Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 198
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за фрагмана, превода и коментарите! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1465807903634427912/pu/vid/ … JOjdm8.mp4?tag=12

# 676
  • AMS

Благодаря за преводите, коментарите и разясненията!!!
Голям и здрав да порасне именника!!!
Все забравям да напиша, че солничките и лодките от хартия
се правят по един и същи начин, но само последното сгъване е различно. 
Замислих се за втори сезон и се сетих, че Сема Е. каза скоро,
че имат финал за първи сезон. Това ми говори, че е подготвена и за втори.
Да, само 11 серии са до тук, но тъй като нито един детайл не оставя забравен,
и винаги е вплетен така, че да има продължение, темпото може да се задържи.
А, ако има отлагане на делото, във връзка с психо и други експертизи, болници,
а защо не и бягство от затвора ... Има, има материал и за втори сезон.
Все пак Присъда трябва да получи не само един от героите.
Кой за убийство, кой за укриване на улики, кой за наркотици,
кой за малтретиране на деца, за мошеничество,
за злоупотреба със служебно положение, професионална етика, ...
На мен само не ми харесват клишета от сорта на съживяване на мъртвите
и вкарване на нови важни персонажи в началото на втори сезон,
с появата на които всичко започва отначало.
До тук тези ми стигат и никак не са малко.
До края на първи сезон ще има още попълнения.
Надявам се, че сте забелязали, че Парла има приятел Мерт,
който я е напуснал, но не сме го видели още.
Да не забравя още някоя "дреболия" да проследя -
Кой унищожава записите от гробището с изоставената червена кола от Зафер.
Метин ли, Мердан ли? Метин забърса следите, защото колата е иззета от полицията,
а за записи от гробището май не се е сетил.
Прегледа записите за неговата кола, но не и за тази.
А, телефонът на Енгин в затвора си е негов и Сердар му написа,
че Чънар иска да заминава в чужбина, но Енгин не успя да види съобщението,
защото го отвеждаха в единичната килия. 
И друго, което е един вид между редовете -
Енгин каза на Лачин, че може да се стигне до това да разкрие, че Йекта е убиец,
но това щяло да бъде последната бомба.
Госпожа професорката била най-любимият човек в живота на Седа, казва Лачин.
Има и други зацепки - например, че този, на който Седа е оставила телефона за Чинар
е "бащата" на дъщерята на Ерен - Туче.
Както и този, който даде на Зафер колата и пистолета сега видяхме, че работи за Мердан. 
Забелязах също, че Парс веднага започна да действа
и дори отиде при Йекта, за да търсят начин как да замълчи Енгин.
А Ългаз от разговорите му с Ерен и с Метин
ми се вижда някак примирен - края на пътя, няма изход, ...

"Какво очаква враговете на Енгин в 6 часа?
Могат ли нещата да се обърнат?"
>>>

# 677
Не знам колко епизода е един сезон и за колко е бил замислен, но ако са 12-13 епизода е твърде вероятно, истината наистина да излезе наяве в 6 часа.
Джейлин да се почувства виновна за това, че не е била до семейството си, да й стане жал за Парла, а и ако се разбере за смъртта на Зафер... според мен е вероятно сезона да приключи с раздяла между Илгаз и Джейлин, тя да си събере багажа и да се върне в дома на Гюл.
Ако стане ясно, че Чинар е убил Зафер, Джейлин няма да иска да се върне при Йългаз.
И ако има нов сезон, може да има някакъв скок във времето, след развода или по време на развода...

# 678
  • София
Здравейте, момичета!
ДОБРЕ ДОШЪЛ, ВЪЛШЕБЕН ДЕКЕМВРИ!
Момичета благодаря за анализите и предположенията ви от фрагмента.
Ето ги нашите "герои" в очакване на 6 часа вечерта:

Дива, прекрасен анализ! Много неща ми напомни и много въпроси отново изскочиха.
Кога ще се развържат възлите? Ще се разцепи ли възела или бавничко ще се развръзва. Никак не ми се ще да се проточи във времето развръзката - във втори сезон.  За мен разтакването няма да е от полза на сериала, въпреки, че има много въпроси за изясняване.
Искам да споделя след като изгледах целия епизод следното:
Енгин - много ме ядосва, но аз все още го съжалявам. Вече съм убедена, че той е едно нещастно момче, отритнат от цялото си обкръжение още от дете. Озлобен е! Има ли психични отклонение? Вероятно да, които са резултат от живота, който е водил, а е възможно да има и генетична връзка.
Тук ще кажа и може да не сте съгласни с мен, но Инджи не е това за което я мисли Джейлин. Сестра и е, но момичето е с доста неетични и неморални постъпки, които все повече започват да се проявяват в спомените не само на Енгин. Оправдание е, че за да стане такава е живяла без баща. Би било така, ако бащата е морален стълб на семейството, но Зафер не е бил никога такъв. За пороците, които притежава си е виновна само тя, но с това не искам да кажа, че трябваше да умре.
Аз все още вярвам, че Джейлин и Ългаз няма да се разделят окончателно. Обичат се, но ще преодолеят трудностите, лошите събития около тях, ината си, но ще бъдат заедно.
И накрая е надеждата ми в дедето. Ще разберем, че всички имат недостатъци и пороци, но трябва всеки да ги осъзнае, даже да ги признае и да не даде възможност на Енгин да тържествува.
Хубав ден, до скоро и бъдете здрави.

# 679
  • Кърджали
Краят на сезона обикновено е юни месец. Сериалите приключени това се водят за преждевременно приключени (освен ако предварително не са уговорени точен брой серии, например 15, което
е нетипично за Турция). Много често и ако е планиран следващ сезон, кравт на сезона е драматичен, така че да държи под напрежение до септември.
Опаквам ако не тази неделя, то следващата вече да стане това просволуто 6 часа и да става каквото става.  Вярно, че еднл денонощие тук се развива с две - три серии, тъй че в края на тази серив очаквам да гръмне бомбата.

Да, Инджи съвсем не е била ангелче. Това вече и на Джейлин ѝ е ясн. Но каквато и да е, това не е оравдание за убийството. Като се чувстваш използван, като не ти харесва, тръгни си, бе братче. Всичко това може да оправдание за раздяла, не и за убийство

Съвсем не оправдавам Инджи. Напротив, нещата които е правика са неприемливи. Даже непростими. Но Енгин какъв е  та да казва "Тя заслужаваше да умре.". Може би бих изпитала съчувствие ако си беше убийството случайно, някак си без да иска инпосле да бе показсл съжаление.Но не.. Той вярва че е имал това право.
И Чънар уби Зафер. Случайно. В самозащита. За да живее. Тук го разбирам (и не защото е брат на главния герой). Чънар съжалява.
В неговата ситуация не мога да приема последвалото премълчаване и тези опити да се скрие трупа, да се заличи случилото се. Ако се беше съобщило навреме, сега Чънар щеше да е в ситуацията да е прав. Сега и той излиза виновен. Метин па още повече. Но пък ако беше се случило както си му е реда, нямаше да има интрига.

По  някое време Ългаз и Джейлин ще се съберат. Дали преди или след излизането на истината наяве, не мога да ѝ хвана спатиите на Сема ханъм. Но след това очаквам пак да се разделят. Ако през цялото врвме са заедно и щастливи ще стане скука за зрителите. А и тси мисля, че ще настъпи раздяла и то сериозна, ще има развод дори. За да може накрая на сезона (или следващия сезон) да има истинско предложение за брак, истинска сватба. Па и Ългаз трябва да направи едно истинско обяснение в любов. Не че не ми получих сърцетуп и в края на 11та серия. Но вярвам, че е способен и на повече.

# 680
  • София
Александра, много си права като казваш:
"Съвсем не оправдавам Инджи. Напротив, нещата които е правила са неприемливи. Даже непростими. Но Енгин какъв е  та да казва "Тя заслужаваше да умре.". Може би бих изпитала съчувствие ако си беше убийството случайно, някак си без да иска и после да бе показал съжаление.Но не.. Той вярва че е имал това право."

Аз не оправдавам Енгин, а само го съжалявам. Все още мисля, че той не смяташе да убива Инджи. Убийството също стана случайно и не предумишлено с тежкия пепелник, но тя го предизвика с много грозните думи които му наговори, които за него бяха като "убийство" на любовта му към нея.  Той наистина вярва в думите си "Тя заслужаваше да умре", защото тя преди това го "уби" психически.  Той даже  моли Джейлин да го оправдае за постъпката му - това е което ме кара да мисля вече, че има дълбока травма в чувствата и възприятията си причинени му от домашното насилие или е психическо отклонение. Най- много се дразня от постъпките му за отмъщение, но това е задължително в турските сериали.

# 681
Алекс, благодаря за интервюто с Уур. Там той има една фраза:
Цитат
Зрителите обикнаха Ерен, защото е открит, искрен, уравновесен, честен, привързан към работата си. Няма неочаквани действия, праволинеен човек. Човек се чувства сякаш гледа някой познат. Отделно май зрителите го приеха като "очите на зрителите" във филма
Точно така го възприемам. Дори някъде по в началото бях казала, че Ерен е като страничен наблюдател, макар и пристрастен.
Аз мисля, че Сема, неговата любима жена и сценарист на сериала, просто го е пощадила. В сегашната ситуация с разиграните мисии на Енгин, всъщност единственото положително преживяване, макар и поднесено по-много емоционален начин е, че Ерен разбра и откри дъщеря си! Че това е много хубаво! Независимо от препятствията! Да разбереш, че на този свят има друг човек, който е твоя плът и кръв! За който да се тревожиш, за който да искаш да се грижиш, който ще го има след теб! ....Да, обича Сема мъжа си! Heart Eyes Stuck Out Tongue Winking Eye

# 682
Привет!
Споделям разсъжденията на Александра за сезоните и развитието на сюжета. Да, сега действието е много стегнато, динамично, но е така, защото никой предварително не е сигурен в успеха на сериала и във възможността за следващ сезон. А и тактически подходът е правилен - да прикове всяка минута от вниманието на зрителите и те сами да поискат да гледат продължението. Нормално е и Сема го е предвидила като вариант.
Когато има добра интрига, аз не обръщам внимание на лекото разводняване. Казвам го от опита си при гледането на сериали след като вече са били излъчени - серия след серия гледам и не усещам как минава времето. Не чакам цяла седмица, за да видя следващия епизод. И по този начин оценката за работата на екипа е по - обективна. Но за сметка на това, емоцията при седмичното гледане е много различна и вълнуваща. Тя включва и обсъждането - всички мнения са интересни, за много неща не бих се сетила, не бих ги погледнала от друг ъгъл. Ето, и нещо ново научих, благодарение на превода на интервюто с Уур - значението на думата Афара. Smile

А по повод на това "На мен само не ми харесват клишета от сорта на съживяване на мъртвите" от поста на Дива, се сетих за оживелия прокурор Тургут Акън /в ролята Юрдаер Окур/ в третия сезон на "Карадайъ".

На мен също не ми харесва "оживяването", но главните герои трябва да преминат през много изпитания, да се сплотят и да действат като едно цяло, за да стане любовта не само по - силна, но и нещата, които ги свързват да са добре подплатени, да са повече от любов, защото само така доброто може да победи злото.

https://www.instagram.com/p/CW6LMZbDnOk/

Енгин по отмъстителност надмина Тургут.
Мари, обича го, но дано сега е отредила по - добра съдба на героя му. Wink

Уур като Исмаил в "Карадайъ"

# 683
  • Кърджали
Я едно интервю Сема беше казала, че първобачално наистина е планирано да е само 1 сезон. Но предвид успешнпго начало и че още с първите серии се загпвори и за втори евентуален сезон, отговори, че имат две идеи за финал на сезона - според зависи дали ще има продължение или няма да има. Та ако наистина договорят и втори сезон предполагам ще тръгнат по план " край на първи сезон, да залагаме бомбите за втория"

# 684
Като се заговори за втори сезон се сетих за "Черна роза", сред сценаристите ако не се лъжа е и Сема. Та, въпросния сериал се състои от четири сезона като първия е едва от 12 епизода. Чудя се възможно ли е и с "Присъда" да се случи и да обявят финал на сезона по никое време, т.е. преди настъпването на пролетта или лятото...

# 685
  • Кърджали
Марги,  ако първият сезон е бил 12 серии, вероятно не е започнал септември - октомври, а по-късно (на мястото на нвкой спрян сериал). Не съм го гледала, но знаейки принципи те на каналите... Няма вероятност да спрат сериал по средата на активният сезон и даго продължат през следващият. Загуба на пари

# 686
Вероятно е точно както казваш, Алекс. Започнал е по-късно.
Аз съм го гледала въпросния сериал, но след приключването му в  Турция като го пуснаха по бг телевизия и не съм много наясно с подробностите.

# 687
"Черна роза" е започнал на 29 март 2013 г. и е приключил първи сезон на 14 юни.

# 688
  • Кърджали
Точно както и предположих

Открите разликите 😂

Джейли си има лична охрана[
Винаги наблизо

# 689
Черната роза беше пуснат или януари ,или март ( но съдейки по епизодите - март , както сезон 1 на Забранената ябълка =Опасно изкушение 12 еп ). Това със сезоните е малко относително .
А Присъдата ще изкара до юни , убедена съм . Макар да не съм фен на сезон 2 , ако ще е така добър - добре дошъл Grinning

Общи условия

Активация на акаунт