За мъжете и за жените. Злото, без което не можем - Vol.3

• 26 113
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Честита да е, здрава, волна и безгрижна.

Чашата ми никога не е самотна Wink

# 1 111
Благодаря ви от сърце ❤

# 1 112
Няма как да се разберат един практик, който говори от собствен опит и един теоретик, наизустил известен брой клишета.
То е ясно, че сексуалността никъде не изчезва по време на приятелството между мъж и жена. Никой не отрича наличието от самото начало, или пък появата в последствие, на желанието за секс у единия, другия, или и у двамата. Но ако приятелството е истинско, то възникналото сексуално желание не е причина за отчуждаване, отхвърляне и т.н. В противен случай, това означава, че е имало фалш и илюзии.

Слувало се е в подобни слуаи приятелка да ми каже, че просто не съм нейния тип за в леглото. Друга пък, че не вижда перспективи пред нас, защото си търсела постоянен партньор в живота, а не само в леглото. И през ум не ми е минавало, че ме отхвърлят изцяло като личност, та да се озлобявам и комплексирам. Защото съм имал множество други възможности за секс и не това е било главното в общуването ми с дадения човек т.е. жена. В последствие се е случвало жената да ме свързва с нейна приятелка, или пък аз да запознавам някоя с мой приятел. Два случая имам в живота си, в които такива мои приятели - мъж и жена дори стигнаха до съвместно съжителство и брак. И до днес си общуваме с удоволствие.

Андариел явно не е имала истинско приятелство с мъж и е срещала само комплексари, които не са приемали "не" за отговор. Wink

# 1 113
  • София
Кой е практикът и кой е теоритикът в случая?

# 1 114
Който споделя опит, а не рецитира клишета, е практикът. Толкова е лесно. Simple Smile

# 1 115
  • Пловдив
Ми то като гледам само мъжете споделяте клишета.

# 1 116
Случващото се на практика няма как да е клише.

# 1 117
  • Пловдив
Случващото се на практика няма как да е клише.

Ами май нищо не се случва, практически.

# 1 118
  • София
Всичко се случва в нашето израстване и е хубаво, че теорията се превръща в практика.
Чистите теоретици са скучняри, но пък особено люто дават уклон на останалите.
А, им липсва пиперчето.

# 1 119
Колкото хора пишат тук, толкова истини има. Всеки пречупва през своите опит и възприятия.

# 1 120
Никога не съществува обективна истина, тъй като нито един тук не е живял и не живее животът на другите. Но пък за сметка на това всеки може да избира в чия истина да се припознава.

# 1 121
  • София
Има истини и “истини”. Едните са маркирани от морал, етика, социум.
Другите са от липса на предните маркери.

Общовалидните истини не могат да се нагаждат според нуждата. Всъщност могат, но тогава сам лъжеш себе си.

# 1 122
Нямам желание да се припознавам в чужда истина, но уважавам правото другите да имат своя.
Признавам, че премълчавам определени детайли, които биха изяснили ситуацията, но няма как иначе.

# 1 123
То и аз много държах на общовалидни истина. Ама като ме поошляпа живота и усетих, че няма нищо сигурно, категорично, общовалидно и толкова недосагаемо, за да се нарича общовалидна истина. Затва си карам полекичка, че не знам цялата история на един човек, за да дам окончателно клеймо. Винаги оставям отворен край на изречението. Който както може и иска да го продължи.

# 1 124
  • София
Аз си държа на истината. Какво вече ще правя с нея сама си преценям Laughing

Общи условия

Активация на акаунт