Любители на кучета - 123

• 23 710
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Трудно е с големи кучета. И аз се притеснявам да не нарани някой моят. Сиви, съчувствам ти.  То лесно ще стане да ги пуснеш, но малкото джакче не е виновно, че собственика му е кретен.

# 121
Ре въобще не смятам да пускам Макс от повода. Евентуално ако е застрашен и нападнат от по-голямо куче - да, за да се опази сам. В случая просто си мрънкам, защото и моя не е цвете, ама и пуснатото куче не е никак цвете и ще стане някоя беля, която се очаква аз да предотвратя щот съм с по-голямото куче. Ама ме е яд, че от цялата работа се стресира моето, защото му се карам, а той е ужасно чувствителен и после стои гузен и се изолира сам, а в случая вина няма. Абе сложно е, ама дано онзи се вразуми скоро и почне пак да го разхожда на каишка, защото реши ли да скочи да хапе Макс няма и да мога да го опазя.
Строени за лакомства, че ги мъчи глад напоследък заради намалените им дажби 😁

# 122
  • София
Сиви, и аз държа на повод бебето, освен в гората.
Като беше съвсем бебе го пускахме в заградената площадка.
Тогава една баба ни се скара, защото нейното куче ни открадна бургерите, които бяхме оставили на пейката 🤣.
Каза, че можело да получи стомашни проблеми, което е така, но нямаше отговор, защо краде храна.

# 123

Арчи много обича да се допли до нощната лампа. Smiley

# 124
Sivi При нас проблема беше,че кучето хич не беше дребно. Като нищо можеше да си ме събори,не че се давам без бой,но гледам да избягвам подобни ситуации. Доста неприятно е наистина независимо от вида и разбера на кучето.
Whitefang Училището не функционира, използва се за съхранение на документи и когато се провеждат избори. Запустяло е и обрасло не виждам проблем, че използваме площадката. Кучето за мое щастие го познавам защото е на съседите до родителите ми и да хич не е дружелюбно, защото съм го виждала как се пуска по хора,коли, колела. Града е малък ако има кучешки парк или друг парк в който е позволено повярвай с радост ще разхождам кучето ми там за да го социализирам. За жалост никой не мисли за хората с кучета. Плюс това винаги сме с торбички и ако направи нещо му го събирам независимо къде сме. Въпросът е,че мое лично мнение е,че АКО кучето не те слуша и не идва при повикване, то НЕ трябва да бъде без повод. Може да е пресилено да нося лютив спрей за теб,но за моя сигурност и за тази на кучето ми за мен не е пресилено, особено след като съм била свидетелка как бездомни кучета се пускат на домашни на повод. Предпочитам да пръсна за да не припарят до нас пред това да трябва по спешност да посещавам ветеринарния кабинет.Но това си в индивидуално решение. Благодаря все пак за съвета Blush
А ние ей така прекарваме остатъка от деня след дълга разходка. ППС: Без пръчка не може разбира се. Grinning

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 16:45 от Alice.in.Wonderland

# 125
  • под тепетата
Айде, отивам да търся тайни местенца, че почвам да трупам за Коледа Wink

Sivi, случвало ми се е така да пъдя едно коте, че напираше да си играе с Макс. Едвам го удържах, та включих и краката да отпъждам малкото глупаче.  А пък ако трябва да съм с две, със сигурност ще се намеря на земята разтреперана къде от слабост, къде от яд!

# 126
И ние заобикаляме една поляна в парк,защото пускат всякакви дребосъци. И най-много ме ядосва,че тичат към нас до булеварда и стопаните им най-спокойно ск стоят седнали и си говорят. А аз трябва да си задушавам момчето,за да не закуси или вечеря с някой дребосък,който му се е качил на главата буквално..много ме е яд на такива хора..

# 127
  • под тепетата
Получих инфо от съфорумка, че при поръчка от zooplus.bg днес има подарък адвент календар. Кодът е KUCHE или KOTE.
 Моля, подсетете ме какъв беше поводът за разходка, при който кучето вървеше спокойно без да се дърпа. Искам да купя, а и да взема още един календар. Горният не е оттам.

# 128
Получих инфо от съфорумка, че при поръчка от zooplus.bg днес има подарък адвент календар. Кодът е KUCHE или KOTE.
 Моля, подсетете ме какъв беше поводът за разходка, при който кучето вървеше спокойно без да се дърпа. Искам да купя, а и да взема още един календар. Горният не е оттам.
Билянка,за холтер ли питаш

# 129
  • под тепетата
Ми, май да Relaxed  Ама холтер не беше ли едно апаратче, дето ти го слагат, за да проследят сърцето за 24 часа?

Това ли трябва да поръчам?
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/sport_trenirovki/kaishki_nam … ci_kucheta/498001

# 130
  • Sofia
Аз за навирането на пуснати кучета няма да коментирам,че моята е такава досада. Ама тя отива с прилагане,махане на опашка и отъркване,като котка. Ако другото куче не я отрази,то човека да я погали. За това пусната само пред блока,дето си ни знаят всички и й се радват. Понякога се напикава от кеф.
Днес сме планинари,от 10ч сутринта е вън по двора...полудя от тичане и търкаляне.
Като я прибрах в 18ч и припадна.

А тук я снимах като я чеша,няма такава физиономия

# 131
Олее,Билянка JoyJoy Холти исках да напиша,телефона ми го е променил и аз блея,не чета кво съм писалаа JoyJoy

# 132
bilqna_69 За жалост не знам защо,но в българската препратка на сайта го няма. Или аз съм малко кьорава и не мога да го видя. Ако някой успее да го намери нека да сподели че другата седмица ще поръчам от там. Иначе съм виждала и в НЕчовешкия магазин, ако искаш може да потърся линк.

# 133
  • под тепетата
Да, благодарна ще съм ти, че това в зооплюса като че ли е само половината, т.е. без това за муцуната.

# 134
Линкът на Биляна е обикновен повод с три нива на регулация на дължината. Нашият пръв повод беше такъв, по някое време го прегриза. Joy

Аз май намерих правилната стратегия и реших проблема с дърпането на прибиране към вкъщи. Днес минахме близо 5 км., от които по-голямата част на повод, останалите в тренировка, без да се наложи нито веднъж да го коригирам. Включително и при минаващ кон. Joy Е, конят не мина точно покрай нас, защото сви в една пряка, но напредъкът е огромен. И с кучета се разминаваше на няма и педя, без да им обърне внимание. Напредъкът дължим на трениране на structured walks тази седмица и мнооого лакомства. Ето повече за този тип разходки, ако на някой му е интересно - https://cosmichomenpet.com/2021/07/02/the-benefits-of-structured-walks/ .

Общи условия

Активация на акаунт