Любители на кучета - 123

• 23 746
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Вълчан със социализацията е две напред, едно назад. Още е несигурен в отношенията с другите кучета. Подхожда някой път привидно с агресия (снишава се и скача с ръмжане), но всъщност след това започва да играе. Затова и при среща с малки кучета, винаги го привиквам преди това. Не защото ще им направи нещо, а за да не притеснява стопаните. Затова и държах да ходи на училище, защото там е около малки кучета основно и е принуден да изпълнява, без да им обръща внимание.

Но не че си е мое куче, рядко виждам някой, по-изпълнителен от него.

Площадките за кучета аз не ги харесвам. Идеалното място за териториална агресия са. Прекалено малки са (да не говорим, че са покрити основно с кал и пръст). Как пък не погледнаха в другите държави какъв е стандартът за такива съоръжения.

Халеси, не се разстройвай. И мен една кокошка ми вдигна скандал, че си обучавам кучето да напада други кучета (това, защото подходи, както написах по-горе и след като го извиках и се отзова на секундата, го похвалих). Много хора са предубедени към немските овчарки и по едно време имах чувството, че всеки втори има проблем с породата. Даже и една с акита беше разправяла на ММ, че или ще се заиграят, или ще се бият до смърт. Joy  Всякакви откачалници има. Изобщо по такива места, където се познават хората, всеки е във война с някой.

# 151
  • София
Много хора имат някакви изградени представи за отделните породи. В повечето случаи грешни.
Има разбира се характеристики на селектираните кучета, но при правилно възпитание всяко куче може да е социализирано.
Все пак винаги може са се случи сдърпване. То и не агресивни хора могат да се посдърпат, а какво остава за животни.
По принцип по градинките си има компании, които са заедно от отдавна. Не се обиждай, ще се опознаете. То е малко като при кучетата. Първо се обикалят отдалече, после се подушват и после се заиграват.

# 152
  • Sofia
khaleesi, и аз имам подобен проблем, бях писала по-напред.
Един с лабрадор реши, че Чоки е супер агресивен, защото изръмжал на неговото, при положение, че Чоки беше на повод и аз му викнах да си извика за всеки случай кучето. И следваща случка с женски лабрадор имахме, който пък отиде да хапе приятелката на Чоки и той реши да се намеси… резултатът беше четири ухапвания по Чоки и перфорирано ухо на лабрадора, докато ги разтървем. Всичко това се случва на ливада, бъдеща строителна площадка, оградена с мрежа.
Та въпросният господин на два пъти ме причаква да ми крещи как никой не можел да си пуска вече кучето като сме ние там.. и настройва и другите кучкари, виждам по реакциите им!
А аз нарочно го водя да потича и поизмори приятелката Сара, защото стопанката и е с болежки и не може да ходи много и да стои права. Накрая стигнахме до споразумение за ползване на ничията ливада по график. И сега сме като войници сутрин, няма лошо! Но заради тези скандали си бях загубила съня една седмица…

# 153
Дано не сте поръчали халтито от др стефанов. Седи ми едно в шкафа, несъразмерни са, поръчах Л, а даже на малката не мога да го закопчая, иначе отпред е добре. Та.. там на място ако можете да пробвате,да иначе не. Биляна, това което ди пуснала от зооплюс е поводът, който се закача на халтито (безсмислена покупка), за съжаление мисля че имаха само нагръдник в зооплюс, а аз не смея да взема, защото не ми се струва логично да спира дърпането, нашийникът извърта главата, с нагръдника не знам каква му е идеята.
Сиви, стиснати лапи Макс да си отглежда папиломче, а за пуснатите кучета.. не ми де говори. Аз хем хледам и да не ме дърпат кучетата, че не си е работа нито да ме теглят, нито да падам вече.. ми все засичам някой пуснат на улицата, страх от коли нямат даже..

# 154
  • София
Какви документи носите, когато извеждате кучовците? В Борисовата градина в София моят мъж е говорил с общински служители, които проверявали една жена с куче. Този петък. По закон трябвало да се носи винаги паспорт на кучето и удостоверение от общината.

# 155
  • Пловдив
Какви документи носите, когато извеждате кучовците? В Борисовата градина в София моят мъж е говорил с общински служители, които проверявали една жена с куче. Този петък. По закон трябвало да се носи винаги паспорт на кучето и удостоверение от общината.

А чиповете защо ги слагаме? Не могат ли да проверяват чипове, а не да мъкнем хартийки на всяко излизане?

Ушите ми трябват, не ми ги късай!

# 156
  • под тепетата
Да, в кучешката чанта мъкна паспорт, преснимано минимизирано и ламинирано платено удостоверение( става като 1/4 от лист А4). В Пловдив са ми казвали в общината, че мога да си ги кача в телефона. За справка трябва да имаш и лична карта по закон Wink
Хибискус, ще изчакам следващата седмица, че може мъжете да се завърнат за кратко.
Иланг, в чипа няма задължително направената имунизация за годината, а те гледат и това, освен дали е регистрирано и с платен/освободен данък.

# 157
Артемис да, правилно са казали, оо закон паспорта трябва да му е вимаги във вас и също талона за регистрация в Общината.
khaleesi, в близкия, че дори и в далечния парк всички бягат от нас с Макс. 🤣🤣 В пвриода на съзряване имаше моменти, в които се сдърпваше с разни кучета и му се носи славата до ден днешен, въпреки че рядко стъпваме там. Дори ми е странно, че не иска да мине през парка. Обикаляме го открая, но виждам хората с кучета как сменят посоката, познати кучкари си шушукат и сигурно си предават лакъв дЗвер е тоя моя. Ми не ми пука, честно казано. Като беше малък ходехме сутрин и вечер, събирахме се голяма компания хора с кучета. Вярно си бяхме като едно мини общество и рядко успяваха да се присламчат други хора с кучета, ако не са адекватни. Опитаха се един ротвайлер на годинка да го социализират, ама той до тоя момент кучета не беше виждал и не знаеше как да се държи. Не се получи и спряха да идват, защото стопанина се страхуваше за неговото куче, когато някое го изръмжи като прекали. А говорим за възпитателно ръмжене от по-старите кучера, не за нападение и хапане. Макс беше малък още и него така го възпитаваха старшите. Веднъж пък една жена се обиди, че като дошла с голдънката си сме си вързали кучетата. А тя разгонена. Нали можете да си првдставите какъв въргал можеше да стане, ако не се усетихме на време че нещо не е баш наред. Питахме я, а тя най-спокойно отговори, да разгонена е в момента. Пусна си тя кучето от каишката, а ние с мъжкарите седяхме с вързани кучета. 🤣 Е и тя не успя да се присламчи тогава, защото явно не знае какво предисвиква разгонена женска. Да не говорим, че и бебета можеше да и направи някое от нашите.
Има и друго, това че кучета си играят от малки заедно, не значи че няма да се променят. При Макс у неговото бебешко другарче стана точно така. Навършиха годинка и започнаха от време на време да си налитат, а всеки ден по 2 пъти бяха заедно. Всяко куче се променя, когато съзрее. Макс до година и половина беше кротко и добродушно куче. Не нападаше, не лаеше. Само когато някой го нападне, отговаряше на атаката. В един момент съзря и започна да става избирателен към кучетата. Едни харесва, други не.
Пак се отплеснах нали 😁
Ей го маймунина:

И онзи чернушко Хоуп днес му направих фотосесия:
Скрит текст:

А какъв беше в деня, в който го прибрахме:

# 158
  • под тепетата
Очите казват всичко!
Поклон, Sivi!

# 159
Голяма си Сиви!!! Човек с най-главното Ч! Поклон!! Heart

# 160
  • Пловдив
Може и копие на паспорта,а не самия паспорт да се носи + копие на документа за регистрация.
Биляна , защо да го смаляваш ,в Пловдив има отдолу отрязък ,който е малък ,само него може да носиш.

# 161
Sivi, прекрасни кучета!
Откакто имам куче всеки път ми става изключително тежко като видя измъчено животинче Sad
Снощи ми попадна статия от сайта на местен приют за животни. Семейство изоставя кучето си в приюта, защото в жилището, в което ще се местят, не са позволени домашни любимци. Доплака ми се. Толкова много тъга имаше в очите на кученцето.

# 162
Sivi, невероятно как се е преобразило кучето. Heart

Аз също нося винаги паспорта, а вътре така или иначе е документът от общината. ММ гледа с насмешка на тази практика. Ей сега ще го уведомя, че проверяват в Борисовата, да не знае много.

# 163
  • София
Sivi, прекрасни кучета!
Откакто имам куче всеки път ми става изключително тежко като видя измъчено животинче Sad
Снощи ми попадна статия от сайта на местен приют за животни. Семейство изоставя кучето си в приюта, защото в жилището, в което ще се местят, не са позволени домашни любимци. Доплака ми се. Толкова много тъга имаше в очите на кученцето.

Не знам какво да кажа. Имам син и говорим за "сестра му", когато става въпрос за кучето.Sleepy

# 164
Да си остави кучето без значение причината, може само бездушник сдобил се с животното случайно. Айси като се преместихме в друга държава, ме съветваха да го подаря. Дори не исках да чувам за подобна опция. Докарахме си го с колата -1500 км три ферибота, в най-големите жеги. Абсурд беше да пътува/лети в клетка.
Дребен днес беше къпан, сушен и сресван. После разходен доволно и сега спи като пребит.

Общи условия

Активация на акаунт