Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 715
  • 844
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм му писала подробно ревю. Бадемов, топъл и прекрасен. Стои по- близо до кожата и някои хора казват, че им е много нетраен. Пробвай. Аз го обичам страстно.

# 286
Може ли някой с отзив за Prada Candy Kiss?
 Много ли е сладък и изкуствен, тип селебрити аромат?
Шлейф, държи ли сравнително дълго, и т.н.

Харесвам много оригиналът Prada Candy, има една изтънченост в него, въпреки сладостта и се чудя дали и Kiss има какво да даде Relaxed Мерси на отзовалите се Flowers Hibiscus

# 287
А някой пробвал ли е Comptoir Sud Pacific? Много искам да пробвам техни парфюми, но все не стигам до тях.

# 288
А някой пробвал ли е Comptoir Sud Pacific? Много искам да пробвам техни парфюми, но все не стигам до тях.
Скоро ще пробвам Amour de cacao от тях и ще пиша.
 Чакам няколко какаови мостри и той е в кюпа с кандидати ☺️

# 289
Днес, след душ, реших да се напръскам както си трябва с пробичката на Floriental CDG, който имам от щедра и отзивчива дама от темата, за да търся в него красотата, която почитателките му намират. Аз няма да я намеря, за съжаление... На мен ми мирише на... стругарска работилница. Това е мирис, запечатан в съзнанието ми от детски години. Баща ми беше майстор стругар в ЖП депо и ме е водил няколко пъти в работата си за малко, но този мирис се е запечатал дълбоко в ароматните ми спомени. В тези работилници подът е направен от киснали дълго време в отработено машинно масло дървени трупчета. В едни огромни вани с топло масло, се пускат нарязаните парчета дърво и стоят там месеци наред, докато хубаво се напоят. След това се нареждат плътно и се набиват едно до друго по целия под на такива помещения. Та, този парфюм ми мирише на тази работилница - на дърво, на отработено прегоряло масло, на траверси, на горещото желязо на стругарския нож, който току що е нарязал детайл от парче плътна стомана, на стружки, на работните дрехи на баща ми, целите в масло... Няма начин да искам да мириша така, но ще запазя пробичката, защото малко са спомените за неща, които сме правили заедно с баща ми, а този аромат ги прожектира ярко. Може би затова помня такова нещо.
Знаете ли че траверсите като ги напече слънцето, миришат леко сладко, точно като този парфюм? Simple Smile Едва ли...

# 290
  • Бургас
Аз изобщо не харесвам Floriental , много, много далеч е от мен.

# 291
Малко късно, но преди съвсем да е минал денят, честито на всички, които днес празнуват! Бъдете здрави!

Парфюм и песен за днес:
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Ange-Noir-41014.html
и
https://www.youtube.com/watch?v=qpWNO-ayOQc

# 292
Здравейте, влизам с едно мини въпросче към вас относно Montblanc Signature /не познавам аромата/ дали е траен и изгоден ли е този комплект
https://douglas.bg/gift-set-montblanc-signature-56225-
Изключително траен, сладка ванилов, като сладолед

# 293
Май съм влюбена, макар и не от пръв поглед. В този: https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Ombre-Leather-2018-50239.html.
Първи тест: хареса ми на първо четене, но не бях сигурна. Втори тест: хареса ми на трето четене, началото ме ужаси. Трети тест: хареса ми от първо до последно четене. Имам още една мостра, с която трябва да установя влюбена ли съм или не....
Но подозирам, че той е този, който ще дебна на ЧП...

# 294
Може ли някой с отзив за Prada Candy Kiss?
 Много ли е сладък и изкуствен, тип селебрити аромат?
Шлейф, държи ли сравнително дълго, и т.н.

Харесвам много оригиналът Prada Candy, има една изтънченост в него, въпреки сладостта и се чудя дали и Kiss има какво да даде Relaxed Мерси на отзовалите се Flowers Hibiscus

Нищо подобно със селебрити аромати няма, нито е захарно-сладък.
Candy Kiss e пелена от сладко-горчив портокалов цвят, талази талков муск,  и ванилена нишка. Добра трайност, за проекция не помня. Elie Saab In White го детронира като летния ми портокалов цвят за рокли. Не съм го носила от...2019та.
Но е хубав, идеален за жеги, не лепне.

# 295
Добра вечер на всички! Имам една тръпка, желание... много ми се ще, да си поръчам аромат, който не съм пробвала. Сигурно няма да го направя, но прелюдията е безплатна. Въпросът ми е, къде най-малко, мога да очаквам разочарование? Харесвам сладки, умерени, ванилови, топли, уютни и спокойни аромати без "ръбове". Много късно открих колекцията на VC&A. Тя наистина се оказа Extraordinaire. Не бях подозирал, че има нещо толкова обаятелно и различно, без да е "гръм и трясък". Имах Bois D'amande, Orhid Vanille, сега тръпката ми е Rose Rouge. Не съм я пробвала. Другите два аромата, които касаят въпросът ми (къде няма да сгреша, според вас) са Lady Milion и Pure Xs, на Paco Rabanne. Не се изненадвайте, тях също не съм пробвала. Кой от тях... харесвате вие? Heart

# 296
 Pure Xs е сладък, но има солена нотка, която ми е изключително дразнеща.

# 297
  • София
Tuali, може ли да споделиш няколко думи за Corfu Memo? Simple Smile Опитах се 2 пъти в изминалите месеци да проверя какво от новите Мемо-та е заредено в КампоМарцио, но и двата пъти ударих на камък, беше затворено.
Imaginary Authors с нов парфюм, който изглежда интересно като замисъл и ноти, а илюстрацията към него е прелест, ще се оглеждам за мостра:
https://imaginaryauthors.com/products/fox-in-the-flowerbed

# 298

И аз ги бях набелязала. Благодарение на мила съфорумка от темата с размените получих възможност да пробвам VANILLE COCO. Доближава се като аромат до Mancera- Coco Vanille, но определено Мансерата е в пъти по-добра. За трайността на Comptoir Sud четох, че е много слаба. Ми така е. Определено се отказах да харча средства за тях.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 05:15 от НУКИ

# 299
Аз не съм разбрала, че има нова тема... 😱

Влязох да споделя този линк
https://instagram.com/gourmandyandy?utm_medium=copy_link
Безумно ми харесаха снимките на парфюмите. Страшна наслада за окото.

Отивам да чета от началото и вероятно ще добавя/редактирам поста според темата

Редакция
Разочарования не съм имала отдавна, за мое щастие.
От началото на септември съм на вълна амбър и мога да нося само Ambar del Sur Carner Barcelona, който определено ме очарова.
Същото важи за Honey Aoud Montale, който бях пробвала преди повече от четири години, и поръчах кажи речи на сляпо. При мен е суууупер мощна канела в началото, която после става прелестен амбър. Мед много нямам...
Garuda Jul et Mad ме очарова, също на сляпо взет. Както и Khol de Bahrain SHL.
Всички от изброените обожавам и мога само тях да нося.
Вчера ходих на йога и сложих синята тубероза на Bvlgari (с кофти пишещото се име). Още стои... не знаех, че е толкова траен. Той също ме очарова.

А да, и Boid Dore VCA. Също го имах за нетраен докато не го усетих на следващата сутрин. Безумно красив!

Престраших се да си пръсна Burberry London, който е моят кошмар, ей така, за тест. Оказа се не чак толкова зле и трайност 24+ ч. 😱🤦♀

Както и Chanel Chance EDP, който колкото пъти пробвам, толкова по-се убеждавам колко не ми харесва!

Редакция #2
Сетих се за разочарование - L’Ambre de Mervelleux Hermes (или както там се пише)... купих го с идеята за амбър, получих  мноооого цитрус, който изчезва адски бързо и няяякъде там изпод обелките се прокрадва лек и срамежлив амбър.

Днес сложих Club de Nuit Intense Woman за хоум офис ден ... него много си го харесвам!

Новият Perfect Intense Marc Jacobs не е никак лош също. Мейнстриймче, но добро. Напомня ми силно на нещо друго, но не се сещам на какво точно.

Новият My Way Intense ми хареса също доста.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 08:21 от Jollie

Общи условия

Активация на акаунт