Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 220
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Яко в Матрицата...
Лучия, благодаря за рейтинга Flowers Hibiscus Много се радвам, че е все така висок. Дано да продължава в този дух.

# 586
  • София
Здравейте, момичета!
Не коментирам защото все още не съм гледала епизода. Четох много от коментарите и ви благодаря. Аз не намирам епизода с руски субтитри, ако някой е намерил ще съм багодарна да го качи тук. Рейтинга е превъзходен.
Аз прочетох при падругите следното и много се зарадвах:
"Следващата неделя с малко закъснение (в 20:45 ч.) ще излезе новият епизод от сериала „Присъдата“ 💥
Причина: Церемония по награждаване "Златната пеперуда".
Хубав ден ви желая и бъдете здрави.

# 587
  • Кърджали
Просто нямаше начин да не я споделя с вас.
Финалната сцена с бг субтитри https://vk.com/wall609002571_26

# 588
Рени, хубаво е, че имаме силна конкуренция - да не се отпускат Joy
Много емоционална последна сцена, Александра, благодаря!
Нинка, и на теб благодаря за хубавата новина!

Споделено от Али Билгин

Селахаттин Тоз /вляво/ в ролята на лошия баща

на дъщерята на Ерен.

# 589
  • Яко в Матрицата...
Благодаря, Алекс Flowers Hibiscus
Настръхвам всеки път като гледам тази сцена, толкова добре я изиграха тези двамата.

# 590
Мерси Алексче Flowers Four Leaf Clover

# 591
Правилно съм предположила за  отношението между сестрите -Седа не била влюбена ,възхищавала се на Йекта като на баща ,дори и така оставила е впечатление ,че е влюбена и опааа, ревността на абла .
Къде е истината ...дори не и по средата ............

Пресилен ми дойде  епизода - изпуснато превъзходство на Енгин .
Бог убиец-Енгин и Архангел Михаил вестителят -Седа  авукат раздават правосъдие .
Простосмъртните в шах .

Енгин сякаш е на почивка ,но не съвсем .Всеки идва и го хваща за яката , обилно "ошамарен ",тикнат в карцера накрая . Ългаз дори  и като прокурор има ли право да го изведе пред съкилийниците от килията почти за саморазправа .

Джейлин крещи на всеки за всичко ,ако не стане това което  иска .

За Чънар вече оставам без думи -от глупав по-глупав ,но арогантен.....продължава през просото .

Метин и чешмето немой му помогна ...."Миналото ще погуби бъдещето ми , ТАТКО !!!!"
ДеДе ми е голямата въпросителна ,но и съдийката -кой е грешникът и защо ????

Искаше ми се да не цапат Парла с наркотиците . Но тейзето е "помогнала с каквото може ".

Да ,Инджи е прекалено млада за да умре ,наистина не заслужава ...............но дали сама не си го е самозаслужила с този начин на живот ,с това отношение на превъзходство към другите, с"услугата " си дори  към Парла .? В този бизнес няма прошка ,ставаш друг човек ,няма  измъкване  и винаги може да сгрешиш . И тя сгреши с "превъзходството си " над Енгин !!!!

# 592
  • Яко в Матрицата...
Пресилен ми дойде  епизода - изпуснато превъзходство на Енгин .
Бог убиец-Енгин и Архангел Михаил вестителят -Седа  авукат раздават правосъдие .
Простосмъртните в шах .

София, разбирам те, но ако оставим настрана факта, че Енгин знае всичко, той казва верни неща. Започнах да гледам серията и сега съм на момента, в който се среща с Ългаз в затвора. Ами прав е - ако можеха щяха да го удавят в капка вода, той е убиец, лошият в историята, но... те също имат своите грехове, при това големи грехове. И т.к. всички се държаха с него от висотата на своите "принципност и чистота", сега берат "плодовете". Защото никой не е безгрешен, защото Метин е принципен, но един път нарушил принципите си, ще плаща до края на живота си. Нищо, че го е направил, за да спаси съпругата си. Ългаз знаеше за това престъпление на баща си, но не сподели с Джейлин - за да не я нарани, или... Не защитавам Енигин, той е убиец и трябва да понесе наказанието си. Но и другите не са цвете и не би трябвало да се учудват, че гневът на мачкания от всички Енгин се стовари върху им.

И друго искат да ни кажат - не споделяйте всичко с близките си, не е ясно кога това ще се обърне срещу вас. Имайте вяра само на себе си...

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 14:47 от Reni - BG

# 593
Затова и написах -"Простосмъртните в шах "

А в предишен коментар писах ,че отровното начало е Метин .
И няма да се изненадам ,ако ......Съвджъ Ългаз Кая поиска едно от най -тежките наказания -доживотен затвор - за ком'сер Метин Кая..../само да не бъркам фамилията  им /

# 594
  • Яко в Матрицата...
Затова и написах -"Простосмъртните в шах "

А в предишен коментар писах ,че отровното начало е Метин .
И няма да се изненадам ,ако ......Съвджъ Ългаз Кая поиска едно от най -тежките наказания -доживотен затвор - за ком'сер Метин Кая..../само да не бъркам фамилията  им /

Чак доживотен затвор за случката със Зефер, едва ли. 10-на години може би. Виж за скрития труп - може и доживот да отредят. Ама Ългаз още не знае за него, нали?

Простосмъртните нямат полезни ходове, така е. Единствено да кажат истината, но пък тя пречиства, облекчава съвестта. Ще страдат, но поне няма да има с какво да ги изнудват.

# 595
Съгласна съм с Рени - всички имат своите малки или големи грехове , жалко ,че заради 2 четки за зъби Джейлин и Йългаз биха имали служебни ядове .
Не ми харесва ,че хиперболизираха силата на Енгин и тейзето , и е нереално ,че Енгин е следил всяка стъпка на Джейлин , той никога не е бил застрашен от нея , напротив . Следял е баща си и майка си заради отношението им и Инджи заради това ,че е бил нещастно влюбен в нея . По-реално щеше да бъде за Джейлин да има само записа , а не ,че я е следил през всичките години .
Както и да е , каквото ни поднесат , това .
И аз съм любопитна за дедето

# 596
Спокойствието на Енгин направо ме учудва. Да не би книгата, която чете да го е вдъхновила. Някой чел ли я е, за какво става дума?

# 597
  • Кърджали
"Името на розата" на Умберто Еко чете Енгин
Аз поне не съм я чела.
Ама ако от нея черпи това спокойствие, ще си поръчам три броя 😜

# 598
  • Яко в Матрицата...
Няколко пъти започвах да чета тази книга, не стигнах далеч. Не е моето.

Фили, Енгин не е следил Джейлин или някого другиго. Просто повечето доброволно са споделяли с него тайните си. С Джейлин са работили заедно. Само ние станахме свидетели на достатъчно много нарушения на закона от нейна страна, представи си за времето, в което са били заедно, колко още такива има. Освен това, той няма лично с нея да се разплаща, ще я нарани чрез близките ѝ. За мен все още непонятно е сътрудничеството на Енгин и Сердар, дано да го обяснят логично. За Метин и неговото спонсориране на Инджи се видя как е разбрал. Като нещастно влюбен мъж е искал да разбере какъв е този интерес на дъртия чичко към младото девойче. Е, разбрал е. Но оттук следва въпросът - откога знае и защо самият той не е споделил с Джейлин?

Изгледах серията, хареса ми! Дано сценарият да е все така динамичен.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 17:46 от Reni - BG

# 599
  • София
Привет!
"Името на розата" е един от шедьоврите на  Умберто Еко. Да , трудна е за четене, защото обхваща много  религиозни, философски, а и етични теми.
Набързо казано и опростено ще кажа, че действието се развива през 14 -ти век в библиотеката на един италиански католически манастир. Там се случват неочаквани неща - мистериозни събития, убийства, самоубийства. Намерен е един ръкопис в библиотеката, който присъства при всяка смърт и сякаш направлява престъплението. Разгадаване на неговата съшност води до много трагични ситуации и до подпалване на библиотеката. Смисъла в заглавието е, че след като всичко изгори, всичко се разпадне изгаря и розата, но остава само нейното име.
Нашето "катилче" явно черпи вдъхновение за отврътителните си дела и иска да изгори всичко, което го заобикаля, след като и той ще изгори.
Още чакам падругите за превода на 11-ти епизод.
Хубава вечер и бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт