Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 192
  • 870
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Hauck e немска количка, не може да се сравнява с българската  Lorelli, погледни какви качествени материали и конструкцията като цяло. Аз живея в чужбина и тук са мн популярни Hauck, тази, която си избрала е и нов модел. На мен ми харесват, че са по-дълги някак си, за по-висок човек стават също, а и бебето има повече дължина като си легне. 
Седящата количка има ли нещо за зимата, сигурно допълнително се купува.

От доста време вече не са немски, а китайски Simple Smile вероятно има 10-тинна години.
Докато бяха немски, бяха невероятно тежки и здрави.
След това станаха изключително леки и некачествени (налагало се е да им кърпим чантите от комплектите и т.н.).
Сега на визия го докарват, но нямам представа за качеството.

# 181
Pepina- има покривало за крачета само. Но като я видях, много ми хареса. И матрачето и всичко.

# 182
Същият комплект Hauck в момента в babymarkt.de e към €118 намален. Линкът може би няма да сработи:
https://www.babymarkt.de/hauck-buggy-rapid-4x-plus-trioset-micke … ibes-a249497.html

Хвърляйте по едно око на чуждите сайтове, не е чак такава разправия доставката с превозвач.

# 183
Ами да! Много хубав сайт - немски колички, по-евтини от български

1.hauck Sportwagen Sport Blue - за 49 евро
https://www.babymarkt.de/hauck-sportwagen-sport-blue-a300093.html
2. hauck Buggy Rapid 4X Plus Trioset 3 в 1 за 177 евро
https://www.babymarkt.de/hauck-buggy-rapid-4x-plus-trioset-micke … ibes-a249497.html

# 184
Здравейте, мнение за Lorelli Storm, някой да е с този модел или на живо да я е виждал, дали е широка и удобна за спане на детето, дават я до 22 кг., гумите са по- големи, изглежда удобна?

# 185
Здравейте, някой използвал ли е количка Maxi-Cosi Adorra 2, търся мнение за нея?

# 186
  • София
Вчера гледах едно клипче за покупки за новородено. Имаше отзив за Адора 2: https://www.youtube.com/watch?v=JeXFVBy6AoA
Аз също се насочих към Макси кози, но друг модел.

# 187
Благодаря!
Доста колички тествах и тази най-много ми пасва на височина, тежест и т.н. Единственото ми притеснение е, че предноте гуми на Макси-Кози идват една идея по-малко и не знам колко е удачно за разбитите Софийски улици.

Вчера гледах едно клипче за покупки за новородено. Имаше отзив за Адора 2: https://www.youtube.com/watch?v=JeXFVBy6AoA
Аз също се насочих към Макси кози, но друг модел.

# 188
И аз доста я обмислях тази количка, но едно от нещата което ме отказа от нея, е че тапицерията не се сваля, за да се пере.

# 189
Това ми се струва направо невероятно. Как така да не се сваля?

И аз доста я обмислях тази количка, но едно от нещата което ме отказа от нея, е че тапицерията не се сваля, за да се пере.

# 190
Невероятно, но факт, който и аз бях изненадана да открия... Нека и някой ползвател да се включи, ще е най-полезно да чуем мнение от първа ръка.

# 191
  • София
Здравейте, тези дни ми предстои да купя количка, много разглеждах, много се чудих, това е най-трудната ми покупка в живота 😂
Моля ви, кажете какво мислите за тази количка - Комбинирана количка Cangaroo - Ellada. Какво мислите като цяло за марката Кенгуру? Четох коментари, но доста стари, там пише, че има доста недоволни, общо взето това ме спира да я купя... Дайте ми съвет! 15 кг е, според вас много ли е? Лошото е, че ще я нося 4 етажа, защото нямаме асансьор... Моля, помагайте със съвети, наистина имам нужда! Ще съм благодарна и ако Вие предложите друг модел.

# 192
  • Седмото небе
15 кг и за бутане са много, камо ли за влачене до 4 етаж и обратно. Казвам го от опит, на 5+ етаж сме. Като сложите бебе, чанта и става адски много. Общо взето в много трудна ситуация сте...
Кажете какъв ви е бюджета, какво ви е важно в количката и все ще се измисли нещо.
Но щом ще я носите задължително нагоре и надолу ви трябва нещо максимално леко и компактно. Ако няма къде да се съхранява на долен етаж, партер или някъде навън е страшно трудно...
Иначе тази количка е копие на Кам Таски модела, както и на Бебе старс Торо. За мен е адски тегав и неудачен модел, лично мнение. Съседка е с Торо и я виждам как се мъчи, с бутане, със сгъване, багажника е мега неудачен, на Торо и плата е като найлон, не се сваля и пере, коланите са тегаво сложени. Не мисля, че тази е по-читава.
Лорели Римини, която съфорумка е хвалила тук на мен например лично ми допада.
Ако аз сега трябваше отново да избера количка би била Cybex, но не Балиос или Приам(макар че съм точно с такава), a Eezy s twist + 2. Този модел е като създаден за мен, но късно го открих. Моля да не се нахвърлят тези, които не харесват марката или казват, че постоянно тя се предлага тук, аз изказвам моето мнение и това което харесвам и бих купила.
Въпросната количка е лека, компактна, мобилна, въртяща се, сгъваема. С едно от техните порт-бебета с дръжки може да се ползва и за новородено, с него лесно се пренася (важно във вашия случай мисля), това може да спести покупката на кош 0+. Като порт-бебето бих взела даже втора ръка (или кош 0+), ползват се малко и са запазени. Количката бих взела с намаление нова, с едно топло бюджетно чувалче за около 50-70 лв и то в дадения сезон после ако е нужни, и чанта за принадлежности за още 30-50 лв, мисля би било добре. Така в един бюджет около 850 лв на цената само на количката, бих се събрала с всички неща. Дъждобран и комарник, ако се ползват могат да се купят и универсални, те както и чанта/чувалче са опционални и може да не са на марката, така може да се спести малко от бюджета като цяло.
За столче за кола, ако е нужно изобщо, бих помислила и отделила сума отделно, там сигурността и качеството са наистина важни. И то пак зависи от това дали и колко би се ползвало. Познавам хора без кола и с педиатър на близо до тях, които не купиха такова изобщо. Така, че пак си е до начин на живот и предпочитание.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 15:10 от * SUPERMAMА *

# 193
15 кг е ужасно тежка количка, особено щом ще се носи.😀Аз ползвам стара полска количка за първите 6 месеца, дадена ни от познати .Живея в къща и в момента не излизам навън, а само вкъщи и в двора, затова реших да си купя направо лятна март месец.Полската е там някъде около 15 кг .Няколко пъти я свалях по стълбите от втория етаж на двора, защото в кухнята я ползвах за легло.Точно на третия път се отказах, защото е някакво мъчение да я разнасяш, още повече, че съм 160 и 50 кг😀Сега я държа на двора, а в кухнята съм сложила една друга стара cangaroo, когато се наложи бебето да направи една дрямка в нея докато ядем.Въпросната на cangaroo е сдала багажа и не мога да дам мнение, като е била здрава каква е била .В момента като тръгнеш да завиваш спирачката пада сама😂

# 194
Здравейте, някой може ли да ми каже размерите на матрака за новородено на Mutsy Nio? Моята е още в кашона и е на съхранение при роднини, така че няма как да го измерим, а ми се иска да купя някой комплект за количката.

Общи условия

Активация на акаунт