Любители на кучета - 123

• 23 744
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Дето много приказвам, на вечерната разходка 10 кучета глутница, добре че се скараха помежду си и аз избягах в друга посока с 300. Днес ни се размина, ама утре или по-нататък, от къде се взеха идея нямам. За първи път виждам толкова много, винаги са по две не повече.

# 136
bilqna_69 Ето го https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/povodi-nagrydnitsi-i-nashijni … do-38-44-sm-35453
Но е на размери, трябва да знаеш обиколката на муцунката. Прикачвам и снимка горе долу да се ориентираш къде се намира в сайта за да погледнеш и другите размери или някой друг ако има интерес към тях. Аз все още се чудя как да измеря на моят хубостник муцунката без да изяде сантиметъра или каквото и да било приспособление. Отворена съм за идеи. Grinning

# 137
  • тук-там
Структурираното ходене си го практикуваме отдавна. Не е панацея обаче, докато са още много млади. Все по-послушни стават обаче с времето. И тренировките дават по-добър резултат.

# 138
  • София
Направо завиждам, че кучетата ви се интересуват от наградки навън. Бебето е явно с дефицит на внимание 🤣. Поне не се дърпа. Той реагира само ако го напада друго куче, но ме е страх, защото е силен и наистина беля може да стане.
Холтито помага, но има вероятност да спрете тренировките. Аз с предишното така направих и само с холти я разхождах.

# 139
  • Северозапада
Мен ме е страх от големи кучета. Моето е само на повод, но виждам големи пуснати свободно. Като не знам колко са научени и как ще реагират, ако моя се разлае.

# 140
  • София
Разбирам те. Определено е страшно да търчи към теб огромна маса мускули. В повечето случаи пуснатите кучета са ок. Има и кретени, които пускат необучени,  но са все по-малко.
Моето наистина не е агресивно. За сега само 2 пъти се е репчил. Първият път в оградено място за игра, когато един Шар пей го тормозеше и му се качваше. Три пъти ходих и казах на собственичката да си го викна, защото буквално ни преследваше и накрая стана въргал.   Аз ги разтървах и имаха само драскотини,  но бяха един размер и еднаква пуберска възраст.
От тогава спрях да го водя там.
Не го пускам от повода в паркове и по улицата. Ходим по пусти места, за да търчи.  Вече и слуша доста.

# 141
На мен това с повода ми е много болна тема. Нашето куче няма начин да си изразходи енергията, ако е все вързано. Затова я пускам във всеки удобен момент. Не е най-послушната, но не е агресивна. Лаещите кучета изобщо не я впечатляват и тя самата не лае. Но както каза и Reunion, стига да видиш голямо куче да бяга към теб. Върви обяснявай после, че тя само си играе.
Използвам всеки удобен момент да я пусна да играе с друго куче, за да се измори, а и за да се социализира и с кучета (хора много обича). Веднъж обаче една дама ми направи забележка да си вържа кучето, защото нейното било агресивно, но явно тя не намери за нужно да върже нейното, което кръстосваше улицата без повод и надзор. За мен пуснато куче означава добро куче, с което моето може да установи контакт без негативни последици.

# 142
  • София
Имат нужда от движение и упражнения. Търчането на воля е малко чийтване от страна на хората. Миналата седмица синът ми го разхожда на повод за 2 часа. Бяха навъртяли около  15-20 км. С тичане. Кучето беше като пребито.
Тренировките също уморяват, защото изискват концентрация.
Променена ми е концепцията за гледане на куче. Първото беше на принципа на "добро е" и трябва да тича, но тогава бях на 20 и имах бебе.
От тогава минаха много години и понаучих доста. А това, с моето куче е агресивно, вържете си вашето е.... Но е факт, че и двете трябва да са на повод в градска среда.

# 143
  • под тепетата
Alice.in.Wonderland, благодаря!

# 144
Alice в малките градове наистина няма паркове и места за кучета, където човек да може да си пусне кучето. Но и за там си трябва кучето да те слуша, ако не е добродушно.
Аз за сега с бездомните се справям. Не че не сме имали лаещи срещи с тях, но обикновено се справяме без хапаници. Местата, на които ходим в града са едни и същи и вече познаваме всички квартални кучаци. Едни са по настъпателни, други само си прилайват, ама повечето знаят, че имам лакомства и ни стават другари докато преминаваме из района им. Даже ни изпращат. Но и аз никога не съм си дърпала кучетонот бездомници, дори и видимо крастави. Оставям го да си играе с тях, да се закача.
Отделно, нямам нищо против кучетата без повод, особено ако са дружелюбни. С тях нямаме проблем. Проблема идва, когато дойде някое наперено на скандал дет се вика, а стопанина му нехае.
Пак се отплеснах и стана дълго, а минах да споделя един спомен от днешния ден преди 6 години:

# 145
  • под тепетата
И Ози дава вид на страшен, но си е добродушко.
На дядо мекиците са най-вкусни!

# 146
Една година за моята звездичка днес. Има дни, в които ми е точно толкова тежко както когато ни напусна...

# 147
Sivi Аз също нямам проблем с бездомните познавам ги,играем си добри кучета са,нооо. Лошото е че са на глутница и си пазят територията,сестрата на приятеля ми има Френски булдог та имаше преживяване с тях. Те са около 5-6 да видиш как се пуснаха по тях,та едва избяга. Аз не успях да повярвам, защото със същите кучета съм си играла,но никога не съм имала куче с мен. Идея е да имаш лакомства и да им хвърляш по някое за да може да се захласват по нещо,ще го имам предвид.
Re Съгласна съм ако кучето ти е добродушно и няма да направи лошо да в пуснато от повода,но поне при повикване да може да идва защото както спомена има и агресивни такива които стопаните са безотговорни и са ги пуснали. В моя случай бяха деца на 16-17 години и да беше станало нещо съмнявам се да можеха са отреагират, затова и не се разправях с тях а се махнахме. А така ми се иска да имаме повече другарчета с които Майк да може да играе. За жалост в града хората предимно гледат кучета за пазачи и гледат да нямат контакт с други кучета или хора. Confused
И за да не забравим добро утро на всички, с Майки ви желаем спокоен,слънчев и мързелив ден.

# 148
При мен Арчи винаги е на каишка. Едно, че не ме слуша много навън. Но дори да слушаше, пак не бих рискувала. Признавам, че ме е страх от големи кучета. Особено ако са без повод. Страх ме е за него. Отделно, че и Арчи се репчи на някои. И все големи. ММ го извежда без повод понякога, да потича. Но него го слуша, проблеми няма.

# 149
Момичета, снощи в парка един мъж с изключително нагъл и агресивен булдог ми заяви, че кучето ми е в топ 10 най-агресивни кучета и “що не му сложите едно намордниче за всеки случай”, докато Кио спокойно седеше до крака ми. 😂 Бях на косъм да му кажа, че намордниче трябва да си сложи той, че бълва само глупости. Защо човек, който очевидно не се е справил с възпитанието на френски булдог да ми дава съвети как аз да се справя с акита, очевидно послушна и безпроблемна до момента? 😂 Не исках да бъда груба, но той беше изключително нахален и честно да си призная, ме разтрои и обиди. Вчера сутринта в същия парк кучето ми игра с поне 10 различни кучета и нямаше никакви проблеми. Вечерта имаше още повече кучета, но всеки като ни видя си придърпа кучето и не му позволи да общува с моето. Казаха, че преди са водели в този парк някаква акита, която изпонахапала всички и сега са предубедени, че всички акити са убийци. Тези хора са си едно малко общество там, познават се от години и кучетата им растат заедно от бебета. Сутринта нямаше проблеми, вечерта всеки си викна кучето да го върже и едва ли не, да се сещаме сами, че не сме желани за игра и запознанство. Имали ли сте и вие такива ситуации и как реагирате? В случая премълчах, въпреки, че многократно този мъж нарече кучето ми агресивно и едва ли не убиец и че ако му сложа “едно намордниче” няма да стоят така нещата.

Общи условия

Активация на акаунт