Чувствам се глупаво около него

• 8 832
  • 179
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Календарно може да е свършил, но културно и като мислене и очакване не е. Тази тема е доказателство.

# 136
Календарно може да е свършил, но културно и като мислене и очакване не е. Тази тема е доказателство.

За?
Мъж го искам, сега го искам, по свой образ и подобие. Е, тва няма обаче как да стане, затова съчувствам на мъжете, и съжалявам жените с мъжко мислене и поведение.
- И ся, коя да избера - умната или красивата?
-Умната, с красива вече беше.
Не е виц.

# 137
  • София
Колко да е мъжко едно мъжко мислене?

# 138
Добре, женско е, то в 21 век е нормално. Нали това искате? Или?

# 139
  • София
ИскаТЕ?

# 140
Цитат
....20-ти век свърши преди 21г, 19-ти преди още повече (ㆆ_ㆆ)
Ако погледнеш първите 21 години на жените на 20 век ще видиш, че са постигнали доста повече и като научни и като социални постижения от колкото техните наследнички 100 години по-късно. Затова не гледайте със снизхождение и с високомерие предините поколения. Темата обаче е за умната жена и умния мъж, и това не означава непременно колко са учили и колко са образовани. Всеки се ражда с нещо заложено и надгражда цял живот. Един по-бързо, друг по-бавно, важното е това развитие да продължава. И точно това ми се струва, че виждам във колежката която е отворила темата.

# 141
  • София
На всичко отгоре в началото на 20-ти век жените-активистки и по затворите са гнили, защото са дръзнали да се борят за политически и социални права и да "вземат хляба на мъжете".

# 142
Аз помня, че съм чела по форума, че мъжът трябва да респектира, да импонира, да печели повече пари от жена си и сам да издържа семейството, което е белег за някакви много въздействащи качества (не помня какви точно), сега пък откъдя накъдя щял да бъдел по-умен, тоя за какъв се мисли.
Ъъъ.
А да питам майчето, дето учело да си вземеш по-смотан, за да го командваш, очаква ли въпросния освен смотан да е и платежоспособен или е достатъчно само първото?

# 143
Не знам дали питаш мен, но тъй като писах по въпроса - първото.
Добре бе, взели са им хляба вече на мъжете, дайте нататък, че ми е интересно.

# 144
  • София
Не сте разбрали идеята за смотания - трябва да е достатъчно умен, за да изкарва много и достатъчно смотан, за да мълчи и да изпълнява всичко, каквото каже жена му.

# 145
Да не вземем само да стигнем до фазата, че няма значение една жена какви качества притежава, ако конкретно качеството 'красота' не е достатъчно застъпено.
И качеството домашно котенце.

# 146
Понеже Дренка на няколко пъти се опитва да ме закача индиректно, ще ѝ отговоря лично.
Да, харесва ми да съм по-умната, което не значи, че харесвам тъпаци. А ми харесва, защото ми е по-лесно да си върша моите си неща без някой да ми дава акъл, да ми се меси и да ми обяснява как е правилно. Когато имам нужда от мнение, ще го поискам, що се касае до неща, засягащи единствено мен. Ако не съм поискала такова, предпочитам да не слушам излишни приказки. Големите умници в по-голямата си част притежават тази черта - да менторстват, на мен ментори не ми трябват. Важното е да работи, да не е мързелив, да се отнася с уважение и да не проявява селски изблици на мъжественост. Също така да не се налага аз да го контролирам, защото както вече казах, прекалено заета съм със себе си, за да водя за ръчичка и някой друг. На който не му понася, да хваща пътя. За гаджета вече страдам по-кратко отколкото за одрани любими обувки.

# 147
С външен вид на глиган, нямат голямо значение други качества. Поне за този, който може да си ги намери в комплект с по добър външен вид.
Знам, че сега пак ще има драми, ама това си е просто факт.

# 148
В обобщение, слава Богу, че жените можем вече да работим и да сме независими.
Не че и сега няма такива, които забравят да наеват Вуте, но там причините вече не са от обществено значение.

# 149
Да де, нали знаеш как е правилно, какво има да страдаш. Идват и си отиват.

Общи условия

Активация на акаунт