Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 217
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Мерси за разясненията за книгата. Дано планът на Енгин се провали.
Не искам всичко да се разпадне.

За Сердар и Енгин и аз се чудех. Изненадах се, че Сердар докладва всичко на Енгин. Много ме подразни. Освен това Сердар уж се води приятел на Чинар, а постоянно го предава, когато му е изгодно.

Интересно дали Сердар ще разбере, че Чинар и Мердан са роднини и дали ще докладва на Енгин.

А за Енгин и Йекта - все повече ми се струва, че Йекта не е истинския баща на Енгин.

* Професорката е обидена сякаш на Мердан... говори за някакво предатеслство.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 18:11 от kukli4ka456

# 601
  • Кърджали
Баща му е. Но никога ме го е искал. Когато Лачин забременяла, Йекта поискал тя да направи аборт. В разговора с майканси, Енгин сподели няколко случая от отношението на баща му към него. Томе ясно че такъв психопат труфно би излязал пт любящо семейство, но сега закачайки прокурора ми малко нямам сили да проявявам емпатия към Енгин

# 602
Спокойствие едва ли черпи, но със сигурност краде идеи за лабиринта в който ще вкара всички. В 6 ч. е вечерната молитва на монасите. Засега друго не се сещам, купих си я отдавна, още като се появи в България. Има и филм и ако го изгледам отново, може да открия кое точно е заинтригувало Енгин.

https://filmisub.com/filmi/612-the-name-of-the-rose-imeto-na-rozata-1986.html

Нинка, той вече ги подпали, но вярвам, че няма да доведе докрай пъкленото си дело. Един от главните герои беше много умен, не беше от лошите, а като Ългаз Smile

# 603
11 серия с английски субтитри:

https://www.youtube.com/watch?v=usgUQSQRigE

Ще почакам следващата серия. На тази и предходната, само последната сцена ме впечатли.
Другото е трупане на история към образите, но Енгин засега го изкарват твърде умен.
Все се надявам Ългаз да намери изход и той е умен. Малко е твърде "принципен", а животът не е само черно бял.

# 604
  • Кърджали
Кукличке, доколкото схванах навремето професорката е изгубила детето и мъжа синв катастрофа. След това (по това време) мсе запознаванс Мердан, между тях имс нешо. Но каквоме наоравил Мердан топно не се разбра - измяна някаква, предполагам се е забъркалмдълбоко в подЕмния свят инсъпрекимобещанието синда се откаже, е продължил. Или и изневяра към това, не знам. Но нещо такова

# 605
  • София
Спокойствие едва ли черпи, но със сигурност краде идеи за лабиринта в който ще вкара всички. В 6 ч. е вечерната молитва на монасите. Засега друго не се сещам, купих си я отдавна, още като се появи в България. Има и филм и ако го изгледам отново, може да открия кое точно е заинтригувало Енгин.

https://filmisub.com/filmi/612-the-name-of-the-rose-imeto-na-rozata-1986.html

Нинка, той вече ги подпали, но вярвам, че няма да доведе докрай пъкленото си дело. Един от главните герои беше много умен, не беше от лошите, а като Ългаз Smile
Лучия, да, филма беше също интересен. Дълго време сънувах стълбата, която не водеше за никъде и лабиринтите от които не може да се излезе.
Мисля, че говориш за  Уилям, който заедно с още един монах / не помня името му/ упяват да направят план на тайствената бибилиотека. Имаше и някакъв таен текст, който те разгадаха - едно, четири ,седем листа от пергамента , което ми напомня на солницата на Енгин.
Имаше и един такъв момент в който един монах излизайки от библиотеката мина през кухнята и завари двама души. Единия се оказа красива жена, която го съблазни и той се почувства блажен. Далго време той се изповядва и не може да се съгласи, че това чувство е грях и т.н...
Според мен  филма, като малко други, се доближава до литературния първообраз. Книгата трудно се чете, защото има философска препратка, но като приказка е лесно. Филма е много оригинално направен, но за мен в много тъмни окраски.
Хебава вечер.

# 606
]Турски сериали с превод- DIAMONDS Studio
Toni Helmy  · Администратор

· 7 ч  ·
Добри новини дойдоха от поредицата
# Присъда / Yargı
 Новината, която зарадва публиката, дойде от сериала "Присъда", който се гледа с любов от деня, в който влезе в ефирния живот.
 Сериалът Присъда , който обикновено се планира да бъде едносезонен сериал, подписа за втори сезон след успешните рейтинги и заявката на публиката за втори сезон.

# 607
Цитат
Спокойствие едва ли черпи, но със сигурност краде идеи за лабиринта в който ще вкара всички. В 6 ч. е вечерната молитва на монасите.
Така е, Лучия. Hands Plus1
Като се има предвид работното заглавие на романа - "Абатството на престъпленията", явно Енгин се изживява като абат Хорхе, който използва знанието, за да унищожава всеки, който се опитва да надникне в "неговата книга". Обаче има и един умен, Нинка вече го посочи - главният герой Уйлям от Баскервил, който разгадава пъклената му игра.
Не е чудно, че Сема Ергенекон е включила този роман на Умберто Еко. Тя е завършила История на езиците, а Умберто Еко е и семиотик (наука за знаците като система).
Да попитам, какво означава името "Енгин", защото книгата завършва с латинска сентенция, която в превод звучи така: "От изчезналите неща ще останат само имената"
ПП И въобще всички имена на главните герои, които Енгин изписа върху хартиената солница.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 20:21 от Katya_I

# 608
  • София
Цитат
Спокойствие едва ли черпи, но със сигурност краде идеи за лабиринта в който ще вкара всички. В 6 ч. е вечерната молитва на монасите.
Така е, Лучия. Hands Plus1
Като се има предвид работното заглавие на романа - "Абатството на престъпленията", явно Енгин се изживява като абат Хорхе, който използва знанието, за да унищожава всеки, който се опитва да надникне в "неговата книга". Обаче има и един умен, Нинка вече го посочи - главният герой Уйлям от Баскервил, който разгадава пъклената му игра.
Не е чудно, че Сема Ергенекон е включила този роман на Умберто Еко. Тя е завършила История на езиците, а Умберто Еко е и семиотик (наука за знаците като система).
Да попитам, какво означава името "Енгин", защото книгата завършва с латинска сентенция, която в превод звучи така: "От изчезналите неща ще останат само имената"
ПП И въобще всички имена на главните герои, които Енгин изписа върху хартиената солница.
Катя, Енгин /Engin/    в речника е обширен, просторен, а от преводача е огромен. Огромен убиец /катил/ или огромен долен комбинатор в престъпния му живот?

# 609
tigasa1, благодаря, радвам се, че ще има втори сезон Hands Clap

https://www.instagram.com/p/CW3q1MqjCSG/

# 610
  • Кърджали
Може да е интересно.
Проверих  из турски  сайтове.за знапемията на имената
Енгин - просторно море, обширно място, което не може да се обхване с поглед.
Джейлин - дава ми го като рак.Съшо врата към Рая, красота, невинност, любима
 Ългаз - бърз бяг на кон; име на планина ;атака, нападение
Зафер - победа, да постигаш целите си
Йекта - единствен, неповторим
Инджи - Перла
Айлин - ореола около луната
Гюл - роза
Парс - Леопард ( сравнително рядко име в Турция)
Нева - звук, хармония, просперитет, богатство, сила
Чънар - дървото Чинар, също така издръжлив и силен
Метин  - Издръжлив, силен, здрав
Мердан - човечност, честност
Ерен -  Човек със силна интуиция,  смел
Осман - вид птица,дракон, огнен човек
Лсчин - вид орел, нападателен, агресивен
Седа - Глас, ехо
Парла - блести, свети, бъди известен, нека всички те познават
Пропускам ли някого?

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 21:52 от Aлекcандрa

# 611
Александра Flowers Hibiscus

Парла

# 612
  • София
Ехаа, най-подхожда името на ДЕДЕ Мердан - човечност и честност. Дали пък не е така?

# 613
  • Кърджали
Лучия, допълних
. Парла - блести, свети, бъди известен, нека всички те познават

# 614
  • Яко в Матрицата...
Джейлин е вратата към рая Grinning

Общи условия

Активация на акаунт