Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 41

• 76 103
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Баница със сирене

# 166
  • София
Днес довършване на изостанали продукти- няколко кюфтета, 4 гъбки, останала плънка от сармите в няколко чушки и три пържолки под половин кисела зелка.

# 167
Омлет с гъби и сиренце

От патица правих супа от крила, вътрешности и т.н. изрезки, останалото сега се доготвя в бавноготвещата тенджера с портокалов сос, моркови и пъщърнак (портокалите са отдолу)

И зеленчук на фурна

# 168
  • Бургас / UK
Здравейте  момичета !
Ала Бала Благодаря за новата тема!
Здраве и щастие на всички, които са имали поводи да празнуват 🎂

Пилешки крилца с марината в еърфрайъра

Зелена салата с маслини

Телешко филе на тиган със задушени картофи направени от ❤

Овчарска салата

Тиквеник с тиква и ябълки

Свинско с кисело зеле и ориз на фурна

Свински джолан със зеленчуци ( отново направен от ❤)

Тирамису

И доказателство, че любовта е навсякъде 😊

Лека вечер на всички 🥂

# 169
anelka87 , честита най-голяма радост и честит рожден ден! От сърце пожелавам на малката принцеса да расте здрава и безкрайно щаслива! Heart Dara888, честит празник на момчетата ти, с най-добри пожелания от мен! 🥰
Вкусни печени картофи с майонеза по идея на karzz, придружени от кюфтенца си хапнахме за вечеря днес. 😋🍴🤩
https://---shoretner923-3DcwP4i

# 170
  • Once there was a Hushpuppy...
Karzz благодаря за рецептата.

При нас петъчно мезенца

И любимият ми ориз с праз

# 171
Тази вечер в новите тавички за пица: Пица

Скрит текст:
И репортаж от фурната:

# 172
Добър вечер! Извинявам се, че нахълтвам в темата. Следя рецептите ви от известно време, та реших че мога да се обърна към вас с молба: търся рецепта за сполучлив кекс с ябълки и орехи. Най- вероятно всяка от вас има такава рецепта, ще се радвам ако споделите. Благодаря предварително.

# 173
Inspired-by-life, аз ползвам тази и винаги ми се получава супер
Скрит текст:

# 174
  • Sofia
... Най- вероятно всяка от вас има такава рецепта, ще се радвам ако споделите. Благодаря предварително.
Само дето не е мястото за въпроса тук и няма как да се изреди всяка с рецепта... ето и и от мен https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post.html
И да не е съвсем спам, да му изтипосам и снимката освен...

# 175
Моята рецепта за ябълков сладкиш е тази:
Скрит текст:
Наскоро я споделих със съфорумка и я копирам и тук:
 5бр. яйца
2ч.ч.захар
3бр.ванилия
1/2 пак.бакпулвер с ванилия или обикновен бакпулвер
1ч.ч.олио
1ч.ч.прясно мляко
2ч.ч.брашно
Орехи
Канела на вкус
2 големи ябълки, обелени и почистени, нарязани на дребни кубчета
Пудра захар за поръсване
Една голяма ябълка за украса
Яйцата се разбиват със захарта с миксер, добавя се ванилията, бакпулвера, разбива се, добавя се олиото, разбива се, добавя се прясното мляко, разбива се, добавя се брашното и канелата, разбива се. После се добавят ябълките на кубчета и орехите. Със силиконова шпатулка,  дървена лъжица или обикновена се обърква сместа и се изсипва в намазнена откопчаваща се формичка като отгоре се редят тънки резенчета обелена и почистена ябълка. Пече се на 180 градуса на горно и долно печене до готовност. Пп Текстурата на сладкиша е леко влажна и сочна, заради ябълките. Като поизстине се поръсва с пудра захар смесена с малко канела.   

Пп Това ми е и базовата рецепта за кекс, но без ябълките, разбира се. Grinning

# 176
  • Някъде по Дунава
Ябълков сладкиш: 4 яйца, 1,5 ч.ч захар, 2,5ч.ч. брашно, 1/2ч.ч. олио, 1 бакпулвер, 1ч.л. канела, 4 средно големи ябълки нарязани на кубчета, 200 гр смлени орехи.

# 177
  • Sofia
Макарони на фурна

Къри панир Джалфрези с домашно сирене Панир

Сьомга на тиган със сладко от люти чушки, картофена салата, зелена салата и цитрусов сос (грейпфрут и мандарина с мащерка)

# 178
# 179
За десерт в съботния следобед приготвих вкусно подобие на "Наполеон" в чаши. 😋🍨🥄
https://---shoretner923-3on0wtf

Общи условия

Активация на акаунт