Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 185
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Гади, ще стискаме силно палци да се оправи.

Моят е лекар, но с много силна алергия към лекарства и на постоянна кортикостероидна терапия, та затова се дърпа, но днес казах на майка ми да го стяга, щото не знам ...

# 316
  • в страната на чудесата
А как знаем кой е рисков.
Познато момче е в реанимацията на Токуда, пред интубация, смлян дроб. Шансът да оцелее вече е минимален...Няма 40, здрав, прав българин. Не дебел, без кръвно, без диабет, пие малко, работи...кой може да предвиди дали ще е леко..,

# 317
  • София
Аз знам, че хората ме възприемат като зла, но смятам, че с възрастни родители за ваксините  трябва да се процедира "с юмрук по масата и Аспаруховото "Аз казах". На свекърите изобщо не им дадохме опцията "да мърдат" - още февруари, когато им дойде редът по възраст,  с единствената достъпна тогава ваксина при ЛЛ.

# 318
  • в страната на чудесата
Практиката показва, че с българите само това работи. Юмрук по масата. Часове разговори не помагат...

# 319
  • София
Гадамер, радвам се, че са намерили място за човека, ще го вдигнат сега. Мен ме наливат здраво с лекарства, спя много, но се чувствам по-добре. Кислород мерят нон стоп, даже Т не толкова често.

# 320
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега ми звъннаха, с двустранна пневмония е, изследвания на захар и черен дроб - в горни граници. Много съм притеснена.

# 321
  • София
Лейче, предполагам, че 40 годишния е също без ваксина Sad Дано се оправи все пак, на никога не пожелавам такава съдба.

Кунчев уж си постави и бустер, от тогава ни вест ни кост от него. Мустаков също бил много зле, което тъжно защото е много добър алерголог. Истината е, че бившата му жена ме убеди да не ме е страх от ваксините и че трябва да си поставя.

Мъжът ми убеди брат си да се ваксинира, ама той е от "ония" дето са прочели в Епохални времена и там подобни сайтчета и знаят всичко за теория на конспирацията. Ама така му тупна, с юмрук... не съм подслушвала но от седмица, като си говорят то са само викове, от които дочувам "ваксина... ваксина... ваксина". Днес се е боднал с Янсен.
Все повече и повече млади хора ги удря тежко. Синът на съседите- 19 годишен, спортен тип, до болница почти е стигнал.

# 322
  • София
Ще го оправят, Гадамер!

# 323
Лейка, 6 месеца ли трябва да минат от втората доза, или може и повече? Първо говореха, че завършен курс на ваксинация - двете дози, дава едва ли не доживотна защита, после четох, че пази много дълго - поне две години и повече, след това, че поне една година е сигурно, та нали и зелените сертификати важат 1 година?
А сега изведнъж как стана 6 месеца?

Аз изобщо няма да се поколебая да си сложа трета доза и това твърдо съм го решил, и то отдавна. Въпросът е, че мислех да го направя някъде през февруари. Втората ми доза е на 24 май.
Питам, защото съм невежа в медицината и гледах Мутафчийски какво прави, кого да гледам, Мангъров ли? Първата доза на Мутафчийски беше в края на декември миналата година, значи втората е била средата на януари. Ами той си сложи третата в средата на октомври, тоест след 9 месеца, а не след шест. Затова мислех и аз да чакам до февруари, когато ще станат 9 месеца от втората доза.

Обаче като ви чета сега.... не знам, и затова, Лейка, ако драснеш две думи просто кога, каквото кажеш, това ще направя, гаранция. Шест месеца ми изтичат в края на ноември.

Питам тук, защото предполагам, че много хора тук ги вълнува същото, в темата повечето сме ваксинирани и нямаме колебание, че трябва и трета доза, въпросът е кога.

И освен това, не ми се иска от тези с удължения срок, а то май сега само такива има... освен Модерна, тя си е с първоначалния срок, но на мен първите две са ми Файзер.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 18:25 от Татко Мецан

# 324
  • В офиса
Има нещо със спортните типове. За онези, които са зобили съм убедена, но и сякаш нормалните спортисти го карат по-тежко. Пък може да имат повече ACE-2 рецептори, знам ли.
Antea, да, около мен е много спокойно, за разлика от другите вълни, където имаше хора с пневмонии, в болница и т.н. Сега само един колега, млад и за сега само с леко главоболие, бачка си онлайн.

# 325
Gadamer много стискам палци !

Аз съм с две астри, втората от края ма май, ще вземем с половинката да отидем, щом може свободно. На много места вече има пунктове, аз мислех, че са само за първа доза. Ама то всъщност при тоя "наплив" с желаещи да се ваксинират, по добре да оползотворяваме ваксините. Особено сега като и децата се връщат, а и аз се писах доброволка за тестването Innocent

Допълвам се, нали няма значение с Пфайзер или Модерна, каквато има? (след Астра)

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 18:30 от good fight

# 326
  • София
Навсякъде се слагат свободно, става бързо и имат от всички ваксини. ММ и дъщеря ми се ваксинираха в петък в МЦ на Пирогов - той с бустерна, тя с първа доза. Минали са за пет минути.

# 327
Аз да попитам за съвет - на първа ваксина Астра Зенека какъв бустер се слага?

# 328
може и Пфайзър, може и Модерна след АЗ

Мецане, бустерите ги разрешиха края на септември -началото на октомври, така че тогава си ги поставиха и първите ваксинирани лекари в страната, включително и Мутафчийски, не че са отлагали при възможност по-ранна

някои държави дори са съкратили периода на пет месеца, шестият вече изглежда рисков

# 329
  • Отвъд алеята зад шкафа
При Янсен препоръчват бустерът да е Файзер или Модерна.

Общи условия

Активация на акаунт