Паническо разстройство - 52

• 55 180
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря много, дано се оправят нещата Simple Smile

# 601
Аз сигурно ставам много банална,но до някаква степен ме облекчава споделянето тук. Снощи получих ПА. Винаги ме удря и в корема. Не мога да сваря да бягам до wc. Така разбирам ,че е това. Стана вече 4 дни ще откача. Хора,главата ми е нещо страшно. Постоянно,всяка една секунда мисли,че ще полудея,ще ми прещраква нещо и ще откача,страх да не започна да халюцинирам. Постоянно се ослушвам,оглеждам. Не,не чувам и не виждам някакви неща,но имам усещането,че ей сега ще видя нещо или ще започне някой да ми говори а аз ще чувам съвсем друго. Остават два дни до прегледа ми с лекар,но аз вече загубих вяра. Не вярвам,че някога ще се оправя. Мисля си,че ще ми изпише някакви лекарства и няма да ми помогнат и ще започне с една смяна пак. И така си мисля,че и до лудница ще стигна. Или пък ще ме изкара с някоя шизофрения или психоза или Биполярно…И ще пия някакви лекарства и и и … просто ще откача. Много мисли,много нещо. Започнах да взимам клонарекс два пъти на ден,но като,че ли много малко ми помага. Ще ида пак да си направя изследвания за витамини и хормони. Или ще ида в спешното и ще кажа да ме приберат някъде. То това не е живот Sad
Извинявам се,че ви развалям вечерта с такива простотии,но имам нужда да споделя с някой ,който знае за какво говоря

# 602
Много са кофти, но колкото повече се задълбочаваме в тях , толкова по ни натискат. Така че ,ще дойдат, ще изчезват и така. Всичко е точно 🙄

# 603
Както все казвам - най добре ще е да полудеем, тогава други да му мислят. Лудия не разбира че е луд.

Относно жената на 70 години - ПА когато се проявят след 60 годишна възраст обикновено са неподатливи на лечение. Донякъде може да се овладеят, но няма как да се махнат. Така е до края. Понеже се смята, че това е състояние при активни хора и сравнително преобладава при млади, там има компенсаторен механизъм все пак мозъка да се справи. След 60 години вече не. Така че според мен Золофт трябва да е на 100 (2 таблетки) , флуанксол по някаква схема и някакъв бензодиазепин. И така до края на живота на жената. Друг вариант не смятам, че има.

# 604
Е аз съм далеч от 60 и си ми казаха- лечение до живот. Даже се ядоса лекуващата, на желанието и опита ми за спиране. Издържах 6 м., Предишният път 2 м.и почнах отново.
Какво да се прави. С малки крачки ще вървим.

# 605
Георги, благодаря за отговора, от всичко, което прочетох напоследък и аз май достигам до този извод без далеч да съм лекар. Той предполагам ще увеличи Золофта, но с флуанксола нещо нещата не работят защото малко след като го изпие получава много силен стрес и тревожност. Не знам дали е възможно или не, дали е от него или просто сега е в такъв момент. Иначе бензотата работят, понякога по-бавно понякога по-бързо. Не знам дали може да се нарича точно паническа атака, ние така го наричаме, доктора не го е официално определил така, а по-скоро като силна тревожност, но тя казва че усеща силна гореща вълна стрес и после отминаване но не винаги, понякога (както вчера), не отминава а се чувства просто силно нерна постоянно. (докато не вземе бензо). Не знам обаче дали ще има лекар, който да й изписва бензодиазепами до края на живота й. Малко (даже доста) съм отчаяна. Благодаря все пак за споделеното мнение. Simple Smile

# 606
Георги, благодаря за отговора, от всичко, което прочетох напоследък и аз май достигам до този извод без далеч да съм лекар. Той предполагам ще увеличи Золофта, но с флуанксола нещо нещата не работят защото малко след като го изпие получава много силен стрес и тревожност. Не знам дали е възможно или не, дали е от него или просто сега е в такъв момент. Иначе бензотата работят, понякога по-бавно понякога по-бързо. Не знам дали може да се нарича точно паническа атака, ние така го наричаме, доктора не го е официално определил така, а по-скоро като силна тревожност, но тя казва че усеща силна гореща вълна стрес и после отминаване но не винаги, понякога (както вчера), не отминава а се чувства просто силно нерна постоянно. (докато не вземе бензо). Не знам обаче дали ще има лекар, който да й изписва бензодиазепами до края на живота й. Малко (даже доста) съм отчаяна. Благодаря все пак за споделеното мнение. Simple Smile
То като цяло на страшно много възрастни хора се изписват бензодиазепини без проблем. Къде за сън, къде за безпокойство. Ами щом флуанксола прави парадоксална реакция, трябва да се смени. Сигурно ли е, че не се касае за отключено психиатрично заболяване, макар и да е твърде късно за такова нещо?

Относно хапчетата. Забелязвам, че над 90% ги пият с идеята кога ще ги спрат. Или решават, че след 6 месеца ще ги спрат и питат по форуми Как или без питане спират. И след някакъв кратък период пак в същите форуми се почва мрънкане, че се влошило състоянието. И вече хаповете не работели. Ми това е нормално, мозъка е адаптивен, и всяка следваща проява на паники и тревожности е все по резистивна. Затова пиете хапчетата, докато лекаря не каже да спрете да ги пиете (което не се случва често). Другия естествен вариант е, когато вземете да забравяте да ги пиете и ги разредите, и се чувствате въпреки това добре. Тогава вече се смята, че сте в ремисия.

# 607
Да разбирам ли, че един път започне ли се с хапчетата, няма излизане от филма ?

# 608
Да разбирам ли, че един път започне ли се с хапчетата, няма излизане от филма ?
Той филма е преди хапчетата. Те са малко като любовна сцена във филма.

# 609
Не знам дали става въпрос за отключено психиатрично състояние, въпреки че не е невъзможно. Попринцип и преди в живота си е имала моменти на силен страх/паника и зацикляне (обикновено, че е болна от нещо и не се намира решение на проблема в продължение на година докато не се успокои). Мисля стреса от смъртта и погребението отключиха конкретния епизод, но лекаря засега не е диагностицирал някакво конкретно психиатрично заболяване. Имаше преди и натрапчиви мисли, но основно нещата се коренят в страх и страх от смъртта. Днес докторът й каза да продължи с флуанксолът тъй като не можел той да предизвика някаква негативна тревожна реакция. Ще видим. Но да засега и бензодиазепамите са в помощ и за съня и за определен тревожен момент. Мисля, че трудно свиква с идеята, точно както казваш ти, че това ще се пие по-дълго и очакванията са особено за човек с нейните разбирания, начин на живот и светоглед, че пия хапче всичко минава, което не е така винаги.

# 610
Някой знае ли халюцинациите отвън ли идват, или се чуват вътре, като вътрешни гласове?

# 611
Някой знае ли халюцинациите отвън ли идват, или се чуват вътре, като вътрешни гласове?
Зависи. Външните са по скоро като усещане, че хората сочат субекта или го коментират. Като цяло гласовете и слуховите халюцки са вътрешни в повечето случай. Но зависи от шизофренията каква точно.

# 612
Здравейте! Пиша за първи път тук. Родих съвсем наскоро преди 2-3 месеца, но обичайната следродилната депресия прерастна в по-сериозна такава или поне така си мислех.
Ходих набързо на 3 различни психиатъра, поради недоверие ..и ето, че  всеки от тях ми изписа  различна терапии, което ме обърка много. Почвах няколко АД за кратко, но ги спирах преди да се натрупат - Тритико според мен едва не ме уби...
В момента съм от 10 дни на таблета Хедонин вечер за сън плюс Ремирта, а 3 пъти на ден ми изписаха Грандаксин... Продължавам обаче да не мога да спя през нощта вече месец.. Плаша се много, че тези силни бензота не ми действат .Пиша ви и поради страх от страничните ефекти, а те са много...имах сърцебиене, изтръпване на крайниците.. болки в тялото и тремори.. а най-странният е отпускане на долната ми челюст и заставане в позиция, която нощем  ми пречи да преглъщам .. чували ли сте подобно нещо? Не мисля, че е внушение..Особено много го усещам при заспиване, което не си обяснявам как ще се оправи някога ...Правих си изследвания на витамини и хормони на щитовидната жлеза..нямаше отклонения или дефицити. Затова и се включвам тук, за да разкажа и споделя с някой..адът за през който минавам, а и защото видях назад, че сте коментирали за лекарства, които са изписани и на мен..
Реших да се доверя на последния психиатър и да започна сериозно с терапията.Обаче пак се съмнявам, че съм на прав път.. Не мога да върша елементарни неща и се чувствам неспособна да се грижа за детето си..
Сигурно ви дойде повече излиянието ми..Дано не звуча напълно налудничаво..
Съвети???

# 613
Здравейте! Пиша за първи път тук. Родих съвсем наскоро преди 2-3 месеца, но обичайната следродилната депресия прерастна в по-сериозна такава или поне така си мислех.
Ходих набързо на 3 различни психиатъра, поради недоверие ..и ето, че  всеки от тях ми изписа  различна терапии, което ме обърка много. Почвах няколко АД за кратко, но ги спирах преди да се натрупат - Тритико според мен едва не ме уби...
В момента съм от 10 дни на таблета Хедонин вечер за сън плюс Ремирта, а 3 пъти на ден ми изписаха Грандаксин... Продължавам обаче да не мога да спя през нощта вече месец.. Плаша се много, че тези силни бензота не ми действат .Пиша ви и поради страх от страничните ефекти, а те са много...имах сърцебиене, изтръпване на крайниците.. болки в тялото и тремори.. а най-странният е отпускане на долната ми челюст и заставане в позиция, която нощем  ми пречи да преглъщам .. чували ли сте подобно нещо? Не мисля, че е внушение..Особено много го усещам при заспиване, което не си обяснявам как ще се оправи някога ...Правих си изследвания на витамини и хормони на щитовидната жлеза..нямаше отклонения или дефицити. Затова и се включвам тук, за да разкажа и споделя с някой..адът за през който минавам, а и защото видях назад, че сте коментирали за лекарства, които са изписани и на мен..
Реших да се доверя на последния психиатър и да започна сериозно с терапията.Обаче пак се съмнявам, че съм на прав път.. Не мога да върша елементарни неща и се чувствам неспособна да се грижа за детето си..
Съвети???
Невролога какво каза?

# 614
Съвети???
Невролога какво каза?
Георги, не съм била на невролог или кардиолог... мисля, че така почвам един порочен кръг ...уж пия хапчета за успокояване, после пък ти се вдига кръвното.. много съм объркана...за невролога как да му обясниш всичко...той няма ли да ме посъветва за допълнителни лекарства , което да повлияе на вече изписаните ми... наистина съм много объркана.. какво мислиш?

Общи условия

Активация на акаунт