Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 260
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Привет!
Благодаря за всичко споделено Flowers Bouquet и за преводите на Александра Flowers Bouquet

Цитат
Човекът, който му даде колата и пистолета му ги даде с уговорката до полунощ да си ги получи. Ама в крайна сметка не си ги получи.
Може би сам си ги е потърсил.

Човекът се обади на телефона на Зафер, който е в Айлин, а майка ѝ отговори. Та той каза - в него има нещо, което ми принадлежи, той сам няма да дойде, но му кажете да ми върне колата. Гюл не попита нито кой се обажда, нито кога Зафер е взел колата. От фрагмана е ясно, че вече издирват Зафер и информацията за пистолета можеше да помогне на полицията.

Аз не съм толкова възмутена от Джейлин, колкото някои от коментиралите. Тя не е ровила специално в папките на Ългаз, посегна и взе първата попаднала ѝ. Никой досега не я попита как живее без доходи, с какво се храни, как ще плати сметките си и пр. Не ни показаха тя взе ли хонорар за защитата на Чънар, но щом продължаваше да мръзне в офиса - явно не. Признанието пред Ерен обяснява защо се е отдръпнала от Ългаз и от нейна гледна точка е правилно - различията биха ги изправили пред големи трудности. Друг е въпросът какво искаме ние, зрителите Wink Ако вместо да го потупа по рамото беше започнала да му обяснява, нямаше да е толкова драматично, нали.
За докладването на Йекта и Парс пред главния прокурор - тя откъде да знае за болестта на Парс и че той се е доверил на Ългаз с условието да пази тайната му. Лошо съвпадение, но и Парс не пожела да изслуша Ългаз - обвини го по същия начин, както Ългаз обвини Парс без да знае, че е болен.

Енгин е достатъчно умен, за да пази гърба си в случай, че го обвинят в убийството на Инджи. Познава много добре Джейлин, наясно е бил, че с Ългаз ще стигнат до някаква следа. От всички компромати, които събра, единствената загадка е как разбра за убийството на Зафер. Трудно ли е да предположи, че след освобождаването на Чънар Зафер ще опита да му отмъсти. Не. Доказаха го думите пред леля му - нямам пари, давам ти шанс да отмъстиш. И не получи отказ. Което говори, че добре познава човешката душа. Попивал е от баща си и се е превърнал във всичко, което е Йекта, в подобрен вариант. Защото хвана и баща си натясно. Енгин е имал същия стремеж като Ългаз - да стане като баща си. Но разликата е, че не е получил признанието му, а е унижаван, подиграван и мачкан и е търпял като майка си. Търпял е и се е прикривал до момента в който разбра, че няма да отърве затвора. Защо Енгин с парите на баща си купува кола на Инджи, но не открива свой офис, а работи като адвокат при Джейлин и даже сметките ѝ не плаща. Не са съдружници, а е нает от нея - за толкова е стигало самочувствието му, самооценката му. Сега смачканото му самочувствие роди чудовище.
Дали лично е следил Зафер - Чънар или някой му е помагал - предстои да разберем. Това е най - трудната част от отмъщението му, останалата - с малко усилия всеки би проучил миналото на когото пожелае.

# 511
https://www.kanald.com.tr/yargi/ozetler/yargi-11-bolum-ozeti?p=2 - Озет

Скрит текст:
Yargı 11. Bölüm Özeti
26.11.2021 Cuma 14:06 (Güncellendi: 26.11.2021 - 14:06)

Ceylin ve Ilgaz, gönderilen sesli mesajdan sonra; bittiğini zannettikleri kâbusun aslında yeni başladığını fark ederler. Engin’in başta onlar olmak üzere kendisine zarar verdiğine inandığı herkesle ilgili bir planı vardır. Ceylin ve Ilgaz ise bu sarmalın tam merkezinde durmaktadır.

Eren, Pars, Çınar ve Yekta; karşılarına çıkan bütün bu bulmacanın çözümü için kimseye belli etmeden çabalamaya başlarlar. Ancak bu süreç hepsini beklemedikleri kadar büyük sorularla ve sürprizlerle baş başa bırakacaktır. Acaba içlerinde derin bir yerden yükselen öfkelerini kontrol edebilecekler midir? Yoksa bu öfke büyük bir yangına mı sebep olacaktır?

Ilgaz ve Ceylin bir yandan Engin’in tehditleri, bir yandan da tarafları oldukları davayla uğraşırken; geçmişlerinin bağlandığı düğüm yeniden karşılarına çıkar. Bu durum onları acımasız bir “keşke”nin kucağına bırakırken; artık ikisini de çok zor tercihler beklemektedir.

Аз се чудя Йългаз първо с баща си ли ще говори или първо с Джейлин. Сцената в градината на излизане от вкъщи ли е или е когато се прибира преди да говори с баща си.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 16:43 от kukli4ka456

# 512
  • София
Привет!
От снощи и днес за кой ли път изгледах фрагментите!
Александра хиляди благодарности за преводите.Flowers Rose
Лучия , великолепен анализ и характеристика на действащите лица. Така добре си описала миналите им действия и резултатите от тях. Напълно съм съгласна с теб и просто няма какво да допълня.Flowers Rose
Само ще кажа, че много ми се ще, замисъла на катила Енгин да се провали. Вярвам, че ще сме в напрежение още доста време. Смятам, че един убиец /катил/  не бива да  проваля живота на невинни хора.
Влюбените не ги мисля - ще се оправят в най-скоро време. Чакам с нетърпение каква ще е развръзката със "убийството" на Зафер. За мен това е ключа на развръзката. Няма да гадая повече, защото рядко познавам, но си мисля, че вече е време да разберем съдбата му. В крайна сметка той никак не е  невинен. Той единствен замисли убийство  и доста хора страдат заради него.
Хубава вечер, до скоро и бъдете здрави.  

# 513
  • Кърджали
Превод на озета. Малко се забавих, но непредвидени обстоятелства

След записа, който получава Ългаз, с Джейлин разбират, че кошмарът не е приключил, а едва сега започва. Енгин има план за всеки, за когото вярва, че му е навредил. Джейлин инЪлгаз ще се озоват в центъра на тези трусове.
Енгин тайно заочва да търси изход от сблъсъка , който започва между Парс, Йекта и Чънар. Но този период ще донесе за всички неочаквани изненади и проблеми. Ще успее ли да контролират гнева, който ги обзема? Или ще доведе до още по-голям проблем?
Джекйлин и Ългаз от една страна се занимават със заплахата Енгин, от друга се занимават с делото, по което са страни, а отново ще излезнат наяве тайните от миналото. Тов положение ще ги доведе до едно жестоко "Само ако" и ще постави и двамата в ситуация да вземат трудни решения

Аз казах че май се ядосах на действията ѝ спрямо Парс. Всичко друго бих разбрала. За  думите от записа - оше толкова ме се познаваха, та иди яла, ще разбера. Но за Парс, особено след катп Ългаз ѝ каза да стои далеч, че той ще проупи. Трябваше да се сети, че има ли нещо Ългаз няюа да замълпи

# 514
Цитат
Енгин тайно заочва да търси изход от сблъсъка , който започва между Парс, Йекта и Чънар.
Лелееее ... Ама той не само ги вкара в противоречия, а и ще се опитва да контролира изхода от торнадото, което завихри. Голяяяма гадина. Rage

# 515
Леле-е-е-е, с кеф ви изчетох момичета!:stuck_out_tongue_winking_eye:
Здравейте!:hugs:
Благодаря за преводите на фрагмана и резюмето на 11 епизод. Flowers HibiscusВърховни са!:heart_eyes:
Вие сте разчепкали всичко, което евентуално би могло да се случи - и добро , и лошо. Нямам какво съществено да добавя, но ще споделя какво ми се иска на мен да се е случило и/или да се случи.
Ългаз е разбрал за смъртта на Зафер, но не знае , подробности около убийството и участието на баща и сие. Затова гледа Джейлин така тъжно, стреснато, но все пак с доволна, леко загатната усмивчица. Знае, какъв взрив ще се случи, когато тя чуе новината.И все пак, иска ми се той да ѝ каже - да не чака. Тя го познава и ще му повярва
Иска ми се с обратната страна на дланта ми "да избърша" усмивката от лицето на Енгин.
От много години сериал не ме е вълнувал така, че да го гледам онлайн.
Струвало си е писането на сценария толкова години. Дано не го изпортят заради чудесния рейтинг, с някаква последваща боза.
Много ще ми бъде интересно да гледам клип от "кухнята" на екипа по заснемането. Тези близки планове, когато им навират камерите буквално на сантиметри от лицата им, винаги са ми били интересни. Голям професионализъм трябва да притежаваш, за да отиграеш такива сцени.

Чудесни почивни дни ви пожелавам,момичета!:heart: HeartHeart

# 516
Не изглеждаше толкова комбинативен Енгин.
Баща му го мислеше за полу-идиот. Сега се оказа най-великият комбинатор! Странно ми е малко.
Ще се радвам да разплетат загадката със Зафер.
Дядо Метин, също не стана ясно как излезе, как е влязъл...?
Въобще загадки много.
Включително и как Енгин, успя да събере толкова информация за всички.
Но поне ще има много серии, докато се разплетат всички нишки.

# 517
Александра, въможно е и да си ти. Аз само ви четох, защото до снощи не бях гледала серията. Отговорът ми беше към всички, бях извадила само това, което е в цитата и то стоя няколко дни на компютъра, затова едва днес отговорих и на него, а сцената е от предния епизод.

Гледам на героите като на живи хора - често и предупредени, правим обратното. И не с лоши намерения. Така сме устроени хората - повтаряме грешки, не се учим от чуждия опит, но го осъзнаваме едва когато сами се опарим.
Чънар преживя арест, обвинение в убийство, едва оцеля след раняването. И какво направи после - вместо да се откаже от старото приятелство, едва излязъл от болницата, отново се обади на Сердар и отиде на среща. Уби човек /при самоотбрана, не е предумишлено/, поиска от баща си да го защити, да докаже, че го обича. И отново при Сердар. Без да е принуден по никакъв начин.
Иска близките му да го обичат безрезервно, но не се замисля, че опропастява не само своя, но и техния живот.
Метин е вкарал невинен човек в затвора по принуда. Сега прикри убийство воден от дълга си на баща, опитва се да поправи стара грешка, но дали начинът е правилен. В резултат, ако се абстрахираме от мотивите, не получаваме ли подобие на Йекта.

Когато Джейлин описваше себе си пред Ерен, в описанието видях и майка ѝ, и баща ѝ. Как реагираха двамата, когато разбраха, че е адвокат на Чънар, как запали баща ѝ и хукна да се саморазправя, как се разкая майка ѝ - пред нея и пред Чънар.

Dimeto_M, нямам притеснения за сценария. Пълнежите се появяват след втория сезон, но този екип ще се справи и с тях. А Али Билгин е отличен режисьор - "20 Dakika", "Medcezir", "Cesur Ve Güzel", "Menajerimi Ara", филмите му също са много добре заснети.

Информацията я събра лелята, тя донесе досиета, които той явно ѝ е поръчал по телефона. Преди да го арестуват не е стоял със скръстени ръце, имал е план за действие извън този на баща му. И вероятно има помощник навън.
В тази война всеки ще понесе някаква загуба, неизбежно е.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 21:09 от LU4IQ

# 518
LU4IQ - познат ми е режисьора Али Билгин , сценаристката Сема - също. Тя успя да победи тежка болест и тук ще бъде победител, надявам се до края.

Ясно е, че тези досиета, които събра и разпрати Енгин ще променят някои животи. Въпросът  и интереса ми  е - кой-как ще реагира, как ще преживеят тези скандали, какъв ще е емоционалния им преход, ще се получили пречистването, което очаквам при някои от героите или ще затънат в емоционална депресия.
Възможна ли е любовта при тези обстоятелства и действително ли тя е всесилна. Дали няма да ги налегне умора нашите влюбени. Иска ми се двамата да са заедно. Джейлин носи многоцветна дъга в черно-белият свят на Ългаз и той заслужава глътка свеж въздух, тя - също.

# 519
С тия акули Парс и Йекта.... горкият Чинар. Изобщо не го виждам да се справи. Освен, ако няма някой скрит коз. Fearful

Цитат
Енгин тайно започва да търси изход от сблъсъка , който започва между Парс, Йекта и Чънар.
Лелееее ... Ама той не само ги вкара в противоречия, а и ще се опитва да контролира изхода от торнадото, което завихри. Голяяяма гадина. Rage

Иначе и мен решенията на Чинар ме учудват Frowning Що за приятелство имат със Сердар?! Fearful
Сердар при всяка възможност го предава. Rage
Свъделства срещу Чинар, че едва ли не Чинар е имал мотив и възможност онази вечер да убие Инджи. Fearful
После правят си среща в парка - Сердар не се появява Scream , а и да се е появил е видял Зафер с пистолета, уплашил се е и е избягал Sad , оставяйки Чинар сам със Зафер.

Чънар преживя арест, обвинение в убийство, едва оцеля след раняването. И какво направи после - вместо да се откаже от старото приятелство, едва излязъл от болницата, отново се обади на Сердар и отиде на среща. Уби човек /при самоотбрана, не е предумишлено/, поиска от баща си да го защити, да докаже, че го обича. И отново при Сердар. Без да е принуден по никакъв начин.

Всеки път като се сетя за Сердар се сещам за високомерното отношение на Йекта към Чинар в началото на еп.3. Някой беше уредил Сердар да влезе в затвора, да убеди Чинар да мълчи, и след това Йекта беше пратен да извади Сердар.

Чудя се един ден като излезе наяве истината, че Зафер е убит, кой ще е адвокат на Чинар. Scream

Така както пише в резюмето Йекта, Парс и Чинар ще се изправят един срещу друг - явно са в едно блато, но кой ще изпълзи от блатото не е ясно.

# 520
  • AMS

Благодаря за интересните постове и преводите!!!
За резюмето за следващия епизод, мисля, че
Ерен, Парс, Чинар и Йекта, ще се опитат, без да казват на никого,
да решат целия пъзел, на който се натъкват.
Този процес обаче ще постави пред всеки от тях  още по-големи въпроси
и ще се натъкнат на изненади, които не са очаквали.
Няма да успеят да контролират гнева си, надигащ се в тях и
този гняв ще предизвика още по-голям пожар.
От първия фрагман се вижда, че и Ългаз дава също воля на гнева си,
но дано след като е събрал пъзела.

Нашите хора са на концерта тази вечер >>>

# 521

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 00:23 от LU4IQ

# 522
  • Варна и...духом на Босфора
Ади бакалъм!
Ама чок гюзееел Савджъто бре,и с какъв готин жилет са е барнал...Ох,Котьо,Котьо....
Heart
И Ерен е много готин!

# 523
Възможно ли е тази жена да остави Ългаз и Джейлин без любов Wink Heart Eyes

# 524
  • AMS

Благодаря за споделеното!!!
В тт се задават хиляди въпроси за следващата серия.
Един от тях е >>>
"Как мислите, че семейство Ергуван ще разбере за смъртта на Зафер?"
Видях да се коментират и нашумели случаи с фалшиви дипломи.
От официалният акаунт на сериала поставят този въпрос >>>
"Фалшивата диплома на Йекта Тилмен вече не е тайна!
Смятате ли, че Йекта ще може да продължи като адвокат?" >>>

"Ще проработят ли плановете на Енгин за отмъщение?" >>>

Пускам си поста, та дано пуснат и трети фраг.

Общи условия

Активация на акаунт