Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 180
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Аз да питам карантинираните в темата: "Как ще гласуваме бре, момичета?" Уточнявам - как, не за кого Joy Нали сме под карантина...
Ще има подвижни урни за карантинираните. Вероятно ще трябва да я заявиш по някакъв начин. Не съм се интересувала от подробностите.

# 346
  • София
И аз смятам, че съкращението Гад звучи кофти. Гадамер звучи чудесно.

# 347
  • в страната на чудесата
Аз съм с файзър с миналия срок. Така ме друсна, че следващата предпочитам съвсем изтекъл Simple Smile
Аз да ти кажа, Мецане, у дома ползвам лекарства с минал срок.. не виждам какво ще им стане Simple Smile даже някакъв вентолин пих на детето, купувала съм го преди две години и не съм му го давала. Ами нищо му нямаше - и на мен де Simple Smile... най-много да не действа Wink 😂😂😂. Ама сега това не го приемайте за съвет!
Преди една година лекувахме едно куче с дексаметазон с минал преди 2 г срок, че този със срок го пазехме за пациенти (имаше откази по едно време). Кученцето се оправи, имаше хемолитична анемия Simple Smile

# 348
  • София
И аз смятам, че съкращението Гад звучи кофти. Гадамер звучи чудесно.
Предлагам да ѝ казваме Мери Blush

# 349
  • софия
Да бе, на мен Гад много си ми харесва! Обиновенo използвам израза "Гад такава" за някой, който много обичам, така че нямам грам угризение и изобщо не се отъждествявам с вашите негативни асоциации Simple Smile

Миленита, видях ти поста за училището и домашните тестове....... Ооооооооооооохххххххх колко мъка, МЪКА< има на тоя свят. И родителите едни наперени да защитават...... пфуууу за първи път ми се отщя да го ползвам фейса... Чак на напускане на държавата ме изби отново! И ако знаете само как са се научили "новите млади" (следващите родители) на "заявяване на пoзиция с високо вдигната глава" ....
Ще повърна.

dop: хахахахахахаха Аш! Разсмя ме! Приемам, симпатично звучи Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 21:10 от Амели

# 350
А на Пфайзер докога е удължен срокът?

Бързо оздравяване, момичета!

# 351
  • в страната на чудесата
Ами не знам докога. Но никой няма да пусне в центровете ваксини с минал срок.
Новите млади, Амели, ме възпитават. Знаеш ли колко са смешни пациенти. Като новите женки имат само права. Днес на едно девойче му казах да си намери друг доктор и то защо? Искам тук? Казвам му, че не мога да и бъда полезна, тъй като единственото и желание е да официализирам нейното мнение по въпроса. Тя казва добре, имате поинт, а кой би могъл Wink Wink

Сега прочетох за фирмата беглец. Едни тестове не можаха да купят...

# 352
Лично мнение, но фирмата беглец си е била бегала от началото.
И се разчиства место за една фирма.
Мен ме мъчат други въпроси: - обявяване на конкурса, след 3 дни се затваря процедурата, след още 3 дни има подписан договор и ... доставени ваксини.
Работя в тази сфера от години, няма начин някой да държи на склад толкова...тестове, и то точно от този вид.
Да предположим, че ги няма в България, и ще ги достави,....ами за 3 дни от големите фирми дори няма да му отговорят на запитването..а доставката, особенно сега....

# 353
  • в страната на чудесата
Да, абсолютно. Особено като знаеш Китай колко бави. Средно 45 дни за подобни поръчки.
Според мен само голям еу доставчик може за толкова кратно време да се оправи.
В дм.де тестове по 0.8 евро...

# 354
  • София
О, тези бързи обществени поръчки по спешния плен на зоп, са най-най-сладки за рушвети големи. Те са си ги наредили и са си ги подготвили отдавна фирмите, платено си е където трябва.
Ама като август месец се правехме, че вируса сме го преборили и се кълняхме, че нова вълна няма как да има... Избор вече нямаме.

# 355
Много ти благодаря, Лейка, изясниха ми се нещата, а освен това, ако има възможно най-несъответстващ ник, е именно този - Лейка 😂😀 На такъв човек, доктор....лейка съм аз, особено по медицински въпроси,😂

Като дете много обичах мечките, бяха ми любимите животни, живеех във Варна и ме водеха в зоопарка там, в Морската градина, и аз все при мечките. Другите деца най-много стояха при маймунките, те бяха наистина изключително смешни и забавни, и гримаси правеха, и се катереха много забавно, като се държат с едната си ръка за дървото, а с другата се чешат по главата...и с червените си дупета 😂😂😂 но аз мечките, та мечките. Имах в къщи един голям мечок, колкото мен голям, когато бях на 4, и като го наклониш, ръмжеше, имах и едно по-малко мече, което се навиваше с ключ и си клатеше главата.
Като бях на 6, в едната книжка с приказки, която майка ми ми подари, тя редовно ми подаряваше книжки, а аз на 5 четях гладко - имаше една приказка как селяните подмамили мечката в един трап и я убили с пръти и аз надрасках страшно цялата страница и в полето написах - лоша, ужасна приказка и всичко това не е вярно, нищо му няма на хубавото, миличкото меченце! И ако не ми беше подарък от мама, писах още аз върху страницата, щях да накъсан цялата книга!!! Тогава съм бил на 6.

Та поради всичко това и плюс че съм над 100 кила, та така си избрах и ника и за това съм Мецан, а понеже се записах в този форум само заради детето, да събирам информация за него и да правя само най-доброто за него, а и за да се знае, че съм мъж, все пак форумът е предимно дамски, затова си сложих и "татко", да се знае. Та така съм Татко Мецан.

# 356
  • софия
Сега, внимание:
Лейче, казаха да "четем законите"
Моля те, ти като официално лице, логично знаещо повече от мен,
може ли, би ли,  моля ти се много, определила това твърдение, този закон според една госпожа, която е мнооооого против тестването в училище и това и е аргумента:
"И, тъй като в случая Доброволец за тестване на децата ни, следва да стане човек с безспорни, адекватни медицински познания в частта им Вирусология,"
на изненадания ми въпрос "Така ли" ми обясни да чета законите...

кАжи душо, дека е тоя закон, и също, по-ми е важно, кАжи как не си станала масов убиец досега беееееее....... то бива, то може, ама..... еййййй

# 357
И ти ли ще ходиш доброволец?!

# 358
  • в страната на чудесата
Ами виж сега. Ако тестовете са за самотестване няма никакво значение кой ще ги прави. Но ако за professional use вероятно трябва лаборант. Не знам на Стою пипИто колко е Simple Smile
Амели, отнасят го близките ни...
Аз съм щастлива и до голяма степен спасена... много рядко вече идват тъпаци. Или поне са с близките си, които ги контролират Simple Smile

# 359
Много се извинявам, че докато съм писал глупостите си, са излезли постовете на Титина и Лейка, които са на сериозни теми и това мойто съвсем дебилно звучи и не на място. Таман щях да го трия, пък някои са го лайкнали...ми пиша от телефон и интернетът днес е ужасен, бави, накъсва...ами корупция ясно, че има, ама не е само тук. Напоследък си препрочетох някои от книгите на Артър Хейли, много ме кефи, ми там е описано американците пък как лъжат, не е истина направо,😂😀😀

Каквото и да е, тестовете да полезно и хубаво нещо, но просто не е сега моментът да връщат децата в клас, според мен.

Що ли си мисля, че след изборите ще има як локдаун... малко остана, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт