Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Е така е Нот, но защо трябва да ни пречат да го коментираме?
Защото вече свободата на словото е имагинерна.

Помня как постнах публични снимки от акаунта на близка позната, присъствала на протест в друга провинция  против мерките и как сутринта ме чакаше съобщение, че такъв протест е проверена фалшива информация (снимките били от не знам си коя година от някакъв мач...) и ме предупредиха.
Принципно нито с политика, нито с новини се занимавам и ми беше прецедент ставащото, но цензурата все повече се увеличава.

# 91
  • София
Може и да е случайност. Колко познати във ФБ се изпотрепаха миналата година да хейтят ББ. Имам и един познат Славипоклонник - всички постове си седят.

# 92
Е що пък като е действащ п-т, да не е богоизбран... всеки може да каже каквото иска на собствената си стена. или за него баш да не може...?

Стената е твоя, ако е на къщата ти😀

# 93
  • в страната на чудесата
Да, това е само началото. Но не означава, че трябва да ни харесва, нито да не говорим за това.

Е добре де, Нот, да разбирам ли, че си ОК с подобна цензура само щото е към фураШко?

# 94
  • София
Абе постът на Гадамер трябва да е бил доста лют Joy На мен си ми излизат разни недоволни коментари за въпросния. Кой знае по каква ключова дума са я хванали.

То въпросът с цензурата е малко ни така, ни онака. От една страна трябва да има механизъм за противопоставяне на фалшиви новини и информация, от друга- да изкажеш вижданията си за публична личност не е в графата "фалшива информация". Би следвало да има мерки само при клевета и подобни.

# 95
Ох, откакто гледах филма за Брексит с Бенедикт Къмбарбач, социалните медии за мен не са това, което бяха. Под претекст, че следят за фалшиви новини колко истински отидоха зян. Пък фалшивите се мултиплицират.

А пък телевизиите ги отрекох, когато една редакторка във видна национална телевизия на въпроса ми защо всички хубави филми са с дублаж, ми отговори, че аудиторията така го изисквала. За да и е по-лесно. И вместо художествени качества, се търси лесно смилаемото. Аз около себе си нямам един, който да иска дублаж. После в разговора стана ясно, че единственото нещо, което интересува телевизията са рейтингите, които пък носят пари от реклами. После стана ясно, че рейтингите си се нагласят както им изнася на телевизиите. И накрая стана ясно, че телевизията изобщо уж не била канал за образоване на аудиторията.... Та така.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 18:09 от Fancy

# 96
Лейче, няма политик, заради когото да споря с теб😀

. И разни чаровни момченца, нали си нямам такива , ми крещят от съседния балкон към приятелчета си в басейна долу. Бе възпитавайте ги тия деца!

# 97
  • в страната на чудесата
Къде си този път Нот?
Аз се чудя накъде в началото на декември - хем топла вода, хем да не е фраш...

# 98
Я споделяйте идеи, моля!

# 99
Велинград, Гранда. Но иди в Арте. Тези тук са се позапуснали. На половина не е пълно дори. Времето е прекрасно. Няма пресни печурки на Юндола, за жалост. Не е валяло, май не им е и сезона. Важното е да смениш обстановката😀

# 100
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи...постът ми не беше нищо особено. Само че става все по-неадекватен и че хвърля твърдения в стил ЕМК - "един мъж каза".

Профилът ми се възстанови иначе.

# 101
  • в страната на чудесата
Аз Велинград не го харесвам, много се разпасаха Simple Smile
Ще опитам един старосел, дано не са го сговнили. А похвалиха ми калиста в Павел баня, ама далеч ми идва.
Казвайте някое готино спа.

# 102
Ох, откакто гледах филма за Брексит с Бенедикт Къмбарбач, социалните медии за мен не са това, което бяха. Под претекст, че следят за фалшиви новини колко истински отидоха зян. Пък фалшивите се мултиплицират.

А пък телевизиите ги отрекох, когато една редакторка във видна национална телевизия на въпросът ми защо всички хубави филми са с дублаж, ми отговори, че аудиторията така го изисквала. За да и е по-лесно. И вместо художествени качества, се търси лесно смилаемото. Аз около себе си нямам един, който да иска дублаж. После в разговора стана ясно, че единственото, нещо, което интересува телевизията са рейтингите, които пък носят пари от реклами. После стана ясно, че рейтингите си се нагласят както им изнася на телевизиите. И накрая стана ясно, че телевизията изобщо уж не била канал за образоване на аудиторията.... Та така.

Ох това за дублирането на филмите ми е болна тема. Никакво обяснения нямам освен, че нарочно се прави и целта е затъпяване и неграмотност.

# 103
  • софия
в тон със споделеното от Фенси за телевизиите...

Скрит текст:
Преди време направиха опит да ни оберат докато бяхме вкъщи. Гоялм екшън беше, както и да е. Важното е, че не им се получи - микс, наниз от всякакви (дори комични) мини-секундни случки та не успяха. Но уплаха, шока, особено за децата беше брутален (опитаха през на едната шерка стаята да влязат).
На другият ден моля ви се, екип на една телевизия аман заман разкажете какво стана. Един съсед там (дядо без работа) им приказва, голяма чудо беше. Обаче той няма общо и те настояват. Аз ако бях разбрала, че са тв изобшо нямапе да изляза, ама гледам някаква суматоха става на улицата, кучето лае, чувам съседа шумно, разпалено вика, реших, че може да има нужда от помощ....
Та! накрая кандисвам - разказвам и споделям в заключение основното, че със съседите по улицата (не само пряките на нас) добре се разбираме, помагаме си, звъним си, предъпреждаваме се, предаваме си записите навързваме картинката... В моите очи това са позитивните неща и исках да стане ясно, че хората не сме зли, а си помагаме, така че и ето на - и такива неша са предотвратими. Стана ми ясно, че нищо от това няма да бъде излъчено, в секундата в която репортерката ми зададе следващия въпрс с умопомрачително тъжна, съкрушена физиономия и тон; "А децата как са? Как ще преживеят този ужас?"
И понеже и усетих напъна за жълта, черна, безсрамна, криминална, тип латино сериал, плачевна и внушаваща страх и катаклизъм случка, отговорих ведро и ухилено "А добре са вече, няма страшно" (или нещо от орта).
Еми да, репортажа беше много много кратък и нищо от моето "казване" не им беше свършило работа.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 17:41 от Амели

# 104
Гадамер, не се учудвам. Тези сегашните ще се окажат по-лоши от предните. Тъжно и жалко е. Лошото е, че заради техните действия и бездействия, мрат хора.
В тази връзка - Лейка, не вярвай какво разказват сладурите от НЦЗПБ за вариантите, реалността е малко по-различна.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 17:41 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт