Пъстри, като есенни цветчета, са ЯНУАРСКИТЕ ни дами и мъжлета!

• 9 876
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте!   Grinning

На предела на силите си съм.  Tired Днес ни донесоха кухненския ъгъл, бутни тук-бутни там, ходихме да търсим разни интериорни дребошлъци и сега направо ... ще си лягам.

Браво на малките маймунки, как хубаво си хапват (някои и поспинкват)!  Hug
Ние ставаме около 7 (2 нощни будения - около 3 и 6, то малко сутрин вече), та по повода, мишленце, думай за чайчетата, че и аз трябва да ги спирам млечните хранения. Предиобеден съм около 10, следобеден -14, 15 часа. Вечер между 20 и 21. По хранене приличаме на Калоян на petenceto , само дето киселото мляко нещо не е вървежно. Инъче без много претенции към храните.

niunia, местенето ще мине и замине! Мисли позитивно, че ще сте заедно, а и всички януарски мами ще са ти под ръка, нали?!  Peace

Утре повече, момичета! Лека вечер и спокойна нощ!  

# 226
Момичета, благодаря за отговорите за вигонтол-а.  Hug
Лисана, незнам защо в бг лекарите настояват, когато детето е на АМ пак да се дава вигантол ... лично аз не давам от много отдавна , но понеже чета, че на почти всички мами са им казали да дават по 2 капки, че и по 3 Shocked и затова реших да попитам. Мисля, че всички лекари тук повтарят по дефиниция "До една година задължително ..." , без да знаят с какво се храни:)
niunia, съчувствам ти за местенето.
sea woman , защо ще спираш млечните хранения? Аз давам АМ сутрин и вечер.
7of9 много хубав режим има Борил. Защо ти се струва, че не спи много?
Бояна например от седмица някъде се събужда окончателно към 7 /към 6 пие АМ/, заспива към 9 за половин час, макс. 40 минути , вторият й сън е от 12:30 за около час, ако сме навън няма и час ... след което заспива вечер между 20 и 20:30 някъде. Вечер се събужда многократно, а събужданията й са продължителни Sad  Тъкмо я бях похвалила преди време ...

# 227
Здравейте мацки

Петенцето направо ме разби. С удоволствие ще ви даваме манджите и без това не са ни любимите.
Нюня честито местене в големия град
sea woman кухненски ъгъл а Wink чакаме почерпка
Лисана не мисля че е проблем да се дава един вид каша, при положение че слагат всякакви витамини и минерали и други полезни работи в тях

Честито кръгло месечие на Криско на Гушанка.Желая едно безгрижно детство  love001 smile3525

Ние днес също ходихме на разходка въпреки студения вятър и пак си походихме на воля в листата ама голям кеф е да ти шумолят в краката Heart Eyes. Вие люлеете ли се на люлки, ние седим на люлката не повече от 3-5 мин. и после слизаме да люлеем люлката стана малко като скоропоговорка Blush.

Хайде лека и спокойна че отивам да полагам морно тяло  

# 228
sea woman, честита придобивка! С радост да се вихриш в кухнята! Simple Smile
Дес, много е готина прическата на Вяра!Малка сладуранка!

Нашият хранителен режим е следния: сутрин - сухарче и половина попарка с масло и сирене, на обяд - 100-120 гр. зеленчуково или месно пюре, следобяд - 100 - 120 плодово пюре, вечер - 4 с.л. оризова каша на Хип с малко сиренце. Сокчетата за сега ги отхвърля, натурално кисело мляко не съм давала. Плодовите дуети на Хип хапва с удоволствие. "7 зърна" на Милупа не хареса, но смятам скоро да опитам пак. Един-два пъти седмично давам жълтък.
Новото при нас е, че се учим да пълзим! Simple Smile Първи плахи опити, но все пак си е някакъв напредък! Simple Smile
Днес се поразходхме по Витошка и беше много приятно! Simple Smile През почивните дни често се отбиваме и до търговските центрове, но забелязвам, че Емма  доста се  изнервя от стълпотворенията.
И нарая малко да се оплача-хич не ми понася добре съжителството с моята свекърва.  Mr. Green От една седмица вечер пуша по цигара. EmbarassedГоляма глупост от моя страна, като се има впредвид, че кърмя.  Embarassed Оказа се доста сериозно изпитание за нервната ми система!

Лека нощ от мен! И сладки сънища! Simple Smile

# 229
Ето ме отново Crazy
7of9 в мойта книга по белгийският стандарт Wink пише -ананаса след 6тия месец.Давам,харесва му.То пък на него какво ли не му харсва Laughing.Така,че давай смело.

Като каза sea woman за кухненския ъгъл,та се сетих за нашия комплект за коридора Laughing.Значи,търсиме вече сума ти време и все нещо не ни харесва или мерките не отговарят.В понеделник мъж видял някакъв магазин за мебели,харесал един комплект,мерките отговаряли,платил човека,дал адреса и моя телефонче нали съм си винаги в къщи.Тръгнал си ,по живо -по здраво,но забравил да ми се обади и да ми каже Crazy.Звънят ми,вдигам домофона "Отворете да ви качим мебелите" Shocked аз се впускам в едни обяснения,че имат грешка.Извиняват се хората и след две минути ми звъни телефона "Ми ние сме от мебелния магазин,но сте ни дали погрешен адрес" ooooh! аз пак обяснявам,че имат грешка и хората си тръгнаха.Прибира се мъж ми "Докараха ли комплекта за коридора",ми казвам му"Докараха го,но аз го върнах Laughing".И накрая ходи той да си го докара,даже и таксата за транспорта му върнали,защото включвала и монтаж.Накрая с мъж ми се разбрахме,каквото и да докарват-всичко да приемам Laughingпък после ще гледаме,ако не е за нас да идват да си го взимат.
brambar4e ако можеш ги спри до като е време.Аз отбих Дарис,защото започнах много активно да пуша Embarassed.После се чувствах ужасно,все едно бях извършила някакъв грях или престъплениене знам точно как да го нарека.Въпреки,че доки ме убеждаваше,че няма проблем.Било по добре кърмачка*пушачка,отколкото АМ Confused,но така и не можах да се съглася с това мнение.

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 23:08 от Лисана

# 230
Здравейте мамета Grinning
Ние днес много активен ден имахме.Цял ден по рождени дни - първо до София на братовчеда на мъжът ми после тук на едно детенце.Вяра навсякъде с нас естествено - беше послушна,само ходихме през цялото време и така.Между другото непрекъснато ми казват когато сме на разни гости и т.н. колко добро дете имам.Не плаче,не се сърди само гледка и папка каквото и се подаде Mr. Green Ееееех да спеше и през нощта цена нямаше да има Wink Сега след днешният натоварен ден спинкаме блажено.
Мерси на всички за комплиментите за гъбката ми  bouquet Хубава или не това си е на мама момиченцето и всичко ми е хубаво относно нея Embarassed
Лисана,големи изпълнения с тия мебели.Ама ти си жена с принципи,кви са тия натрапници дето ще ти носят разни неща аааааа Joy
brambar4e,май наистин много те е издразнила твойта свеки.Няма ли да я изпращаш вече?
За люлките - точно днес качих Вяра на една там където бяхме на РД(ще кача снимки после).Тя седи обаче виждам страх в очичките и не я люлея много.И друг път съм я качвала,ама сме много страхливи Sad
sea woman,честит ви ъгъл със здраве да си го ползвате Peace
Честито на Криско на Гушанка!Да расте весел и жизнерадостен Hug

Лека нощ и спящи сладурковци ви пожелавам Heart Eyes

# 231
Rosita , ами това е в добрите дни.  Crazy   Днес е спал 20 мин за целия ден. Станал е в 8:30 (мъжа ми ме оставя в събота да се наспя) и си легна в 22:00. Прави сметка.  Grinning Да не казвам, че от както се е родил  е повечето време така. Има обаче положителна тенденция, добрите дни да стават повечко. И споменатия режим е от последните 3 дни. Т.е. сме обнадеждени. Wink

brambar4e, дръж се.

Лисана, ама мъжът ти е много странна птица, може ли да не ти каже... ooooh! А аз имам един пресен, пресен ананас и утре съм решила да го почерпя Борката, пък ще дебна за реакции. Добре , че писахте с Gerylyn. Аз  взех да си мисля, че аз съм някакъв краен експериментатор. Simple Smile

Дес, ами ние спи нощем, но мрънкаме денем. хихи Не знам кой вариант е по-добрия, но ти пожелавам скоро да започне да спи непробудно нощем. Между другото Борил спи много добре, от както си е в неговата стая. Не знам дали имате възможност, но може и при вас това да е решение.

# 232
Здравейте майчета  Grinning,
най-накрая ми остана време да се включа.

Честито на минирожденницте и всички именници!  bouquet

Телма, стискам палци всичко да мине добре! Hug

niunia, ще сме в един квартал!Добре дошла!  bouquetЩе се радвам да се видим! Grinning

А сега за нас малко - да ви се похваля днес Ники най-накрая се изправи в леглото си няколко пъти и беше много доволен, преди това не можеш да го удържа и се гонехме буквално върху нашето легло./ добре че не се озова на земята/ ooooh!Бяхме и на разходка няколко часа ..то бяха радости..закачки с хората.Това излизане за по 30мин -1 час, май не му се отразяват добре.
Вече редовно казване чао и дава целувка, и маха като иска да дойде някой при него.. прави ми пет пет като му кажа не и започва да ми се "кара"/ това не е много добре..май проявява някакъв инат/.В гърнето започнахме и да пишкаме повече отколкото в памперса, надявам се до 2-3 месеца да не ползваме изобщо.Опитва се и нови думички да казва последно на топката - топа. Grinning
Режима ни на хранене е следния - от 10 до 11 закуска -около 250мл - попара , каша, кисело мляко с бисквити или нещо друго; м/у 1 и 2 обяд - около 300мл, приготвям му вкъщи храната/ само плодови пюрета хапва /; към 5 - закуска, към 8-9 супичка или нещо друго, от време на време пропуска последното хранене.През останалото време сме на кърма поне 5-6 през денонощието.

Лека нощ на всички Hug

# 233
Ей, момичета, нямате спирка и това си е Joyю
Ira_ic как така пишкате повече ан гърне, ти по колко пъти го слагаш ,аз само след сън newsm78
Лика, завръщай се по-скоро мила Hug
Дес, благодаря ти за комплимента за предаването  bouquet Наистина е като гъбка Вярка Wink, май и Алекс скоро ще трябва пак да му режем бретона, защото за съжаление с шнолки няма да стане Mr. Green
Ludmilana  Joy, забавлявах се искрено с твоя постинг Hug
7of9 аз като един не краен експериментатор да попитам  Laughing, ананаса не е ли цитрус? по -различен ли е от портокали, мандарини , грейпфрути newsm78 Защото тук ги дават цитрусите след годинка
Лисана, а твоето мъжле след случката с Дарис седнал и си малко на гъза, ще ме извиниш за израза Sunglasses, А какво имаш предвид под биоскрининг, на Соня ли искат да й правят? Това за което ти е написала Вивка е БХС - биохимичен скрининг, кръвно изследване, което показва каква е вероятността да родиш дете със Синдром на даун, Спина бифида и не помня какво беше 3-тото заболяване например 1 на 1025. комбинацията от БХС с добра фетална морфология (наоравена от добър ехографист) дава доста голяма сигурност. Ако има още нещо питай Peace
Brambar4e - ти пък, не се впрягай толкова, свеки скоро ще си тръгне и ще спреш да пушиш. Една цигара не е болка за умиране, аз си позволявам понякога - леки цигари, само дърпам, но не гълтам, ей така, когато ми се допуши много  Peace Дръж се още малко Heart Eyes
Sea woman, хайде честито  bouquet Много са удобно тия ъгли, колко боклуци побират hahaha
Gerylin, много се радвам да те "видя" пак Hug Отминаха ли съвсем проблемите ви с дерматита?
А наистина защо искаш да го учиш с биберон, ще се връщаш на работа ли?
Galita, на Вики да й е живо и здраво името  bouquet
А за нас какво да разкажа. Сяденето напоследък сме малко трудни, защото иска да си взима сам, а не аз да му давам с тази отвратителна лъжица Mr. Green По принцип гледам сутрин да хапне някаква каша. Лисана аз разнообразявам така - 7 или 5 зърнена, ориз и рожкови, елда. Слагам пасиран плод или кисело мляко, ако имам, че нали давам само козе още.
На обяд зеленчуково или месно пюре, обикновено зеленчуковите ги правя аз, месните ги купувам. Следобяд или за вечеря давам някакъв плод, или само плод или плод с малко каша.. И разбира се кърма на корем Mr. Green, по всяко време на денонощието. Чай не пием, защото не искаме.
Лисана, аз не мисля, че mishlentze иска да им спре АМ, а просто да не се хранят през нощта.
По принцип независимо дали са на кърма или на АМ, децата трябва да приемат основно мляко през 1-та си година
Ох, а Алекс откакто се научи да е изправя сам е просто неудържим, вчера го сотавих буквално аз 1 минута по средата на спалнята и го намерих на земята Shocked Веве се изправя и във ваната, малкия тарикат се хваща за дръжката за вана и си става и си взима каквото си пожелае Mr. Green
Ще ме извините за дългия постинг  bouquet

Последна редакция: нд, 12 ное 2006, 01:27 от kleo_80

# 234
kleo_80, ананаса не е цитрус.  Flutter

# 235
kleo_80, ананаса не е цитрус.  Flutter
Мерси Hug ще го пробваме тогава Peace
а някой да знае защо на всяка страница като отварям ми изскача един прозорец да се логвам към kredor.com  newsm78

# 236
Вие що не спите бе ooooh!.
клео утре ще ти отговарям,че гледам само с едното око и то на половината отворено.

# 237
Добро утро!

Момичета, нито ще се връщам на работа, нито пуша, но на моменти съм страшно изгризана, та идеята ми е да го уча да пие от шише кърмата.

Лисана, следващия път като се заредя от немско ще видя там с какво наименование е въпросното растение и ще свирна.

И аз в момента давам 7те зърна, но на Милупа, също био и без никакви захари и други. Има в DM и едни други каши без захар, а за нас и без мляко. Те са на Alnatura и имат само от просо, само от елда. Просото при Дани вървеше, но елдата има специфичен аромат и дори през добавения от мен плод се усеща и не я долюбва много. Имат и чиста оризова, но то като гледам всяко плодово пюре почти съдържа ориз и мисля, че няма сми...

Юнака го храня сутрин в 6 с кърма. Кърменето в 7-8 му е един вид кафето за събуждане  Wink  без него не желае да мине. После в 10-11 плодово (не изяжда цяло), преди съня пак кърма, към 2-3 зеленчуково/месно, следва пак кърма и евентуално сън. За вечеря в 6-7 каша с плод, а понякога и с листен сварен зеленчук. Със спанак много му се услади. И после към 21 кърма. Това са т. нар. официални хранения, понякога се случва и повече кърмения. А нощните хич не мога да им хвана бройка  Crazy. От снощи обаче се опитваме да ги редуцираме. Не е станал обаче още главния ми заместник, за да разбера колко дълго са се залъгвали.

7of9, ами и ние тъй обикаляме, обикаляме fadein. Пътищата и пътечките ги знам на изуст. Имаме паркове с езерца и патки и лебеди, най-близкия е на 15 мин та до него и около него, един-два тигела по центрума. Имаме и малка градинка и съм правила опити  и само с нея да минем, но бързо се отказвам, щото той иска да обикаля, но понякое време и да седне в тревата, а тя обикновено е мокра. А само върху плочките ама хич не му е интересно.
И аз мисля, че му е супер режима на заспиване на Борката и дано остане системен  thumbsup. Данди също слагам да спи в самостоятелна стая, но и това не помага, най-вероятно заради прекъсването покрай БГ гостуването. Даже има случаи, в които не помня кога съм ставала и съм го донесла в нашето легло.

kleo_80, добре си ме заварила. Екземата му е в доста по-лека форма, което ме обнадеждава, че може и да се израства.

# 238
Привет и от нас!!!

Sea woman,честита придобивка!Със эдраве да си я полэвате!(пробвахте ли дали е устойчив ъгъла ха-ха.)В сряда си купихме нов матрак,друго си еда не скърца,със старият сигурно съседите са ни чували.

Jeni23,и аэ се опитах да я люлея но успях само 2-3мин.тръгва да става,а като се иэправи иска да ходи.

Дес,наистина Вярка е като гъбка,много е сладка.

Brambar4e,эапаэи хладнокръвие,нали не живее свекито с вас?Мойта живее на 300м.,остави,че не ми помага,но не эабравя да си даде нарежданията:да й дам вода,да я облека и т. н.Или се правя,че не я чувам,или й каэвам:добре че ми каэа,че аэ не энаех- и тя млъква.Повечето са такива да ти обраэуват нерви.Эащо си мислят,че неэнаем как да си гледаме децата и си дават мнението беэ да им го искаме.?

Лисанке,смях се от сърце с теб.Ама тия мъже са много раэсеяни.

Честит минирожден ден на Никола на Эайчето!!!

# 239
Лисана, да знаеш tijm-a е това, което моето семейство ползва примерно да слага в чушките с ориз и т.н. Понеже хората казват чубрица на различни неща може би най-добре да кажеш на някой от БГ да ти прати. Примерно подарък за Нова година или Коледа(ако празнуваш).   Wink

kleo_80 , абе той не е, но пише да се дава след 10-ти месец с повишено внимание.  Wink

Gerylyn, Лисана, вашите дребосъци гледат ли Bumba.
На Боре му е любимо. Особено два червея, които пълзят един към друг, правят сърце и се целуват. Много се възторгва, като ги види Laughing Да ви кажа аз не бих му купила точно това DVD (не обичма клоуни), но той си го избра. Пусках му детската програма по NED 3 сутрин, да слуша холандски и той само по това филмче се заглеждаше с интерес. Понеже е белгийско филмче съм сигурна, че и по някоя от белгийските TV го дават.

Общи условия

Активация на акаунт