Термин Юли 2022

• 50 411
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Мери, звучи като по-скоро от апаратурата да не се е видяло, отколкото нещо друго. Не се притеснявай. Всичко ще бъде наред.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 15:52 от HappyRSmile

# 211
Да се отчета най-после с преглед и аз. Имам си сак, ембрион и пулсации в 7с0д видяни с коремен ехограф. Един е, както очаквах. Следващ преглед на Никулден. Ще заведа и таткото и ще поискам от доктора да пусне доплер за да чуем сърцето заедно.

Ако искате да допълним някаква информация в първия пост пишете за да сме полезни за всички в темата.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 14:19 от fillme

# 212
Браво Fillme, много се радвам че всичко е наред ,но съм и малко разочарована че не са две 🤗🤗🤗🤗🤗 Целувки на принцесата 😘😘😘

# 213
С молба към по-опитните момичета Blush
Споделете идеи и трикове срещу гаденето и липсата на апетит. Хапвам с много усилия филийка хляб, ябълка, банан, няколко лъжици кисело мляко, парче сирене или кашкавал, 2-3 хапки салата. Въобще никакво разнообразно хранене не мога да приложа. За готвено ястие да не говорим...
 Ако имате работещи трикове ще съм благодарна да ги чуя и да опитам.

Поздрави на всички:)

# 214
Lazur, ядене преди да си станала от леглото. Газирана вода, вода с лимон. Апетитът ще се върне, а до тогава яж неща от които има смисъл. Хляб и ябълка не са от тях. По-добре сварено яйце.

# 215
Благодаря, Fillme! Ще опитам, дано има подобрение Simple Smile

# 216
Здравейте мами,

На някоя от вас да и се е налагало да пие нещо за настинка и ако да какво? Нямам идея кое би било по-безвредно в толкова ранна бременност
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 217
То затова си имаме лекари, newmama22. Отиваш си при ЛЛ и ти изписва каквото трябва. Аз съм използвала осцилококцинум, коризалия, биозин мама, трахизан.

# 218
Здравей fillme,

Благодаря много за отговора. Извън града съм и не успях да се свържа с ЛЛ по телефон, затова реших да се посъветвам и с вас. В близката аптека също ми казаха за Коризалия, ще започна да я пия, а дано скоро се свържа и с ЛЛ

# 219
Смуче се.
Какви са симптомите?

https://9meseca.bg/kalkulator-bremennost?fbclid=IwAR1-Ex4pCqOlua … xrTbNoJU5N4xVODKo

Има интересна информация след като се изчисли термина

# 220
Симптомите са само хрема и започнах да вдигам лека температура. За мое успокоение реших да си направя PCR и излезна положителен…

# 221
С молба към по-опитните момичета Blush
Споделете идеи и трикове срещу гаденето и липсата на апетит. Хапвам с много усилия филийка хляб, ябълка, банан, няколко лъжици кисело мляко, парче сирене или кашкавал, 2-3 хапки салата. Въобще никакво разнообразно хранене не мога да приложа. За готвено ястие да не говорим...
 Ако имате работещи трикове ще съм благодарна да ги чуя и да опитам.

Поздрави на всички:)

Видях,че са те посъветвали за лимон,аз ти казвам категорично НЕ! Лимона,портокала изобщо цитруси дразнят лигавицата на стомаха също и киселото мляко! Ябълка на празен стомах не е добре. Сложи до леглото обикновенни бисквити,солети.. яж тях по малко преди да станеш. Пий компоти (не купешки сок) съдържа глюкоза, която ще ти е необходима.  Яж маслини от вида Мамут изсушават устата и по този начин намаляват гаденето.

# 222
Потърсих 2ро мнение....всичко е наред при мен.  8 г.с. ,жив ембрион с едно бързо тупкащо сърчице....разревах се още на магарето от облекчение ... надявам се само всичко да бъде наред до края...както при мен, така и при вас !

П.С. и доктора сега каза че явно апаратурата не е била добра щом не се е видяло в неделя на прегледа ,сега бях на частно в кабинет с извънземна апаратура,която показа всичко още с влизането на вагиналния ехограф.

# 223
Прекрасни новини, Мери. Дано повече нямаш такива притеснения тази бременност. Дори за раждането 😁

Мелиса, явно си зависи от стомаха. Мен не ме дразнят цитрусите. Виж ябълките обаче... В солетите и бисквитите няма нищо хранително. За да не губи мускули в този период майката трябва да яде протеини.
Което ми напомня, че в Рамус сега има промоция за изследване на витамин Д и Б 12 са по 12 лв. Гоним горни граници.

# 224
Момичета имам нужда от съвет...както писах по-рано ,имах ръждиво зацапване еднократно и тогава лекарката,която ме следи каза да пия дуфастон 10 дни. Пих го 7 дни сутрин и вечер и посше ми го намали 3 дни само по 1 сутрин,не било хубаво да се спира рязко ,а постепенно.
Снощи на другия преглед казах всичките тези неща на лекаря , зададе ми страшно много въпроси. Казах  и за ръждивото ,за дуфастона и графика по който го пия ...и не стига че не ми каза и той да го спирам ,ами дори го увеличи още 3 седмици по 1 сутрин,обед и вечер....попитах да не е видял нещо ,някакъв проблем ли има че така увеличи хапчетата ,само каза че без значение какво е било зацапването ,колко дълго е продължило и дали има проблем... дуфастон се пие до началото на 4ти месец... и сега въпроса, не знам на кой от двамата да се доверя. На 30ти съм при моята си,която ме следи,няма как да и кажа ,ходих на второ мнение,че не ти вярвам на апарата 😀  ... да го пия ли още...да го спирам ли ... (само ще кажа ,че следящата ме лекарка ми следи и първата бременност и и гласувам огромно доверие като лекар, нямам доверие на този вагинален ехограф в болницата,другия е хубав 😀) извинявам се ,че стана толкова дълго. Някой ако се е сблъсквал с такава ситуация ще ми е от полза да сподели мнение .

Общи условия

Активация на акаунт