Любители на кучета - 123

• 23 760
  • 723
  •   1
Отговори
# 165

От март месец сме всяка събота в Русе, а едва вчера разбрахме, че близо до мястото където ходим има заграждение за 🐶🐶🐶. То е в началото на парка, много чисто и кучан бе много щастлив. После го заведохме и в Лесопарк Липник  и като се прибрахме и мина през банята се простря на дивана и заспа. Simple Smile
В градски условия и при наличие на непознати кучовци Лъчко е  винаги на повод. В последно време като е пуснат и го викна се отзовава на момента, но много внимавам като го пускам. След последното нападение от питбул лятото и моят пъзльо започна да се репчи когато го изръмжат и винаги в джоба имам лакомства, за да го накарам да седне и му отвлека вниманието. Определено се променя поведението им и с възрастта, а понякога и неприятни случки. Важното е да имаме едно на ум и да сме нащрек.

# 166
  • By the sea
Приемате ли нови членове Simple Smile

Имам кавалерче на 9 години на име Чарли. Има вроден сърдечен порок и още няколко други здравословни проблеми, но е най-милото и добро момченце Green Heart. Иска да бъде приятел на всички, даже и на котките и по тази причина се сдобих и с коте.

# 167
Их, днес голяма разходка ударихме. Бях забравила колко е красива и цветна есента.

# 168
  • София
Паспорта го нося само като водя Арес на ветеринар. Нямам лист с регистрация в Общината, само печат най-отзад на паспорта. Никога не са ми го търсили. При нас проверяват, но предимно пуснатите кучета, а ние винаги сме на повод. Просто защото моят е скандалджия с мъжките кучета и го пускаме само в заграденото и то ако няма куче, което не харесва. Най-обича да си играе с големи женски кучета: голдъни, лабрадор и подобни. Има си и една приятелка акита и една немска овчарка.
И на мен са ми казвали, че е лош и зъл само на база - мнение за породата, без да е имало реален конфликт, но аз подминавам такива коментари. Най-смешно беше на едно обучение. Вървим ние група от 5 обучаващи се кучета и пристигат два голдъна, които предизвикаха конфликт с едно от кучетата в групата. А собственичката говори по телефона и обяснява, че от обучаващи се кучета, не може да си разходи нейните. Въпреки, че реално нейните бяха свободно пуснати и се набутаха между нашите на каишки.

# 169
  • София
Добре дошъл на миличкият Чарли Hug

Магни, никога не минава, но те са там някъде и ни чакат.
Сиви, какво стана с лапата на Макс?

# 170
Сиви, какво стана с лапата на Макс?
Утре след обяд ще му поставят втора инжекция и след това чакаме да започне да намалява или изсъхва, ако е папилом. Ще има и трета със сигурност, след още 4 дена и после ще гледаме има ли промяна или няма.
Иначе ето така изглежда туй нещо:
Скрит текст:

Добре си ни дошъл Чарли и котешкото му другарче.
Лютиче разхубавява се твоята мома, че и накипрена 😍

# 171
Аз и преди съм казвала,но Тайра от както я кастрирахме доста си промени държанието към други кучета,особенно в заграждение.Затова започнах по-рядко да я водя там,понеже не искам да викам като луда 😁
Като се засичаме с други в квартала,няма абсолютно никакъв проблем,на село като ходим с малката също си играят безпроблемно с часове..Замисляла съм се,че може би я дразни факта,че 5-6 кучета наведнъж идват при мен,и тя не може да смогне да ме опазва 😁
Затова си спестяваме емоциите.
Аз редовно си я пускам без повод в квартала,всички си я знаят,че много и се играе,а и тя на всичко де що мърда се радва.Само една гадна бабичка като я види и започва да драматизира,както уж не може да върви,направо побягва 😂😂😂
Веднъж два пъти съм вдигала патардия,заради преекспонирането ѝ.
От няколко дни пак ми прави номера с храненето,но аз пък вече хииич не и се връзвам,и стои гладна😁
Пропуска едното ядене в стачка,и на вечерното вече гъзягата е огладняла.
Айде да не съм само спам..😂 (че малко се улях)
Скрит текст:
[spoiler\]

# 172
Добре дошъл на Чарли! Много е сладък! Кавалерчетата са ми много мили и симпатични. И котето е сладур. Simple Smile

# 173
  • под тепетата
Привет на Чарли и компания! И при мен има едно кафевичко Чарли кавалерче Smile с другарче Ръсти - коте.

# 174
  • София
Сладкиш е Чарли и кот също.
Аз уважавам страховете на хората. Има такива, които наистина се страхуват от кучета. Аз обичам змии и паяци, предполагам, че поне някои от вас ги е страх от такива и няма да ви е приятно да сте в близък контакт с тях.

# 175
Приятно е много меко казано когато става дума за змии Simple Smile

# 176
  • под тепетата
Малко встрани от темата, но MagniМ, има ли змии при теб? Ози преживя  едно ухапване от пепелянка.

# 177
  • София
Милото Ози. Кучетата реагират по-добре на отрова от змии от хората, но е стрес.

# 178
Има змии. И скорпиони ( казват, че не са отровни). У дома се разхождат понякога хамелеони, геко гущерчета, а хлебарките летят. Змии - две, видях веднъж. Бяхме в локдаун, дори делфините доплуваха до бреговете. А змиите ( популярен местен вид) бяха на храстовидно дърво в пущинак през който минавам с куч. Със зинали усти или поне страхът ми такива ги видя. Крещях и тичах като идиот с куче Айси в ръце. Година заобикалях мястото. Simple Smile

# 179
  • под тепетата
Аз се научих да си гледам в краката като ходя. А отровни ли са вашите?
Скрит текст:
Лютиче, ще и изям носа!
Лъчко да се явява по-често в темата, моля!
Sivi, на папилом прилича.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 23:19 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт