Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 768
  • 844
  •   1
Отговори
# 240
  • София
silver pearl, tuali, develfen - Благодаря за хубавите пояснения и споделен опит Flowers Rose
Думите ви, само потвръдиха очакванията ми за този Дюпон. Точно това искам и очаквам от него - носим, по-мекичък и приложим ориенталец.

silver pearl - относно топлите дни и тамяна или пък други смолисто-опушени нотки - преди години бях в класическото разбиране, че те са за зима и студ, но във времето, дали през личен опит и от други хора около мен, установих че, много често тамяна и опушените нотки се разкриват истински и в дълбочина, именно в топли дни.
Имам реални примери, както с мен, така и други хора. Например Lalique Encre Noire A L'Extreme в лятото на жегите е нещо невероятно! Същата метаморфоза видях и при
Incenso Nobile Wally for women and men / https://www.fragrantica.com/perfume/Wally/Incenso-Nobile-44984.html

Та, напълно подкрепям идеята за носене на по-опушено тамянести парфюми през топли дни, били те есенни или други.

Парче за деня: парещ пресен ремикс -  Dua Lipa - Hallucinate (Mass Digital Remix)

# 241
  • София
Гледам, че в "Нотино" са пуснали някакви промоции на “Novellista" - някой може ли да сподели мнение за техните парфюми?

Hastar,
Novellista копират хитови парфюми, модифицират ги и ги продават като нишови...
 Да бяха два пъти надолу, да се позамисля - има много други имитатори, но нямат претенции да са ниш и са в пъти по-евтини.
А това с литературата и киното е номер, стар като света - демек ще хващаме за клиенти интелектуалци, начи...
Hastar, абсолютно подкрепям мнението на develfen, макар да не знаех, че продуктите им са копия. Благодаря, devefen! При една разходка до Нотино подуших няколко от ароматите им и общото ми впечатление беше "наподобява на нещо, ама е нищо". Не открих в бранда нещо, което да ме заинтригува,/ особено пък за тази цена,/ и с това интересът ми секна.

# 242
Ясно - отвръщам поглед от Новелиста...
А за "Романсите" на Ралф Лорън какво мислите? И на тях гледах сутринта някакви промоции. Аз помня, че преди много години романсът на РЛ много ми хареса, но не го купих. Коя от версиите харесвате?

# 243
В Дъглас има 2 от тях, мисля, за мен тоя тип флорали са блудкави и скучни, не могат да ме впечатлят.

# 244
относно топлите дни и тамяна или пък други смолисто-опушени нотки - преди години бях в класическото разбиране, че те са за зима и студ, но във времето, дали през личен опит и от други хора около мен, установих че, много често тамяна и опушените нотки се разкриват истински и в дълбочина, именно в топли дни......
Имам същите наблюдения и за по-сладки, цветно-ванилиеви, цветно-амброви парфюми - красотата им се разкрива истински в горещо време

# 245
Може ли едно описание на Adults от някой, който не го харесва Wink
Вкусът ми е доста встрани от масовите форумни мании,  но пък за тази цена ... нещо взех да го мисля

# 246
Може ли едно описание на Adults от някой, който не го харесва Wink
Вкусът ми е доста встрани от масовите форумни мании,  но пък за тази цена ... нещо взех да го мисля
Аз не го харесах и го махнах. Изненадах се, толкова хора го поръчват насляпо. Не знам точно как да го опиша, но ме дразнеше.

# 247
Мерси, Денси, това ми беше достатъчно за вразумяване Simple Smile
Рядко виждаме в темата отрицателни ревюта, но си мисля, че те също са доста полезни. Ясно е, че човек събира повече вдъхновение за писане, когато нещо му е харесало, но и с не толкова възторжените си впечатления бихме могли да си бъдем полезни. В другата тема често има постове "Това не е моето", "Отива в размените" и няма да е лошо малко по-детайлно да се посочват причините.

# 248
Hа какво казвате "другата тема"?
За друга парфюмна не знам.

Изцяло изгубих обоняние, но ме преследва споменът за Izia, и си представям, че съм с нея. Носят ми се рози. 🌹❤

# 249
Дами, може ли малко помощ? Преди години брат ми ползваше този парфюм и го обожавах

Но после разбрах, че опаковката е сменена. Знам, че са няколко мъжки от серията в почти неразличими опаковки, а искам да поръчам точно този аромат. Някоя от вас знае ли как точно изглежда този парфюм в момента?

# 250
  • София
GG_BG, и на мен не ми хареса Аdults, купих го насляпо преди доста време и го махнах скорострелно. Моите причини - не харесвам зелени и дървесни смокини (с редки изключения) - смокинята тук я усещах точно такава, въпреки силната сладост; ванилията (която усещах по-скоро като лепкав захарен сироп) стоеше някак "отделно" от дървесно-смокиновия елемент, не се получаваше хармоничен бленд между двата акорда, някак "разединен" беше парфюмът при мен. Аз обичам по-гладки блендове. Simple Smile Това беше представянето на моята кожа, но наскоро приятелка си го купи и всъщност ѝ стоеше доста по-добре, по-меко и балансирано, та както винаги - субективно е. Simple Smile
Dez, "другата" тема е тази за изпитани сайтове за парфюми. Бързо възстановяване! Flowers Four Leaf Clover

# 251
Точно така не е добре композиран и блендиран смокиновият парфюм. Освен това е сладка смокиня, а аз обичам зелена и сочна. Освен това ми мирише на старо.

# 252
Много го мислих Аdults-а заради смокинята, но не ми се рискува с нещо непознато, не ми се и разменя после (много се притеснявам да не стане проблем, получателя да не е доволен, да си мисли че е фалшив и т.н. и т.н.)

Стрина Калина, ето това е новата опаковка на парфюма https://douglas.bg/guerlain-l-instant-de-guerlain-pour-homme-045198 аз лично не намирам особена разлика с показаното от теб шише, а либето е изпръскало 5-6 опаковки, но....вече не го иска, идва му тежък и ползва само 1681, който е невероятно добър мъжки парфюм с едно едва забележимо ретро усещане

# 253

Стрина Калина, ето това е новата опаковка на парфюма https://douglas.bg/guerlain-l-instant-de-guerlain-pour-homme-045198 аз лично не намирам особена разлика с показаното от теб шише, а либето е изпръскало 5-6 опаковки, но....вече не го иска, идва му тежък и ползва само 1681, който е невероятно добър мъжки парфюм с едно едва забележимо ретро усещане
Много благодаря!
Преди доста време го помирисах за последно, но помня, че беше един типично вечерен и много мъжки парфюм, но сякаш усещах и нещо смекчаващо топло и леко сладко в него. Хич ме няма по цветущите описания, но толкова мога.

# 254
  • Sofia
За мен Adults е единствената носима смокиня,  без горчиви листа , остра зеленина, стипчиви недозрели  или презрели смокини  . Усещам го точно обратното на описанията горе - при мен е хомогенен, със сладка млечна ванилия и аромат на смокинов плод . Стои близо до кожата, различен от масовите,  без да е твърде специфичен или дразнещ. Дискретен ежедневен аромат,  с който няма да сбъркам на обществено място. Ако очаквате нещо секси, подкосяващо краката, влачещо метри шлейф - не го купувайте.

Общи условия

Активация на акаунт