Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 735
  • 844
  •   1
Отговори
# 270
Не купувай Ириса на Ван Клийф без проба. За мен е непоносим парфюм, а ние имаме доста допирни точки.
Нищо сладко или ванилово не намирам в него за съжаление.
Благодаря ти! Ще те послушам Simple Smileсъс сигурност ще си намеря друг интересен парфюм.

# 271
  • София
Ириса на Ван Клийф е много интересен парфюм, аз го обожавам, но е специфичен и не е секси поне според мъжете около мен, обаче е моя дзен парфюм.
Ако имаш възможност пробвай, но не е за купуване на сляпо.

Като споменах секси парфюм - напоследък Либра Интенз обира лаврите, работя в изключително мъжка среда и скоро не бях получавал толкова независими един от друг комплименти за един и същи парфюм.

# 272
А кой е любимият ви Van Cleef? Кой поставяте над другите?

# 273
Цитат на: develfen

Tuali, за съжаление нито Мемо мога да нося, нито ТТ. От последния успях да изфъскам част от Moro di Venezia, в който няма от онзи страшен стръхав муск, и щом ми омръзна, го продадох.
Сега съм си нацелила една адски забавна марка, но ще пиша, когато получа парфюма.

Мемо и Теренци и аз подхождам само с проба, че не се знае кой заЯк ще изскочи от шапката и дали ще ми допадне. Последно на Мемо пробвах Corfu и доста ми хареса всъщност. Но не е за сега, за топло е. Много добре направен парфюм. За френската кожа имах големи очаквания, обаче - не, не е за мен май.
Теренци си имам някои любимци и май са точно тези, дето не са характерните за марката масови любимци. Сега се присетих, че стана време за ReNero, страхотен пикантен аромат. Diadema също много харесвам. И Al Contrario е разбира се сред любимите гурмета. Бях харесала едно от онези безбожните коралови кубчета, но забравих кое точно.. 🤔 Всичко друго, което е силно плодово и има от онзи муск, го нося само при подходящото настроение, защото понякога ме уморяват бързо 😁

Днес пробвах два аромата на Fugazzi, които бях набелязала като любопитни от известно време.
Страшно ми хареса Workaholic https://www.fragrantica.com/perfume/Fugazzi/Fugazzi-Parfum-4-Wor … aholic-59678.html Писах тука преди дни за един кафеен аромат Cafe Tonka Les Senteirs Gourmandes, който е чудесен, но за жалост нетраен... Е, Workaholic няма този проблем. Кафето трае и трае, и трае, вече доста часове. Имам усещането, че едновременно душа отворен буркан със смляно кафе и вече направено еспресо. Леко сладко и кремаво, нещо почти ядково даже на моменти. Има я и розата, но е мнооого, много назад. Много хитро са я замаскирали. Та "приликите", които са дали във фрагрантика с Intense Cafe Montale ми се струват неуместни. Много, много ми харесва този Workaholic 😍

Пробвах и Goudh https://www.fragrantica.com/perfume/Fugazzi/Goudh-66537.html
Меланхоличен, есенен аромат. Ууд, пачули, сантал тип Le Labo или Santal Royal. Ухае ми на окапали по земята есенни листа, леко влажни и в процес на гниене. Единствената свежа нотка са момините сълзи, и то е онази леко зелениста... абе ретро свежест, някак. Има време и място за нея, но за мен не в парфюм с ууд и пачули, че много тегаво става 😁. Не е за мен туй. Имам един room spray на Oriza Legrand, адски са ми подобни. Ей така, да си напръскаш шал, завесите, хартиите, на които ще пишеш тайна изповед в полумрак върху кадифена възглавничка 😁 . На есен да ти мирише.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 01:21 от tuali

# 274
  • София
Тези дни пробвах Costume National Homme CoSTUME NATIONAL малко по-обстойно, от мостричка, и затвърдих добрите си впечатления. Освен това се сетих за сливовата епопея на Азалия Grinning - пробвала ли си го? За мен мирише на сладко от сливи с канела и малко черен пипер, както и леко алкохолно, без да има спиртен елемент (като качествен алкохол, на който не му личи спиртният дъх). Топъл подправков парфюм, идеален за студените месеци, сгряващ, мек и комфортен; умерено излъчване и трайност показа при мен. Според моето усещане е унисекс въпреки недвусмисленото Homme на етикета. Сливи няма в пирамидата, но погледнах отзивите във Фрагрантика пост фактум и видях, че съм халюцинирала по сходен начин с няколко потребители, които също са писали за сливово сладко. Grinning Влезе в I want списъка с плонж, измествайки няколко други кандидати на по-задни места. Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 00:44 от Klodilia

# 275
Не съм Simple Smile Аз рядко имам досег с непопулярни парфюми и такива, които не се намират в България. При възможност пробвам, но не търся специално такава. Освен това, в момента отново съм в етап на парфюмна презадоволеност и апатия. Не съм се отказала да намеря този сливов аромат, който всъщност съм си измислила или съхранила в спомените си от отдавна минало време, но който ми е скъп. По-вероятно е никой да не е помислил за сините сливи по този начин, по който искам да ги открия претворени в аромат, защото е твърде гурме за парфюм, може би, но нищо не се знае...
Едва ли някога ще мога да пробвам Costume National Homme CoSTUME NATIONAL и ще си остане загадка.

# 276
  • София
И аз не съм пробвала нищо друго на Costume National, освен 1 парфюм преди много, много години, който не помня добре нито като аромат, нито мога да съм сигурна кой точно беше, може би 21. На мен Homme ми го показа парфюмно другарче, купен насляпо при това - иначе аз също не вярвам, че бих стигнала до него при други обстоятелства. Ако успея да го купя в обозримо бъдеще, може да разрешим загадката. Wink Иначе Homme за мен не е гурме, по-скоро подправки със сливов нюанс. Simple Smile
И мен ме е налегнала умора, преситеност и липса на вдъхновение, пробвам нови неща, но малко по навик. Сега се надявам от този ступор да ме извадят няколко мострички от един гръцки парфюмер, за които чаках почти година да се появят в наличност; също чакам с известно вълнение мострички от няколко нови парфюма на Сара МакКартни/4160 Tuesdays - там единият парфюм обещава бисквити и чай (Hammersmith). Yum

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 01:16 от Klodilia

# 277
Ти си истински парфюмен изследовател! С хъс на учен подхождаш към опознаването на ароматите. Абсолютно професионално! Аз не познавам друг като теб! Знанията ти относно парфюмите са енциклопедични и личи истинска страст в желанието да ги опознаеш. Ти не си просто обикновен колекционер. И за мен мнението ти е от специално значение, защото си безпристрастна, освен че го поднасяш много фино и елегантно. Благодаря за всичките ти коментари, те са много ценни! 🌺

# 278
  • София
Азалия🌺, страшно ме трогна, много благодаря за милите думи! Heart Наистина значат много за мен и се радвам, ако мога да съм полезна по какъвто и да е начин. Flowers Hibiscus Действително са ми интересни много процеси и факти, свързани с парфюмерията, не само парфюмите като краен продукт. Nerd

# 279
Здравейте, влизам с едно мини въпросче към вас относно Montblanc Signature /не познавам аромата/ дали е траен и изгоден ли е този комплект
https://douglas.bg/gift-set-montblanc-signature-56225-

# 280
Аромата е точно за сега,за есента.Свежа ванилия,уникален и траен.Взех го за 49.99 от Емаг.

# 281
  • в Кошера
А кой е любимият ви Van Cleef? Кой поставяте над другите?

От Collection Extraordinaire имам 4 аромата - Precious Oud, Bois Doré, Rose Rouge, California Reverie.
Изброени в низходящ ред по 'любимост', а и по трайност при мен. Peace

krystall, Подписът е попадение за цената си. Но за ваниломани.
Нося го с удоволствие!

# 282
  • Бургас
Не купувай Ириса на Ван Клийф без проба. За мен е непоносим парфюм, а ние имаме доста допирни точки.
Нищо сладко или ванилово не намирам в него за съжаление.

И при мен е точно така, не разбирам - на хората им харесва толкова много, а при мен е безличен и безхарактерен. Единствен от серията, който обожавам е Bois Dore. Също много тих и стоящ близо до кожата, но си струва подновяванията. Heart Eyes
Същата работа е и при мен този Ирис прословут, че той Нероли Амара ми е по- траен от това нещо.Най- слабото издание от линията е за мен, голямо не от мен за него и никога без проби.Там харесвам Пачулито, Роуз Руж, Нероли Амара и Bois Dore. Montblanc Signature е адски траен при мен сметаново- сладоледен, но отново без проба недейте.Парфюм за днес Lancome Oud bouquet.

# 283
  • София
Bois d'Iris VCA носих преди време и сега като ме подсещате трябва пак да преслушам. За мен е на 99% идентичен с Dior Bois d'Argent, като за мен изпълнението на Ван Клийф е по-добро - застава на кожата ми по-елегантно, а и беше по-траен.
Аз като цяло харесвам тази линия - повечето аромати стоят добре на кожата ми. Носила съм през годините Orchidee Vanille (не знам колко бутилки), Bois d'Iris (също), California Reverie, Lys Carmin и Gardenia Petale. В момента имам Rose Rouge и го нося с най-голям кеф, и най-вероятно ще го подновя като свърши. Precious Oud, Bois Dore и Ambre Imperial не купих само защото са ми много подобни на други, който имах към момента, когато излязоха. Orchid Leather и Oud Blanc определено ми харесаха и ще бъдат заприходени в някакъв момент. Любопитна ми е и Reve под-серията. С други думи изобщо, така като се чета сама себе си.. май е време да презаредя колекцията Wink

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 12:09 от Elitsa_z

# 284
А за Bois D'amande някой може ли да каже няколко думи? Усеща ли се бадема и ванилията? Този ми е тъмна Индия- нито съм го тествала, нито съм имала отливка, нито съм го усещала на някой, а постоянно ми изкача в Дъглас и е с най-много и най-положителни ревюта.

Общи условия

Активация на акаунт