Паническо разстройство - 52

• 55 175
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Пиша за първи път тук. Родих съвсем наскоро преди 2-3 месеца, но обичайната следродилната депресия прерастна в по-сериозна такава или поне така си мислех.
Ходих набързо на 3 различни психиатъра, поради недоверие ..и ето, че  всеки от тях ми изписа  различна терапии, което ме обърка много. Почвах няколко АД за кратко, но ги спирах преди да се натрупат - Тритико според мен едва не ме уби...
В момента съм от 10 дни на таблета Хедонин вечер за сън плюс Ремирта, а 3 пъти на ден ми изписаха Грандаксин... Продължавам обаче да не мога да спя през нощта вече месец.. Плаша се много, че тези силни бензота не ми действат .Пиша ви и поради страх от страничните ефекти, а те са много...имах сърцебиене, изтръпване на крайниците.. болки в тялото и тремори.. а най-странният е отпускане на долната ми челюст и заставане в позиция, която нощем  ми пречи да преглъщам .. чували ли сте подобно нещо? Не мисля, че е внушение..Особено много го усещам при заспиване, което не си обяснявам как ще се оправи някога ...Правих си изследвания на витамини и хормони на щитовидната жлеза..нямаше отклонения или дефицити. Затова и се включвам тук, за да разкажа и споделя с някой..адът за през който минавам, а и защото видях назад, че сте коментирали за лекарства, които са изписани и на мен..
Реших да се доверя на последния психиатър и да започна сериозно с терапията.Обаче пак се съмнявам, че съм на прав път.. Не мога да върша елементарни неща и се чувствам неспособна да се грижа за детето си..
Сигурно ви дойде повече излиянието ми..Дано не звуча напълно налудничаво..
Съвети???
Невролога какво каза?
Георги, не съм била на невролог или кардиолог... мисля, че така почвам един порочен кръг ...уж пия хапчета за успокояване, после пък ти се вдига кръвното.. много съм объркана...за невролога как да му обясниш всичко...той няма ли да ме посъветва за допълнителни лекарства , което да повлияе на вече изписаните ми... наистина съм много объркана.. какво мислиш?
Аз препоръчвам невролог за ямр на глава и врат, мисля, че проблема е някъде в прешлените на врата. От там и другите екстри.

# 616
  • Цюрих
Здравейте, хора!
И аз минавам да се овайкам.
Преди два дни карах тротинетка и хванах, та се изпльосках по корем, като палачинка.Очуках си яко и двете колена и днес ме подхванаха пак ПА. Ходя, малко замятам крака и качвам стълбите на буква "Г", ама е поносимо ...
Та да питам за стомаха, де.
От ПА много почва да ме боли стомах, вече 2 седмици се храня със зор. Не ме боли зверски, просто получавам киселини, изглежда, а и едно такова парене след нахранване имам.
Преди време се консултирах с една психиатърка и тя ми беше казала да пия Алмагел. Та днес го пих и получих зверска ПА. Не знам дали е от самото лекарство, като страничен ефект- замайването или се получи от страха, дето пия самото лекарство, но си беше силно преживяване.
Някой пил ли е Алмагел, как се понася, има ли странични ефекти? Колко време да го пия?
Изписа ми също и Еманера, а отделно имам и Фамотидин. Та се чудех просто кое би било най-ефективно.Щото тия киселини не се траят.
Преди месец и половина ми бяха изписали  Алора и от нея стомахът ми се беше пооправил.Обаче като се шашна  за нещо и ми избухва една топка вътре в стомаха, прималява ми точно на слънчевия сплит. И се почва едно повръщане, гадене, трудно преглъщане, сякаш ми се схваща гърлото....
Сега, като се замисля, от Алмагела ми изтръпна гърлото, което е писано в листовката на лекарството и може би това е отключило ПА.
За мен, освен дереализацията,(която е толкова гадна, че като вървя се усещам наполовина в тялото си наполовина извън него;от кръста надолу не си усещам краката в такъв момент), най-стресиращо е схващането на гърлото. Абе, гълташ, гълташ, пък не можеш да преглътнеш. И започвам да се задъхвам, не мога да се прозея.... Гадост!
Споделете, моля ви се, как се оправяте със стомашните неразположения и специално искам да питам Георги:
 Знаеш ли дали Алмагел влияе на костите?
 Четох в една от многото листовки, че хора с проблеми с костите не могат да го пият, но не разбрах точно какво се има предвид.
Дали би ми повлияло на травмата на коленете?
Едното беше бая подуто, но днес е само ожулено, оттокът спадна.
Нали мога да си пия ксанакс за сън при нужда, не си взаимодействат?
Благодаря ви предварително!
Извинявам се, ако звуча разхвърляно. Трудно ми е да си подредя мислите напоследък...

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 19:31 от Шоколад

# 617
Взимала съм Алмагел и мен ми помага, той е едновремешно лекарство, евтино и особено ефикасно за гастрит. Съмнява ме от него да са ти оплакванията.

# 618
Здравейте, хора!
И аз минавам да се овайкам.
Преди два дни карах тротинетка и хванах, та се изпльосках по корем, като палачинка.Очуках си яко и двете колена и днес ме подхванаха пак ПА. Ходя, малко замятам крака и качвам стълбите на буква "Г", ама е поносимо ...
Та да питам за стомаха, де.
От ПА много почва да ме боли стомах, вече 2 седмици се храня със зор. Не ме боли зверски, просто получавам киселини, изглежда, а и едно такова парене след нахранване имам.
Преди време се консултирах с една психиатърка и тя ми беше казала да пия Алмагел. Та днес го пих и получих зверска ПА. Не знам дали е от самото лекарство, като страничен ефект- замайването или се получи от страха, дето пия самото лекарство, но си беше силно преживяване.
Някой пил ли е Алмагел, как се понася, има ли странични ефекти? Колко време да го пия?
Изписа ми също и Еманера, а отделно имам и Фамотидин. Та се чудех просто кое би било най-ефективно.Щото тия киселини не се траят.
Преди месец и половина ми бяха изписали  Алора и от нея стомахът ми се беше пооправил.Обаче като се шашна  за нещо и ми избухва една топка вътре в стомаха, прималява ми точно на слънчевия сплит. И се почва едно повръщане, гадене, трудно преглъщане, сякаш ми се схваща гърлото....
Сега, като се замисля, от Алмагела ми изтръпна гърлото, което е писано в листовката на лекарството и може би това е отключило ПА.
За мен, освен дереализацията,(която е толкова гадна, че като вървя се усещам наполовина в тялото си наполовина извън него;от кръста надолу не си усещам краката в такъв момент), най-стресиращо е схващането на гърлото. Абе, гълташ, гълташ, пък не можеш да преглътнеш. И започвам да се задъхвам, не мога да се прозея.... Гадост!
Споделете, моля ви се, как се оправяте със стомашните неразположения и специално искам да питам Георги:
 Знаеш ли дали Алмагел влияе на костите?
 Четох в една от многото листовки, че хора с проблеми с костите не могат да го пият, но не разбрах точно какво се има предвид.
Дали би ми повлияло на травмата на коленете?
Едното беше бая подуто, но днес е само ожулено, оттокът спадна.
Нали мога да си пия ксанакс за сън при нужда, не си взаимодействат?
Благодаря ви предварително!
Извинявам се, ако звуча разхвърляно. Трудно ми е да си подредя мислите напоследък...
Нищо ти няма. И не ми е ясно, вие като деца не сте ли падали? Нищо няма. А киселини и такива неща се оправят с режим и диета, не с хапчета. Алмагел наистина прави проблеми , обаче при хора вече с някакви прояви. При иначе здрави кости няма проблем. То аз даже не знаех, че го има още. Иначе глобус хистерикус си е класическо както виждам. Споко, щом няма умиране, всичко е наред. Ще се рита.

# 619
  • Цюрих
Георги, наистина ми въздейства твоят саркастично-ироничен начин на успокояване. Grinning
Падала съм като дете, ама сега се чудя с какъв акъл се навих да се метна на детска тротинетка...срам!
Коскоджамити женуря на 40+...резил!
Не разбрах само, Алмагел - колко време да го пия и по колко мл да го пия? Вие как сте го пили, дето сте го пили и то другото е ясно, че с диетата няма да се размина...

# 620
Шоколад, пила съм го миналата година само че аз имам проблем с червата и изхожданията ми са кашави. Реших да пробвам на своя глава да видя дали ще ми помогне. За чревните проблеми не ми помогна, иначе облекчава киселини и ако имаш гастрит - също. Има си го Алмагел и си е страхотно лекарство, приятелят ми го беше закъсал с гастрит и болки в стомаха преди 2 години, оправи се с него. Не си спомням точно как се взимаше, би трябвало да пише в листовката. Нямала съм странични ефекти нито пък той. Общо взето е на проба-грешка, виж дали ще ти помогне, ако не - спираш.

# 621
  Здравейте направих си и аз изследване на пълня кръвна картина, урина и желязо, може ли някой по- компетентен да ми каже желязото не е ниско нали?

# 622
Как пък ще е ниско Simple Smile Всичко е екстра.

# 623
Много благодаря, а тези неща за урината предполагам, че не са притеснителни

# 624
Сега видях урината. Там не мога да кажа. Има тема за Бързи здравословни въпроси.

# 625
Сменям Мисол (Золофт) с Есобел и ксанакса с Грандаксин по препоръка на доктора. Според него, не би трябвало да се чувствам зле както беше в началото, защото са подобни вещества и не започвам от 0. Някои с подобна рокада да има наблюдения?

# 626
Хора, кажете пулс в покой 100-130 не е нормално нали…. На какво може да се дължи? Не знам къде да се дяна вече. 😭

# 627
  • София
Хора, кажете пулс в покой 100-130 не е нормално нали…. На какво може да се дължи? Не знам къде да се дяна вече. 😭

Често ми  се случва , предала съм се и просто гледам да не обръщам  внимание. Колкото  повече се вглеждам по-зле става.

# 628
  Здравейте направих си и аз изследване на пълня кръвна картина, урина и желязо, може ли някой по- компетентен да ми каже желязото не е ниско нали?
Родопските говеда нали си виждал/а? Е, ти си по-здрав/а от тях.

Урината има някакви клетки наистина, скоро боледуване? Или някакви проблеми - цистит, камъни и т.н.? Може и бременност да е дори.

# 629
Благодаря, попринцип имам проблем с бъбреците,но имам и гинекологичен  проблем( раничка на шийката,  която ме съветват да не горя, тъй като не съм раждали, възможно е да е от нея)
Иначе сърдечно благодаря на всички ви, поне физически съм здрава, психически съм мръднала, но....

Общи условия

Активация на акаунт