Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 199
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Бърди, бързо да се оправяш! Стискаме палци!

# 256
  • София
Бърди, оздравявай бързо!
И аз благодаря на всички за насоките. Върнаха ни за утре в Александровска и ако пак не стане там ще имам варианти Simple Smile
Интересното е, че PCR- ът на мъжа ми е отрицателен, а според мен е по-зле от мен (и той е с Астра). Но пък за сметка на това се оказа, че са му издали зелен сертификат от лабораторията Joy

# 257
  • София
Бърди, и ти ли си с Астра? Заповядвам бързо да оздравяваш! Няма да се излагаме пред чужденците, я?

# 258
  • София
Кашляне и Т, Рейни, да. Беше спряла Т за няколко дни и изведнъж снощи ей така се върна.
Лейди, от няколко места чувам, че по-късно позитивира тоя вид, на мен също 3 дни поред ми бяха отрицателни домашните тестове, чак на 4я стана +.
Астра, Шарки, да Simple Smile Пак ме държи над водата, пак съм си доволна аз, че го направих.

# 259
  • София
Бърди, стиснати палци и от мен!
И на Лейди и Рейни също!

Все пак всички сте с ваксини, трябва да сработят, при мен се получи!

# 260
  • София
Гадамер- болница? Друго не се сещам.

Бърди, мерси.. аз нямам никакъв опит с пневмония, щото 3тата ми сливица е заела цялото място, но това е Ковид и не знам какво да очаквам. Бързо да се оправяш, а и използвай времето за почивка Grinning

# 261
  • софия
Бърди, да оздравяваш!

Мой близък е болен сега от Ковид и зазлява. Занесох му кислороден апарат, но се чудя какво да правим, ако се влоши още.

Гад, аз изобщо не бих си правила експерименти с апарати... Хич даже!
Болница директно, да го прегледат и да дадат насоки. Ао трябва и да го приемат!

# 262
  • Отвъд алеята зад шкафа
А в коя болница да отидем? Дайте съвет.

# 263
  • София
Гадамер, днес и в Окръжна, и в Александровска казаха, че нямат никакви места. Предполагам ситуацията е динамична навсякъде в момента. Бърза помощ не е ли вариант? Те биха търсили място. Но доста време се чакат.

# 264
  • в страната на чудесата
Гад, аз не бих оставила такъв човек у дома. Може да се наложат доста лекарства, венозни, висок дебит на кислорода, който с концентратор не може да се постигне... опитайте Пирогов или ВМА.

Бърди, и тук да кажа, стискам палци, и съм сигурна, че си преминала сериозните неща..

# 265
  • софия
А в коя болница да отидем? Дайте съвет.

Не зная, не мога да препоръчам, защото не съм специалист...

НО, преди 10 дни звънях в СофияМед да питам дали има възможност при тях да се направи платен преглед при пулмолог (свекърва ми не беше добре) и те ме попитаха дали съм с ковид. Така беше зададен въпросът, че ако съм има определен ред...Не разбрах какъв е, защото казах "не" и те ми казаха, че няма как да ни прегледа пулмолог. Просто разговорът ни ме наведе на извода, че имат ... Аз бих им се обадила рано сутринта за да знам дали са ми опция.
Скрит текст:
Моят татко лежа там миналата година (така ни започна годината). По корем ше пълзя цял живот да благодаря на Лейчето за всеотдайността тогава! Какво ли не направи за да ни преведе през това - и физически и психически ми беше абсолютната опора! Той просто беше много зле (а го водиха средно тежък ковид, смятайте за какво чудо става въпрос тежкият)

Аз мисля, че засега по-важното е да го прегледа лекар, да направите скенер, изследвания....пък ако трябва да се приема в болница те ще ви кажат. В такива ситуации наистина мисля, че трябва да слушаме професионалистите. В никакъв случай не бих си предприемала самостоятелни решения. Дори вкъщи да е лечението задължително трябва от лекар да е назначено и стриктно спазвано. Най ми е любимо някой като ми каже "няма темп. аз си усещам'и не си я мерят. Или пък -а, само 37, 1 нищо ми няма.... Misc Bomb

Гад, аз не бих оставила такъв човек у дома. Може да се наложат доста лекарства, венозни, висок дебит на кислотода, който с концентратор не може да се постигне... опитайте Пирогов или ВМА.

Бърди, и тук да кажа, стискам палци, и съм сигурна, че си преминала сериозните неща..

ето я беееееее. Лейче, притесни ме, зачудих се какво става и защо липсваш!  Flowers Hibiscus( но предполагах, че правиш каквото си правила явно)

# 266
  • В офиса
Бърди, естествено че ваксината пази, след 3-4 дни ще си пушка, а след 10 - топ.
gadamer, от прочетената тук информация, аз бих избрала Св. София. Сигурно не са препълнени, а Мазнейков, какъвто и да е, се хвърля като лъв, когато нещата са сериозни, пустият му лют македонец. А като има кислороден апарат, може просто да си го оставят вкъщи, но нито той, нито вие можете да го прецените.
Силно стиснати палци.
Рейни, Лейди, не се филмирайте, ей сега ще мине.
Аш, дали да не смениш заглавието временно, че тоя оптимизъм нещо взе да урочасва.

# 267
  • София
Аз да не се филмирам? При болест? Това просто няма как да се случи, но благодаря Grinning

Гадамер, вижте и Правителствена. Там лежаха двама близки и ги спасиха. В общи линии, викайте линейка и нека да започнат да обикалят, за да му намерят място на човека, докато не е станало късно.

# 268
  • в страната на чудесата
Айде спокойно, няма нужда от паника. Нито пък правителствена е крайното спасение. Всъщност няма никакво значение къде ако човекът има нужда от кислород.
Гад, дай инфо.

# 269
  • Отвъд алеята зад шкафа
Засега мислим, че няма нужда още от болница. Кашля, има Т и сатурацията му е паднала на 80. Чувства се много зле, но не мога да преценя къде е разликата между това как се чувстваш и моментът,
в който си за болница. Ще го чуя утре сутрин как е и дали усеща подобрение от кислородния апарат. На 60 г, с наднормено тегло, високо кръвно и неваксиниран.

Общи условия

Активация на акаунт