да го купя или пръскам).

Да успея да се абстрахирам от времето и да не обръщам толкова внимание на това кой парфюм е нов и кой не толкова нов, да се абстрахирам от името на марката и да тествам всичко с по малко предрасъдаци и предварителни нагласи и с повече истинско любопитство.

# 95
Приятна малина, но без крем е  Because it's you.
Ето този по описание отговаря на търсенето, но не съм го пробвала и не мога да кажа с точност: https://www.fragrantica.com/perfume/Attar-Collection/Hayati-50344.html
за съжаление и хаяти няма нотка на йогурт или крем, които се търсят, аз също издирвам подобни аромати и след като насъбрах "опити", засега установих, че може да се комбинират малинови с млечни парфюми, млечни от типа на Demeter condense milk и подобни:)

# 96
Получих си поръчката от Делириум днес. Заложих на Каролина Херера - Good Girl Supreme и 212 VIP Rose. Няма грешка, всичко е точно.
Ноооо мостра Ombre Leather Tom Ford.... Първоначално - любов от един фъс на китка. Кожа на първи прочит, и после мноооого цветя + пачули.
Втори опит - един фъс на лакетна ямка - кожа на първи прочит отново, но после сол, много сол и то не морска... После ми докиселява.
Едва сега, час по-късно, сякаш тръгна към някакво развитие... Никакви цветя и пачули до момента.
Объркана съм.
Ще разнося малко и ще видим какво ще измисля.
Но ако има и мнения за парфюма от първо лице, ще бъда благодарна.
Май не съм точно за тази тема. Но всички четем и двете, така че няма да дублирам поста.

# 97
  • София
Йогурт с малини, или малини с креместа млечност за мен е това, който между другото е със страхотен шлейф и проекция
https://www.fragrantica.com/perfume/Ariana-Grande/Thank-U-Next-56741.html

# 98
Здравейте, може ли помощ - описанието на  Women Fall Limited Edition by Donna е много различно в Скарлет и във фрагрантика, кое е вярното?Скарлет: ДЕТАЙЛИ НА ПРОДУКТА
Плодов аромат, който отразява образите и парфюмите на празничния дух на Ню Йорк. DKNY Women Fall Limited Edition by Donna Karan е флорален аромат тип Chypre. Върховите нотки са зелени, слънчеви, листа от виолетка, фрезия и бергамот. Средните нотки са пачули, роза и жасмин. Базовите са зърна Тонка, бял кехлибар, сандалово дърво, кашамеран и мускус. Фрагрантика: DKNY Women Fall Limited Edition 2020 by Donna Karan is a Amber Floral fragrance for women. This is a new fragrance. DKNY Women Fall Limited Edition 2020 was launched in 2020. Top notes are Bitter Almond, Bergamot and Tagetes; middle notes are Chestnut, Jasmine and Gardenia; base notes are Woody Notes, Tonka Bean and Musk.

# 99
  • Sofia
Здравейте, може ли помощ - описанието на  Women Fall Limited Edition by Donna е много различно в Скарлет и във фрагрантика, кое е вярното?Скарлет: ДЕТАЙЛИ НА ПРОДУКТА
Плодов аромат, който отразява образите и парфюмите на празничния дух на Ню Йорк. DKNY Women Fall Limited Edition by Donna Karan е флорален аромат тип Chypre. Върховите нотки са зелени, слънчеви, листа от виолетка, фрезия и бергамот. Средните нотки са пачули, роза и жасмин. Базовите са зърна Тонка, бял кехлибар, сандалово дърво, кашамеран и мускус. Фрагрантика: DKNY Women Fall Limited Edition 2020 by Donna Karan is a Amber Floral fragrance for women. This is a new fragrance. DKNY Women Fall Limited Edition 2020 was launched in 2020. Top notes are Bitter Almond, Bergamot and Tagetes; middle notes are Chestnut, Jasmine and Gardenia; base notes are Woody Notes, Tonka Bean and Musk.

В Скарлет е объркано. Това, което съдържа кестен е вярното.

# 100
Здравейте, добро утро! Първият ми въпрос е за аромат, който вчера Денси спомена-So Scandal. Хубав ли е... интересен... топъл... хладен? На вторият ми въпрос, предполагам реакцията. Някой познава ли (има ли) hair mist L"interdit? Разбира се, че не би могъл да замести никой от парфюмите... Идеята ми е, предвид силата и трайността на ароматите, този мист за коса, би ли могъл да се използва върху кожа? Давам си сметка, как звучи въпросът ми, но може пък някой да е пробвал?! Желая ви хубав ден! Heart

# 101
So Scandal за мен е малко малини и основно тубероза. Обаче за хора, които по принцип не харесват тубероза. Може да се определи като млечна, общо взето тиха и предполагам достатъчно поносима за всички, които недолюбват бели цветя.

# 102
От всичките Скандал-и в този So Scandal има нещо страшно дразнещо за мен и никога не го купих .....А по отношение на ароматите за коса - може да си ги пръскате където желаете,  друг е въпроса ще излъчват ли нещо / hair mist ми звучи като гола вода /

# 103
bell_87, macadamia, много ми помогнахте! "Гола вода", има логика. Звучи отчайващо! Разбира се, въпросът ми беше, заради цената. Благодаря! Heart

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 09:16 от Magda Dimitrova

# 104
Мистовете за коса нямат алкохол, за да не увреждат косата и дори и да се пръскат на тяло са като обикновен спрей.

Общи условия

Активация на акаунт