Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 096
  • 870
  •   1
Отговори
# 750
  • Anywhere
Cosatto Supa e отвратителна количка. Седалката е твърде плитка и бебето се свлича напред към колана между крачетата. Центърът на тежестта ѝ също не е добре изчислен и се бута доста тежко. С малката ми дъщеря се подведох по красивия дизайн и я купих от Англия...след 2 седмици отиде в ОЛХ!
Cosatto Woosh 2 е по-добре направена, разгледайте нея!

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 21:12 от Pretti shy

# 751
  • до най-прекрасния мъж
За мен и Cossato Woosh 2 е плитка и тясна, гледах я на живо. Иначе, лека е, като дизайн са я докарали, но на мен не ми се вижда удобна. И другият минус - количка с двойни гуми не бих взела, особено ако ще се ползва и зимата по заснежени терени.

# 752
Здравейте,
Моля за съвет за количките Mamas and Papas Strada и Mamas and Papas Occaro.

Насоки за предимства и недостатъци от опитните майчета ще ми бъдат много полезни.
Харесват ми много като дизайн, но имам колебание до колко ще се справят с нашите български треторазредни улици, различни от британския асвалт 😃

# 753
  • Седмото небе
Благодаря за мненията за Супа-та! Много ми бяха полезни, а вчера в парка до нас я видях и на живо, позволих си да спра майката и да я разпитам. Тя също каза, че не е доволна от избора си и е пуснала количката за продажба. Засега ми отпада като вариант, както и модела им Yo, които пък не се вдига от към крачетата. Woosh пък на мен не ми допада. Иначе явно ловят окото с дизайн, но имат доста недомислени неща.
Това за двойните малки гуми също ми беше полезно инфо, както казах нямам опит с такива, значи и такива модели няма да заглеждам.
И така търсенето на Лятната перфектна количка продължава. Който има желание и е доволен от избора си на такава, моля да сподели какво е избрал.
Знам, че има две дами със Сайбекс-Мелио и Изи ес туист плюс две, тези съм разглеждала вече, видях ги и ба живо. Харесвам ги и бих взела, но само ако ми попаднат на много добра оферта или втора ръка, засега обаче не изскачат. Иначе търся нещо до около 400 лв, задължително с легнало положение и широко вътре (детето обича да спи навън, ще се ползва и за дълги разходки) и вече по възможност:
-по-големи гуми
-широк багажник
-интересен дизайн
На борд и голям сенник не държа, така или иначе вече се сдобих с универсален борд с играчки(за занимавка докато се вози само напред) и допълнителен сенник.

# 754
Какъв е универсалният борд?

Иначе аз пак за похваля Pali Wizard - големи гуми, под 8 кг, голям багажник, лесно и компактно сгъване, пълно легнало положение, широка седалка, много дълбок сенник с прозорче. Дизайнът не е нищо особено. Вмества се точно в бюджета, ако се поръча от Италия (babypromo.it). Напомня ми много похвалената в темата Inglesina, но тя ми се видя още по-скучна като визия, Уизард поне е комбинация от два цвята и са по-светли.

# 755
  • Седмото небе
Тръгнах от това като идея, но не го намерих никъде.
Да е и за занимавка, и за да не хапе/гризе борда моята драконка. Че кожения борд на Приам вече е с много следи от зъбки:

Гледах и такива като варианти:
Скрит текст:

Но в крайна сметка купих ето такъв-с идеята да се ползва и ако купим олекотена количка без борд. Захваща се много стабилно, противно на моите очаквания. Определено засега и е много интересен. Шарения е
Да, пластмасово е (но пък удачно за чистене), дрънчи яко (нея я кефи, мене пък не), но ни върши работа и към момента няма желание да го гризе, че и е по-интересно да го ръчка Joy

# 756
Мерси!

Имаме една на Tiny love, но й писна. Ще потърся друго за смяна Simple Smile

Такова е нашето:

# 757
Здравейте,

Насоки за предимства и недостатъци от опитните майчета ще ми бъдат много полезни.
Харесват ми много като дизайн, но имам колебание до колко ще се справят с нашите български треторазредни улици, различни от британския асвалт 😃

Ние сме със Страда. Исках малка количка 3 в 1, която да ми се събира в багажника и избирах между нея и Cybex Mios, който не ми допадна на външен вид и избрах Страда. Какво да ви кажа… взехме я на доста добра цена от английския сайт - предлагаха я с чувалче, чадър, чанта и всякакви други интересни нещица. Събира се в багажника, лесно се сгъва, мнооооого е маневрена, много е красива според мен, материите са страхотни.

За нашите улици - зависи кои точно са вашите улици. В Борисовата градина е рай с нея, нооо на чакълените или полуразбити алеи на Кучешкия парк и Южния парк, дъщеря ми се буди от друсането, което за мен не е окей.

Имам и Сайбекс Приам и мога да кажа, че разликата е наистина в друсането. Ако ще ходим до мола, в хубав парк, из квартал по нормални улици, винаги съм със Страдата. Но за разбити улици Приамът е единствения начин дъщеря ни да поспи малко, вместо да и се разкашква мозъкът.

# 758
Здравейте,

Ние сме със Страда. Исках малка количка 3 в 1, която да ми се събира в багажника и избирах между нея и Cybex Mios, който не ми допадна на външен вид и избрах Страда. Какво да ви кажа… взехме я на доста добра цена от английския сайт - предлагаха я с чувалче, чадър, чанта и всякакви други интересни нещица. Събира се в багажника, лесно се сгъва, мнооооого е маневрена, много е красива според мен, материите са страхотни.

За нашите улици - зависи кои точно са вашите улици. В Борисовата градина е рай с нея, нооо на чакълените или полуразбити алеи на Кучешкия парк и Южния парк, дъщеря ми се буди от друсането, което за мен не е окей.

Имам и Сайбекс Приам и мога да кажа, че разликата е наистина в друсането. Ако ще ходим до мола, в хубав парк, из квартал по нормални улици, винаги съм със Страдата. Но за разбити улици Приамът е единствения начин дъщеря ни да поспи малко, вместо да и се разкашква мозъкът.

Много благодаря за отговора. Полезна информация ми дадохте. Аз почти съм се навила за една от двете, Страдата я предпочитам заради цвета и че е лека, но и мен ме притеснява друсането. Предполагам Окаро ще вози по-меко, но пък правя компромис с цвета:ok_woman: угодия няма!
Все още се надявам да се включи майка с Окаро за съвет🙂

# 759
Окаро е една от най-добрите колички, които съм бутала някога. Много маневрена, влизала съм и в гората с нея и не е имало проблем с друсане.  Гумите са големи, не запъва по тротоари и дупки.
Багажника е огромен и дълбок.  
Сенника е дълбок и се прибира с цип.
Целият плат на количката се сваля и се пере в пералнята,  а  после в сушилнята.
Количката е удобна за детето, а и за родителите .
Единственият минус е, че тежи.

Някой беше питал за Chicco Goody,  това е меко казано най-ужасната количка, която някога съм бутала.  Мисля, че бях споделила в някоя от другите теми. Неманеврена,  трудна за бутане с малки колела, които запъват на всяка неравност.  След 6 месеца неактивно използване (по време на локдауна) се скапа механизма на спирачката и щях да обърна детето. Просто количката засичаше.  Освен това спирачката е на толкова неудобно място , че ако се опиташ да качиш/свалиш две стъпала се закача.
Единственият и плюс е, че се сгъва лесно.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 21:01 от Rada Hristova 611484

# 760
Окаро е една от най-добрите колички, които съм бутала някога. Много маневрена, влизала съм и в гората с нея и не е имало проблем с друсане.  Гумите са големи, не запъва по тротоари и дупки.
Целият плат на количката се сваля и се пере в пералнята,  а  после в сушилнята.

Ехааа, как ми се искаше да прочета това 😃 Благодарна съм за отговора Ви, Rada Hristova ❤

# 761
Окаро е една от най-добрите колички, които съм бутала някога. Много маневрена, влизала съм и в гората с нея и не е имало проблем с друсане.  Гумите са големи, не запъва по тротоари и дупки.
Целият плат на количката се сваля и се пере в пералнята,  а  после в сушилнята.

Ехааа, как ми се искаше да прочета това 😃 Благодарна съм за отговора Ви, Rada Hristova ❤
Ще ви хареса, аз съм фен на Mamas&Papas  ❤.

# 762
Купих Макларън Техно XLR и днес я изкрарах.
Хареса ми много. И на детето също му хареса.
Единствено няма борд-това се сещам като недостатък. Дръжката е висока, може би не съм виждала количка с по-висока дръжка и това много ми хареса.
На мъжът ми, който е 2 метра, още повече му хареса Sunglasses

# 763
Макларън е висока 110 см, бейбизен е 106, а Stokke Xplory e 123 см Simple Smile.

# 764
  • Anywhere
За хубава лятна количка мога да дам съвет за Mutsy Nexo. Качествена, маневрена с хубав текстил. Тежи 5.3кг и сенника е огромен!

Общи условия

Активация на акаунт