Любители на котки - Тема 166

• 24 387
  • 750
  •   1
Отговори
# 75

да се отчетем Wink

# 76
Всичките котки са си претенция по своя собствена схема. Моите ядат доста неща, но ако е рядко, това 2 дена под ред една и съща марка храна, не може. Винаги имам налични между 5-10 марки и 20-30 вариации мокра храна. Анимонда и моите не ядат, и нуево също, а и двете марки са лесно достъпни, евтини и с читаво съдържание. Cosma най харесват, но то е само кълцано месо/риба/цели скаридки, и аз бих ги яла, но и от тях ако давам твърде дълго и често се мусят. bubalesa, взимай само малки разфасовки докато се ориентираш Simple Smile
Мария, а мократа храна уискас ли е ?

# 77
  • София
Като говорите за храна, поръчах и аз от зооплюс за пръв път. Взех гранули concept for life и още една марка. Отворихме концепта, ядат го.
Моите ядат сухата храна за котенца на Концепт. Но паучовете не ги искат. Аш даже се опита да ми показва поза "повръщане". Малкият изяде 2-3 и ги отказа. Подарих останалите.

И на Брит-а се кумят. Но мисля като свършат отворените пакети храна (Хилс и Концепт) да ги оставя само на Брит.

Ще разгледам и аз какви коледни кутии има за котенца.

# 78
Миоки,дай го на маците навън.
Ще го хапнат.
Да, ама по-скоро лисиците я отнасят. Понякога оставям на балкона неизяденото и на сутринта го няма /балкончето ни е на един скок разстояние от нивото на земята и с решетки през които провирането е лесно), но не ми се иска да привличам бездомни животни там, а навън няма къде да оставя храната, ще взема да отнеса някоя глоба за правене на боклук.

# 79
  • Велико Търново
AnMary, преди поръчката напоследък гранулите им бяха все на Брит и си ги ядяха доволно добре Simple Smile

# 80
  • Бургас
Всичките котки са си претенция по своя собствена схема. Моите ядат доста неща, но ако е рядко, това 2 дена под ред една и съща марка храна, не може.

Мария, а мократа храна уискас ли е ?
Да,но не само.
Сутрин Happy cat,следобед Уискас.
Вероятно съм дала Уискас Джуниър.
От пауч Уискас за голяма котка нищо му няма.
Джуниър му е по-вкусен,но и преди е ставало така.
Ееех,пак разни паучове ще ходят при Моли...Или ще видим,може и други котараци да намажат...

Моят дрис@ливец не е за разнообразна храна.Котките приличали на собствениците... Всъщност не съм собственик,а член на семейството му.

# 81
Попринцип знам, че при разстройство, първо се спира мократа храна или се сменя. Уискас е боклук тотален, та на първо четене веднага бих го отдала на него, но може да пробваш да смениш временно за да видиш дали ще има ефект. Между другото от темата съм запомнила, че оризова вода помага за запичане

# 82
  • Бургас
Ама той няма течно...само накрая не е много ок и си промени цвета.
Не е на мокра храна.
Ами...ще видя за някаква друга храна,но нямам идея ще иска ли.Гадта е капризна,но любвеобилна:

Банелът е наврян под възглавницата ми...
Търкалят се кашони навсякъде,а Кот тренира йога явно.Ето доказателство:

# 83
Опит за близост:

Бебето на краката ми и се мие, тя го наблюдава.

# 84
  • In the land of Never Never
Ами може би това е начина, вземаш бебето и сядаш до нея, може да я галиш и нея и да й говориш, за да види че и към нея има същите чувства. С Васко и Дуся беше често така, те от двете страни, аз по средата, галя и двамата и им приказвам, никой не се чувства обиден. Simple Smile
Те се ревнуваха, ако галя Васко, Дуся идва и се навира, а той обидено изсъсква и бяга. Ако галя Дуся, Васко отива някъде на гардероба и гледа обидено отгоре.

# 85
Марчее,като кълвач на  бетонен стълб си поспри  се  малко,горкия Хари,все болести  му търсиш......много пъти съм казвала и пак ще кажа,котките  трябва да ядат и сурово месо...веднъж в седмицата  давам телешко ама от не от големите  вериги  маг.    купувам го от месарница.....и ето как се чуства

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 23:31 от Пепи 02

# 86
  • Бургас
Това е много готино,кълвач на бетонен стълб и много точно ме описва!Луд умора няма...няма спирка...
JoyJoyJoy

Те си ядат в природата сурово месо котаците.Ама...съвсем прясно.Със сигурност е по-полезно от консерванти,незнайно как извлечени мазнини,царевица,картофи и не знам още какви пълнежи...Ама купените меса се обработват.Понеже варя за мен месо без подправки,мога да кажа,че особено в пилешкото,някои фирми толкова филър??? добавят,че все едно не ядеш месо...
Чак сурово не съм много склонна да давам,знам обаче за топлино обработените храни,не са със същите качества,както храните без обработка,ама...
От месо,варено с ориз,ще му дам утре.То му помага на коремчето и го яде...И не излиза по-скъпо от пауч/консерва ...
Ще му варя.Телешко бяхме купували за костен бульон,имам в камерата.И такова чудо мога да сваря,хем за мен е добре.

Твоят писан е много хубав,страхотни ушенца! Определено на втората снимка е изключително доволен от живота.
Ако котката дава коремче,ти има 100% доверие.

# 87
Момичета, имам нужда от съвет . Търся добра ветеринарна клиника в Бургас. Може би котето е болно и ще има нужда от операция и болничен престой. Забелязах , напоследък че пишка много по малко. Моля за съвет в коя клиника да го заведа? Вече е на 10 години и явно има някакво възпаление или запушване .

# 88
Суровото месо може да крие рискове, както за животните, така и за хората. Може да има и ползи и въпреки това е добре да се внимава.
https://www.royalcanin.com/bg/tailored-nutrition/myths-or-truths … -meat-based-diets
http://bg.winesino.com/diet-nutrition/healthy-eating/1019151356.html

# 89
  • Бургас
Момичета, имам нужда от съвет . Търся добра ветеринарна клиника в Бургас. Може би котето е болно и ще има нужда от операция и болничен престой. Забелязах , напоследък че пишка много по малко. Моля за съвет в коя клиника да го заведа? Вече е на 10 години и явно има някакво възпаление или запушване .
Здравей, elitsa_b!
Ветеринарна клиника Vet Life на д-р Митев в Зорница за мен е тази, която бих препоръчала. Лекарите са изключително внимателни и компетентни. Професионалисти, които са и много грижовни, дори и към уличните животинки, които им водят. Имам приятели, които също са доволни. Заведете мацинката там. Стискам палци да й помогнат. ❤

Общи условия

Активация на акаунт