Паническо разстройство - 52

• 56 260
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
R0zi4ka, анонимните са различни хора. Флуанксолът засега няма да го спирам. Човекът с лексотана е друг потребител. Аз го заместих с Мелатонин, за да мога да намаля постепенно приемът и стигнах до 1/2т/ден при нужда. Иначе пиенето с години води до трудно спиране, съгласна съм. Това по отношение на другия анонимен.

# 136
А за тревожност какво бихте препоръчали

# 137
Паническото разстройство става проблем за все повече хора, като малки деца също започват да страдат покрай ненормалните мерки и внушения, свързани с ковид истерията. Принципно проблемът е възможно да бъде разрешен бързо, но със синтетичните медикаменти това става много рядко, тъй като те потискат симптоми, а не лекуват причината. На всичкото отгоре страничните им ефекти са в изобилие – напълняване, понякога сериозно, загуба на либидо и кожни проблеми са сред най-често срещаните, да не говорим за натоварването на черния дроб и бъбреците и нуждата от съобразяване с други препарати, ако такива се приемат по повод на хипертония, диабет, астма, хроничен гастрит или какъвто и да е третиран с медикаменти здравословен проблем.
Отключването на ПР, невро-вегетативна дистония, страхова невроза или както искате го наречете, става след остър или продължителен стрес, с който индивидът не се е справил. Понякога и на пръв поглед съвсем дребен инцидент и съответната реакция на организма към него може да спомогне за трайното установяване на този проблем. И става самозадействаща се система, като човек започва да се ослушва за всяко незначително неразположение, което му се появи в организма.
При различните хора се изразява и протича различно. При някои симптомите и атаките са толкова изразени, че не смеят до остават сами или пък да излизат сами навън, звънят на Бърза помощ, посещават болници и лекари, за да се изследват... При други превалира само усещане за недостиг на въздух понякога и леко тревожен фон като цяло. Хората с ПР бързо могат да бъдат разпознати, независимо дали в кабинета или на обществено място, особено от човек, който работи с такива пациенти или сам е преживял това. Мнозина крият оплакванията си, някои представят проблема си на терапевта като „нерви“ или нервност, като някакъв новопоявил се страх, но малко разпиташ ли и веднага става ясно за какво иде реч. Хората се притесняват от тази диагноза и от всичко, което има връзка с „психо“нещо си, а на мъжете направо им е твърде некомфортно, че са допуснали да ги обземе подобно състояние. Понякога ПР се проявява и при мъже, които иначе са силни – и физически, и психологически, и финансово. Но всеки може да поддаде в даден момент.  
Запознанството ми с ПР не е само от професионална гледна точка, но и беше твърде лично Laughing , и то в силно изразена форма. Това стана назад във времето в младежката ми възраст след тежък стрес, затова съм напълно наясно със симптомите, как човек се чувства и как тези, които не са изпитвали подобни атаки, мислят, че се превземаш и се опитват да те ободряват: „абе я се стегни“, „мисли позитивно“, „излез да се разходиш или иди на купон“ и т.н. невършещи никаква работа приказки. За съжаление едно време нямаше алтернативни терапии, с изключение на билколечението. В онзи период имах достъп до някои от най-добрите психиатри в България, както и до психолози,  това обаче не ми помогна никак. Справих се някак сам в течение на няколко мъчителни години.
Няма един единствен терапевтичен способ, който да е подходящ за всички хора и за лечение на всичко. Тези, които вярват само в стандартната медицина и чакат някой да ги излекува – те нямат големи шансове, с малки изключения.
Фитотерапията би могла да има ефект, но билките трябва да се пият продължително време, а и трябва разбиращ фитотерапевт да назначи комбинация, пък такива рядко се срещат. Големият лечител Петър Димков отдавна го няма на този свят, но и неговите процедури често бяха времеемки за изпълнение.  
Т.нар. класическа хомеопатия в голям брой случаи има чудесен ефект, не при всички, разбира се, на 100%, но има хора, които не вярват в нея. Тяхна си работа. Назначаването на лекарството е индивидуално въз основа на много фактори, като няма хомеопатични „антидепресанти“, „невролептици“ и т.н. Важна е причината за възникване на ПР при отделния човек и неговите лични характеристики – назначеното лекарство се съобразява с тях. При някои е лесно да се определи и ефектът може да е бърз, при други не е така и може да има само частично подобрение или лечението да продължи по-дълго. Трябва да се има предвид по принцип нещо важно – дали стресовата ситуация, която е отключила проблема, стои и каква е средата, в която живее и се труди индивидът – подкрепяща или враждебна. Някои бягат в заболяването си, като невъзможност или нежелание да решат житейските си проблеми.При такива хора с никакви методи не може да се постигне излекуване, защото те чисто и просто не го искат.
За да има трайно и безвъзвратно изчезване на този проблем, най-сигурният начин е да се премахнат „спусъците“, които стоят в подсъзнанието и които ще продължават да се задействат при всеки удобен случай– т.е. всяка ситуация, която напомня на човека за преживяното от него преди и отключила ПР. Най-бързо и ефикасно това става с методите на енергийната психология – буквално за 1 до 3 сесии човек може да се отърве завинаги от паническото си разстройство, рядко се налагат повече. Т.е. в рамките на дни понякога, до един-два месеца най-много. Стандартната психология не може да ги премахне, защото няма достъп до случващото се в подсъзнанието, а и няма как да го убедиш, че всичко е наред, като си го повтаряш на глас или наум, когато преживяването си стои там с всички подробности. Идеята е именно подсъзнанието да се изчисти от преживяното и евентуално свързаните с него убеждения.
Пак обръщам внимание на факта, че не всички хора са подходящи за тези методи – било защото не вярват в нищо друго, освен в догмите на стандартната медицина, било защото не (желаят да) съдействат на терапевта поради различни причини. Та ПР е лечимо без да има нужда човек да се трови със синтетика и да се тръшка години наред, но всичко опира до личен избор. Същото важи и за хипохондрията, за различните видове тревожни разстройства и какви ли не проблеми, свързани с психиката на индивида – фобии, посттравматичен стрес синдром и др. Simple Smile

# 138
Какво мислите за добавките с 5-HTP? Имат ли някакъв ефект? Някой ако е приемал.

# 139

Аз съм пила, имат кратковременен ефект, да не говорим, че имат страничен ефект гадене

# 140
При мен 5-htp и ремотив нямаха никакъв ефект.

# 141
Здравейте група!От около месец поне по 2 пъти в седмицата като ме стегне в гърдите пия по половинка клонарекс.Днес пих към 14.00,успокоих се,но сега се чувствам особено.Адски ми се спи,сънливо ми е,отпуснато,отпаднало.Нормално ли е при положение,че са минали 5,6 часа?

# 142
Здравейте група!От около месец поне по 2 пъти в седмицата като ме стегне в гърдите пия по половинка клонарекс.Днес пих към 14.00,успокоих се,но сега се чувствам особено.Адски ми се спи,сънливо ми е,отпуснато,отпаднало.Нормално ли е при положение,че са минали 5,6 часа?

И как очаквате да се чувствате като сте пили успокоително? Нали точно това е целта, да се отпусне човек... да това е нормално и попринцип желаният ефект. И то от половинка клонарекс си е супер че се чувстваш отпуснат. Мен вече 3 цели хапчета не могат да ме отпуснат без да съм ги пила често но това е друга тема. Хапчето ви действа по предназначение, радвайте се. И действието му е около 6-10 часа.

# 143
Аз от 1/4т получих гадене, което го няма дори при 1/2 лексотан. До организъм е явно. Иначе успива, да, и то за дълго.

# 144
А жълтия кантарион може ли да се пие с 5-HTP? Гледам, че даже има такива комбинирани добавки попринцип, ама знам ли.

# 145
Здравейте. Има ли разлика между седатив и успокоително?

# 146
Здравейте. Има ли разлика между седатив и успокоително?
Не, може да се нарича успокоително, седатив или транквилант. Едно и също е.

# 147
Мили хора,някои от вас,които страдат от тревожно разтройство имали ли са задъхване и умора и сърцебиене от много незначителни движения-говорене,изкачване на 5 стълби и други,без голямо физическо натоварване Буквално се задъхвам и изпитвам умора от всички движения...Бях на кардиолог каза висок пулс изписа ми хапчета,но сърцебиенето,задъхването и т.н го имам и при нормален пулс.Притеснявам се,не знам какво да правя.Изживях силен стрес-дали това е вследствие на стрес,или имам здравословен проблем не знам.Не знам доколко това,което усещам мога да го отдам на стрес

# 148
Мили хора,някои от вас,които страдат от тревожно разтройство имали ли са задъхване и умора и сърцебиене от много незначителни движения-говорене,изкачване на 5 стълби и други,без голямо физическо натоварване Буквално се задъхвам и изпитвам умора от всички движения...Бях на кардиолог каза висок пулс изписа ми хапчета,но сърцебиенето,задъхването и т.н го имам и при нормален пулс.Притеснявам се,не знам какво да правя.Изживях силен стрес-дали това е вследствие на стрес,или имам здравословен проблем не знам.Не знам доколко това,което усещам мога да го отдам на стрес
Умората е от най-честите проявления на тези състояние, също и от ускорения пулс може да усещаш задъхването, зависи колко ускорен е, все пак.

# 149
  виж си кръвна захар и инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт