Любители на котки - Тема 166

• 24 602
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Скрит текст:
Здравейте и от мен.  Да започна с това, че никога не съм гледала коте и не предполагах, че ще се случи. Докато не видях един бял Пух:)
От петък е в къщи. Пропътува 300км .Много бързо свикна и вече се чувства като у дома си.  В началото беше толкова уплашен, настръхнал, мек и инстинктивно го наричах Пухи.
Сега е щур. Скача, бяга, хапе и се закача и май по-често му казвам Дивчо. Див и удивително сладък.
Като бебе е щурее и играе и после спи непробудно. А аз не мога да му се нарадвам.
Да ви запозная с него.

Предлагам името му в паспорта да е Дивино. Heart Eyes (в превод, "прекрасен")

Amy_nka, ще му станеш кръстница май, май:)
Дивино,  звучи красиво,а на галено Дивчо:)
Той на този етап на това реагира. Извикам ли Пухи, никаква реакция. Извикам ли Дивчо и веднага наднича от някое скришно местенце.

Тази сутрин все едно усети, че няма да съм в къщи. От сутринта в краката ми и мяу, мяу. Досега му чувах гласчето само като ме изгуби. Поне младежа беше в къщи и му обръщал внимание от време на време.
Като се прибрах в началото леко резервиран, но бързо му мина:)
Вече има една възглавница с разнищени конци.

# 481
  • Бургас
Мария, Ая е с температура 40,5 (беше ката бяхме в клиниката) и киха и има хрема. Не яде. Биха и течен аналгин, сега температурата спадна и хапна малко.

Noragami, от София съм. И Ая казаха, че ще я лекуват симптоматично. А Ветомюн аз и давам много отдавна, заради честването.🤗
Горката Ая.
След ваксините Хари малко пареше,но бързо се оправи.
Да се надяваме,ще ще се оправи бързо.
При вирус при котки дават ли някакви противовирусни препарати?
И за температурата дават ли нещо?
Аз питах за след ваксините при Хари,но лекарят каза,че няма нужда засега.

# 482
Noragami, благодаря за докторката.

Аминка, ваксинирана е като я взехме от улицата преди 6 години (беше голяма котка вече). След това не е.

Мария, биха и течен аналгин, температурата й спадна след няколко часа. Преди малко пак и дадохме течен аналгин. Хапна и сега спи.
Яд ме е, че отидохме да я оперират за добро, да не се мъчи, а пак и натресохме нови проблеми.😪
От всички котки, които сме имали, Ая е тази с най-много здравословни проблеми, но и която най-много обичам.
Дано скоро се оправи и повече да не се разболява.
Благодаря ви за съпричастието🤗

# 483
Бързичко да се оправя Ая! ❤️
Само показвам сегашната сладурска поза на Зак. Спи и все едно ме е гушнал/ама по-скоро мястото му е малко/

# 484
  • Бургас
Щом Ая може да взема аналгин,давайте ѝ,ще мине скоро,надявам се.

Аз от всички животинчета,които които някога съм имала,най-много обичах едно папагалче,а сега и Хари обичам по същия начин.Толкова искам да е здрав и да живее много, много дълго...
Е,и към едно морско свинче бях привързана.
Разбирам какво е.

Зак е много мил.Той гушка според мен и така е заспал.

# 485
Здравейте! Имам проблем с моя старичък котарак Томи, който от лятото прибрах в гаража. Той тъкмо се възстанови от дългото лечение на белодробен емфизем. От онзи ден забелязах, че нещо го боли и не иска да яде. Даже има подут лимфен възел. Аз помислих, че е болен зъб, но в клиниката ми обясниха, че се касае за т. нар. “Диво месо”, което се образувало при котките. Лошото е, че според докторите няма ефикасно лечение. Дори при хирургично отстраняване, отново се появявало. Последният вариант било да се извадят зъбите от тази страна, за да не се хапе - образуванието е точно до бузата в края на челюстта и най-крайните зъби го захапват. А за него пълна упойка би било проблем. Сега ще бъде на антибиотици и противовъзпалителни с надежда да се оправи. Някой има ли опит с този проблем?

Вече напълно отказва да яде. А съм му пасирала храната направо да я ближе, за да не се хапе.

# 486
  • София
Посъветвай се и с друг ветеринар, те ще кажат най-добре.

Аз също пасирах на Хари, а той гледаше да хапва само желето от паучовете. Суха храна ядеше съвсем рядко.
Има течна храна на Роял. На Хари му давах и едни енергийни напитки на Миамор, но са скъпи.
Той обаче нямаше проблем със зъбите.

# 487
  • Бургас
И моят Хари обира желето на паучовете,хапките ги оставя,поне голяма или малка част от хапките.Ако няма гранули,ги яде,явно обича желето повече.
От паучовете за малко коте изяжда всичко.
Не знам защо го прави.Едва ли го боли,гледала съм зъбите,ок са,венците са ок...
А гранули си хруска най-сладичко цял ден,ще взема да му намачквам по-едрите хапки от паучовете.

Томи е старичък,побелял е.
Имала съм такива животинки.
Има вариант със спринцовка да се дава храна,но може и да не иска.
Няма ли как да му сложат инхалаторна упойка и да извадят тези зъби?И дали е в тях проблемът наистина?
ICI лекува и храни коте в подобно състояние.Аз днес дано го намеря,отделила съм му паучове с патешко,Хари не ги обича много,лигльото му капризен...
И...как излекуваха белодробният емфизем?Аз имам,но това е дегенеративно заболяване и уж не се лекува.Промените са необратими.Спрях цигарите,но освен инхалатор(помпичка) и едни таблетки,които само поддържат и леко улесняват дишането,няма друго лечение...

# 488
Възрастната котчица, която храня навън има проблем с устичката. Не зная какъв, защото е невъзможно да я хвана. Но купих бебешко мляко и бебешка гранулки. Реших, че така ще набавя най-много хранителни вещества с храната. Приготвям млякото, накисвам вътре гранулите и когато омекнат съвсем намачквам хубаво с вилица. Харесва ѝ дори по-течно, излоква си го. Това 8 е първото блюдо. После притривам консервна храна, сипвам малко водичка, за да стане на кашичка и ето я манджата. Simple Smile
За сега хапва. Дано изкара зимата миличката и да свикне поне малко с мен, че да мога да я хвана за кастрация.

# 489
Габи, щом е на 6 и излиза, помисли за още една доза Пуревакс след 4-6 месеца. Държи 3 години без проблем.
Пък и ето един ясен пример защо е хубаво да се ваксинират и неизлизащи навън котки. При проблем, различен от вирус, щеш не щеш го водиш на вет, а там може да се хване и вирус. За това -  ваксината, и да ти е мирна главата.

# 490
  • Бургас
Габи, щом е на 6 и излиза, помисли за още една доза Пуревакс след 4-6 месеца. Държи 3 години без проблем.
Пък и ето един ясен пример защо е хубаво да се ваксинират и неизлизащи навън котки. При проблем, различен от вирус, щеш не щеш го водиш на вет, а там може да се хване и вирус. За това -  ваксината, и да ти е мирна главата.
Аз ще потърся къде могат да сложат такава ваксина,но лятото му сложиха друга,та ще си почине малко засега и ще се моля да не хваща никакви вируси.
Мен малко ме е страх да взема още едно коте най-вече за да не му пренесе болест.
Да не загубя и това,заради което сън не съм спала от тревоги,и другото...Тъкмо някак го излекувах,с лечебна храна и пробиотик е много добре,пак се закрепи.

# 491
amy_nka моят е ваксиниран редовно с петвалентната и въпреки това е с херпесвирус. Дали е възможно да е бил носител от бебе и затова да не го е хванала ваксината? Или имаш предвид ваксина различна от петвалентната ?

# 492
mariqivanova799, не е излекуван белодробния емфизем. Просто е стабилизиран, но след дълго и тежко лечение. Два месеца инжекции. От силните лекарства му опада цялата козина и тази е нова. Беше много зле преди лечението. Сега тъкмо се възстанови и се случи това...

Довечера ще му варя пилешко, да му дам пасирано с повече бульон. Много е притеснително, че не иска да яде. Дано лекарствата сега да имат ефект и малко да се подобри. Той просто предните дни щом понеч да хапне и се захапва по това образувание, което е точно на бузата му в основата на челюстта. Изпищява и подскача от болката. А и като видях какви остри и дълги зъби има точно там - докторът ми ги показа. За да се оправят нещата, трябва образуванието малко да поспадне.

# 493
  • Бургас

Това коте има проблем с храненето.
Яде на една страна и...му е трудно.
Дадох му пауч,ушите му плющяха.
Сипах малко и на още един хубавец,не иска да зареди снимка.
Утре ще нося два пауча

# 494
  • София
Аз, като наскоро препатили от зъби, да кажа, че според мен трябва да се извади проблемния. Рискова упойка... То не отнема часове, бързо става. А и другият вариант не е по-добър, ако не се храни, само ще отпада...

gabidi, как е Ая?

Общи условия

Активация на акаунт