Пушихте ли докато бяхте бременни?

• 37 211
  • 570
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не, не съм.

# 226
от както разбрах,че сьм бременна не пуша,но живея с нагласата,че пак ще пуша живот и здраве след кьрменето.

# 227
 Аз пък понякога така се изнервях от някои неща в личния живот и пуших като комин.Слава Богу дъщеря ми е жива и здрава. Blush

# 228
Не!!! NaughtyИмах доста неприятни моменти и притеснения, но не запалих отново!

# 229
  • Габрово
Когато видях положителния тест имах 2-3 цигари в кутията.Изпуших ги и край.Сега от време на време запалвам с кафето Embarassed

# 230
Здравейте на всички и пушещи и непушещи. Такива, които си признават и такива, които не!Искрено се радвам (и даже много ви завиждам) на тези, които са успели да спрат. Е аз съм от тези, които пушат - ЛОШИТЕ, тези, които така и не се справиха с вредният си навик и зависимост.
За съжаление, нямах късмета да ми става лошо от цигарите, нещо повече - започнах да се будя нощно време с неудържимо желание и неспираща мисъл за ЦИГАРА. Въртях се с часове, но не можех да заспя, докато не си дръпна поне два-три пъти. Успях да ги намаля много, от кутия и нещо, ги намалих на около 10. Имало е дни, в които съм пушела и по повече.
Няма да ви описвам, колко виновна се чувствам, не пиша и за да получа разбиране. Пиша този пост, за да обясня, какви могат да бъдат вредите от цигарите и да кажа нещо, което така и не прочетох никъде - нито в литература, нито споделено мнение.
Навсякъде пише, че плацентата предпазва плода от вредното въздействие на цигарите, разбира се, никъде не се препоръчва да се пуши, но и никъде не пише, за това, как цигарите влияят на плацентата, а от там на плода. Доста късно го разбрах. Цигарите увреждат плацентата, спомагат за нейното бързо узряване, т.е. стареене, което намалява нейните функции. Получава се калциране, което ограничава възможностите на плацентата да храни ползотворно плода. Всичко това може да доведе до преждевременно раждане, включително да се наложи да се предизвика раждането, тъй като може да се застраши живота на бебето.
Споделям това с вас, не за да ви плаша, а ако мога с тази информация да ви помогна да посягате по-малко към цигарите. Знам колко е трудно.
За щастие, бебето ми е добре, но има още 8 седмици до термин, а аз не знам дали ще мога да го износя до край, защото до скоро не можех да одържа на порива да запаля поредната си цигара, а плацентата ми е III степен на зрялост и доста изтънена от едната страна.

# 231
  • София
не се притеснявай, в този форум може би съм единствената пушешта страшно много - родих на термин, казваха че плацентата е 3-та степен още в 8м, казвам го единствено да те успокоя, на другите препоръчвам, ако може - без цигари. Peace

# 232
Припалвах си  Blush

# 233
отказах цигарите 3-4 месеца преди да знам, че ще забременея и до ден днешен не пуша и нямам намерение!!! познавам хора които обаче си пушеха и пиеха през цялата бременност! въпрос на избор...

# 234
Мнвого ми е интересно колко от нас са пушили докато са били бременни?
Явно твърде много.

# 235
Не .Спрях цигарите около три месеца преди да забременея.

# 236
Явно твърде много.

И аз това се изумих колко жени нямат воля , егати тъпотията  ooooh!

# 237
  • Русе
аз по принцип не пуша  Wink

# 238
Когато решихме да имаме деца, аз спрях цигарите. Тоест 3 години преди да забременея. Беше ми безкрайно трудно, пушех по 2 кутии на ден, но с инат ги отказах. Вече 5 години не пуша.

# 239
Явно твърде много.

И аз това се изумих колко жени нямат воля , егати тъпотията  ooooh!
Ами,скъпа не всички могат да са като тебе с голяма воля.За мен лично това ми едно от нещата,което много ме затруднява да направя наистина.Иначе съм употребявала от някои видове наркотици-спрях ги,алкохола също спрях , ама цигарите да спра ееееее  това вече наистина НЕ МОГА!!!И кво да му мисля вече?Нали дъщеря ми се роди жива и здрава.Пък и друго си е младия организам,когато забременее...

Общи условия

Активация на акаунт