Паническо разстройство - 52

• 55 276
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, изписаха ми Золофт, със социална фобия съм, гадене, страх, золофт хубав медикамент ли е? И след колко време започва да действа? Благодаря!
Няма хубав или лош, има подходящ и ефективен или не. Золофт е най масов, в случая се доверете на лекаря. Не е зле като общ ефект. Някъде около 10-я ден ще започне подобряване.

# 511
При прием на флуанксол, мога ли да приемам и мента глог валериан?

# 512
Някой от вас да е приемал бета блокер и след това да го е спрял ?
От един месец приемам бета блокер само по 1/4 сутрин . Имах много силно сърцебиене след ковид . Кардиолог ми изписа бета блокера , но сега чета страшни неща в Интернет,  че трябва да се пият до живот . Аз съм на 27 , не искам да пия бета блокера до живот . Много ме е страх , че няма да мога да го спра .

# 513
Някой от вас да е приемал бета блокер и след това да го е спрял ?
От един месец приемам бета блокер само по 1/4 сутрин . Имах много силно сърцебиене след ковид . Кардиолог ми изписа бета блокера , но сега чета страшни неща в Интернет,  че трябва да се пият до живот . Аз съм на 27 , не искам да пия бета блокера до живот . Много ме е страх , че няма да мога да го спра .

Е чак пък до живот. Аз взимам в момента, че пулсът ми е учестен. Спира се постепенно, както е казал кардиологът.

# 514
При прием на флуанксол, мога ли да приемам и мента глог валериан?
Извинявам се - ама пиете флуанксол а се притеснявате от билките? Или не ви разбрах добре въпроса.

Иначе, и аз така мислех - това ми е много гадно и едва го търпя- като симптоми, а другото е поносимо и мога и с него.
Но не е вярно - Всичко е част от едно и също - разбита психика и сте си я докарали / като мен с години/, така че търпите и пиете лекарства. Другият път - е още по-ужасен. Да не го споделям не е за тази тема.

С това, е едното е търпимо а другото - не според мен лъжите сами себе си. Ако нямам задух а само сърцебиене - щях да съм ок, ако не ми се гадеше щеше да ми е по-добре, ако не повръщах, щях да съм цвете и т.н. Няма ако всичко е едно- вашето тяло, което реагира.

Аз такава атака имах днес, даже се задуших и почнах да кашлям и да се давя, сърцето ми щеше да излезе през носа. Не казвам че не се уплаших, дишах повечко, пих вода и отмина. Бях на погребение в събота, нормално е в неделя имах спор с 12 човека на едно ОСъбрание на блок, което ми е работа не е за кеф. И в такива ситуации - ами ПА. Натиснах си задника и останах на работа, а не избягах като друг път. Не знам кое е правилно, опитвам и така и така, според това което чувствам.

# 515
здравейте,

случи ми се нещо много странно, надявам се да не ми се смеете но наистина не знам как да го преодолея.
От доста време съм с тревожност но до сега е била лека и е преминавала за ден. Всяка година или през година по това време правя някаква депресия отново с тревожност но за сега се е потушавала без лекарства.
Този път обаче тревожността се засили и отидох на лекар - изписа ми Золофт.

А проблема ми е изключително странен и ме кара да се чувствам най-невменяемия човек на земята. Всичко започна от мускулни болки, прехвърли се в това да не е страх от ковид, докато една вечер не се задавих и едвам си поех въздух . На следващата вечер се събудих в съня си в стрес и от тогава цял ден се проверявам дали дишам.

Знам че дишането е инстинкт и е абсурдно това което правя но при мен е по-скоро вманиачаване, особено тежко когато заспивам защото постоянно мисля за това дишам ли или не - разсънвам се и се изнервям и не мга да заспя.
През деня е същото когато правя нещо някак успявам да не мисля за това но в момента в който легна да си почивам или чета нещо или гледам филм и се започва. Все едно фикс идея в мозъка ми от която няма излизане.
Не мога да спя, да си почивам ефективно - сякаш е криза след криза след криза по цял ден.
Пия Золофт 6ти ден и имам чувство че става все по-зле и по-зле. Гади ми се не мога да ям, натрапилите мисли се засилват.

имам чувство че всеки път са различни но не знам мислите ли че има подобрение или дали биха помогнали АД-тата и защо няма никакъв ефект. Ще успя ли някога да заспя и да имам нормален живот и на какво се дължи това вманиачаваме в мисълта.
благодаря предварително

# 516
здравейте,

случи ми се нещо много странно, надявам се да не ми се смеете но наистина не знам как да го преодолея.
От доста време съм с тревожност но до сега е била лека и е преминавала за ден. Всяка година или през година по това време правя някаква депресия отново с тревожност но за сега се е потушавала без лекарства.

А проблема ми е изключително странен и ме кара да се чувствам най-невменяемия човек на земята. Всичко започна от мускулни болки, прехвърли се в това да не е страх от ковид, докато една вечер не се задавих и едвам си поех въздух . На следващата вечер се събудих в съня си в стрес и от тогава цял ден се проверявам дали дишам.

Знам че дишането е инстинкт и е абсурдно това което правя но при мен е по-скоро вманиачаване, особено тежко когато заспивам защото постоянно мисля за това дишам ли или не - разсънвам се и се изнервям и не мга да заспя.
През деня е същото когато правя нещо някак успявам да не мисля за това но в момента в който легна да си почивам или чета нещо или гледам филм и се започва. Все едно фикс идея в мозъка ми от която няма излизане.
Не мога да спя, да си почивам ефективно - сякаш е криза след криза след криза по цял ден.
Пия Золофт 6ти ден и имам чувство че става все по-зле и по-зле. Гади ми се не мога да ям, натрапилите мисли се засилват.

имам чувство че всеки път са различни но не знам мислите ли че има подобрение или дали биха помогнали АД-тата и защо няма никакъв ефект. Ще успя ли някога да заспя и да имам нормален живот и на какво се дължи това вманиачаваме в мисълта.
благодаря предварително

Прилича по-скоро на ОКР. Факта, че осъзнаваш че дишаш нормално, но все пак проверяваш. За него също изписват същите  АД доколкото знам.

# 517
здравейте,

благодаря предварително

Прилича по-скоро на ОКР. Факта, че осъзнаваш че дишаш нормално, но все пак проверяваш. За него също изписват същите  АД доколкото знам.

Taka e прав/а сте, аз ОКР си имам, но мислех, че е в лека форма , а сега това с дишането става като мания - не го правя 1път на ден а нон стоп сякаш само за това мисля и полудявам... ужасно е на никого не го пожелавам

# 518
ОКР си е. Аз от както се помня си го имам, но наистина понякога абсурдни мисли се появяват, както във вашия случай сега. И да, може да е леко, но понякога има разни остри моменти. Проблема е, че вие изглежда яко сте се поддали тази мисъл, на това с дишането и затова сега вече ви изглежда като някаква мания. Просто колкото повече проверявате определено нещо, вместо да се уапокоитв още повече ще искате да го правите, но предполагам сте наясно с това, след като знаете че имате ОКР от преди. Та така, ще мине и това, но трудно, защото сте позволили на определената мисъл да ви обземе дотолкова.

# 519
Абе проверявяйте, че ако спре дишането - проблем! Золофт е склонен в началото да усили ОКР, ама после направо го ликвидира!

# 520
ОКР си е. Аз от както се помня си го имам, но наистина понякога абсурдни мисли се появяват, както във вашия случай сега. И да, може да е леко, но понякога има разни остри моменти. Проблема е, че вие изглежда яко сте се поддали тази мисъл, на това с дишането и затова сега вече ви изглежда като някаква мания. Просто колкото повече проверявате определено нещо, вместо да се уапокоитв още повече ще искате да го правите, но предполагам сте наясно с това, след като знаете че имате ОКР от преди. Та така, ще мине и това, но трудно, защото сте позволили на определената мисъл да ви обземе дотолкова.

от това най ме е страх да. Сега е въпроса как да я изгоня от главата си, защото заради нея не мога нито да спя нито да работя спокойно, а да не говорим че пия АД и съм развила сериозна тревожност

# 521
Аз имам подобно Окр, отвреме на време почвам да се вторачвам в това правилно ли дишам т.е. все едно е волево усилие. Blush
Помага ми разсейване, последно почвам да си пея нещо наум, за да преместя фокуса.
Ще мине.

# 522
И аз съм така с дишането напоследък. Чак и оксиметър си взех, както ви казах. Вманиачих се направо, имам чувството, че сякаш все не ми е достатъчен въздухът. Помага ми ходенето, работенето, разсейването. Взимам си и хапченцата и така...Grinning

# 523
Някой пробвал ли е да бори стрес с мудри. Много са има инфо. Тук качвам тази снимка.

# 524
Някой, приемал Есобел по-дълго време, с промени в теглото?.. Пия го от 3 месеца и май напълнявам....

Общи условия

Активация на акаунт