Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 41

• 76 036
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
А аз ще помоля за рецептите на сладко от тиква и другото тиквено изкушение на Стефи. Flowers Hibiscus
Пици от лаваш, неочаквано добра комбинация

# 271
С удоволствие споделям, само с уговорката, че при мен всичко е на око, не готвя с точни пропорции.
За сладкото от тиква се нарязва тиквата на малки кубчета (в моя случай не повече от 500-600 гр.), филетата на два портокала, настъргва се част от кората на портокала, кората на един лимон, канела, захар сложих по-малко от чаена чаша, че толкова имах, а и не обичам да е много сладко, малко вода и се вари. Важното е да не се превари, да не потъмнее и тиквата да остане леко хрупкава.
Другото е крем карамел в тиква, аз пуснах стафиди и червени бровинки във сместта.

Моренка, не оставям кутии, че и аз съм хоум офис, а само разнасям чинии по стаите... признавам, че ми писна, но нищо не мога да направя по въпроса Sad

# 272
# 273
  • Варна
Шницели полуфабрикат с пържено яйце, ръжено-пшеничен хляб с тъмна бира. Салата от краставици на лентички с нарови зърна - така като че ли стоят по-дълго време свежи краставичките.

# 274
  • София-Младост
Дайте ми рецептата за чипс от обелки че ми стана интересно ко туй чудо ?
https://loisslokoski.blogspot.com/2021/10/potato-skin-chips.html

Закуска

# 275
  • Once there was a Hushpuppy...
Пилешко с ориз на фурна

Кремчетата, без които не можем. Особено в студените месеци, когато все се въртим в кухнята.

Мусака, топла и разпаднала се

И шоколадов сладкиш Негрита, късно го правих и заливах

# 276
  • Sofia
За моето слънце Simple Smile
МЗ - папая и смокиня
Обяд - Крем супа от печена тиква; спелтови крутони; салата от бейби зелении, краставица, чери домати и яйце с медено-горчичен дресинг; шоколадово-ментова бонбона

# 277
  • София
Домашни спагети и равиоли, Pasteis de Nata в единичен вариант, и сиренето курт изсъхнало вече.

# 278
Днешното меню:
- за обяд супа топчета
- за вечеря две тави с рибени кюфтета, че ще храня 4 гладни тийна, салата с черна леща, моцарела и зеленчуци, хумус и зелена богиня (на шеф Роу) Simple Smile

# 279
Котлети на фурна с гъби и трюфелов зехтин в компанията на пърленка на фурна ала "aglio olio e peperoncino" с кашкавал, която малко попрепекох. Котлетите пък станаха учудващо крехки за котлети. Wink

Скрит текст:

# 280
Вкусни чеснови франзели приготвих за допълнение на вечерята ни днес. Лесни са за направа, много ароматни, мекички и вкусни.😋🥖🧄🧀🤩
https://---shoretner923-3oAB43s

# 281
  • Варна
Пържени кюфтета с праз вместо лук. Хич не ме бива с този артикул и обикновено ги докарвам с африкански тен, но днес са добре и ми ги похвалиха.

# 282
салата

основното Wink

десерта "Павлова" в купички

# 283
Хлебчета " душички " с чесън, мезета и бисквитена торта

# 284
  • Някъде по Дунава
От вчера обядът кренвирши с кашкавал, вечерята печени пилешки крилца (голямата част) и кисела гарнитура, десертът лимецов кекс с дюли и ябълки.

Общи условия

Активация на акаунт