Термин Юли 2022

• 50 398
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета.
На 23.11 видях своята бледа втора черта. Иначе симптоми и съмнения имах още на 20.11. Леко неразположение, умора, а на 21.11 и леко гадене.
Втора бременност ще ми е. Бях от отбора на Мартенските майки през 2016  г. Simple Smile
По калкулатор терминът ще е края на юли.
Все още не съм се обадила на АГ, защото не съм казала и на таткото. Има рожден ден тази седмица и изчаквам деня, за да му е подарък (май тънко ще мина тази година Grinning)
А и май още е рано за преглед, според изчисленията съм в 4 г.с.
Пия фолиева киселина от 1 година, понеже имахме планове за бебе още от миналата година, но поради съвкупност от събития и ситуации все го отлагахме, до миналия месец когато решихме, че вече няма за кога да чакаме. Та да ... случи се. Дано всичко да бъде наред само.
Този път като, че ли съм по-спокойна или само така си мисля за сега.

Смешното е, че точно тази сутрин докато се оправяхме, ММ ме пита  - Бебешкото легло как се преобразува на бюро(понеже то си седи в нашата стая все още, нищо че каката отдавна спи в своя стая), че 3 седмици ще е хоум и има проекти за изготвяне, а не му е удобно на масата в хола. Идеше ми да се пукна от смях. Защото това му го казвах още от миналата година да го направи, но той все викаше добре ми, няма проблем, нали работя на лаптопа, мога и да си полегна. Е да ама точно сега реши, че ще го ползва ... ама няма да му се получи Joy

Сега съм в чуденка, как да му поднеса изненадата.

# 226
Здравей и честито. Да споделя аз казах на таткото. И първия път и сега трудно беше да е изненада, т.к. все пак е планирано. Но сега четох, че по това време ембриночето е колкото черно пиперче. Взех едно малко бахарче от шкафа (такова имах у дома Grinning ) и му го сложих в ръката. Естествено той супер много се изненада и ме пита какво е това, а аз му обясних, че толкова е голямо бебето. Ти естествено може в някоя кутийка да го сложиш.

Развълнувахме се и така, от тогава го даваме супер лежерно. Нищо общо с първата бременност, нито го мисля много нито се вглеждам. Ако не са симптомите съвсем ще изключа. Каня се да звънна най-сетне на доктора, който изроди първото ми детенце и искам да ме проследява сега, та стискайте палци Simple Smile

# 227
Sad_Brown_Eyes`R, честито и добре дошла. Ще ми трябва конкретна дата за термин за да те добавя в първия пост на темата.
За съобщаването купих един червен речен рак играчка и сложих в щипката му теста за бременност. Вечерта седнахме с ММ и майка ми да отбележим 4 години от как живеем заедно. Чукнаха се за наздраве и аз викам я да ви дам още един повод за наздравица и сложих рака на масата. Трябваше им време да осъзнаят какво става. Всъщност на таткото му трябваха 3 дни 🤣🤣 Но пък той пръв се сети, че ракът е заради зодията.

# 228
Да се включа и аз.... Уж гадене нямаше да има, пък леко почна - леко, не  е силно, няма повръщане, но е постоянно. От манджи и месо /за съжаление/ ми се повдига, но пък въглехидратите много ми вървят, плаша се......Innocent
Иначе съм се оплела в бумащини, информации и процедури и кое къде, пък кога.... Тия доктори са опасни ей.... Но ще ми се избистри плана. Има ли вече записани за ЖК? За който не знае, прави се с направление 3, с отбелязана точка 9 от Личния лекар, но трябва да проучите кой доктор в съответната болница прави ЖК по Здравна каса. За който е платено, няма тези къхъри. Първата ФМ трябва да се направи около 11-12 седмица и отново трябва да се ориентирате къде и да запишете час по - рано. Тя е винаги платена - около 100-150 лева обикновено. Горе долу това е и времето за генетичен тест за който ще прави и може да си го позволи /безумно скъп, но за 42 - годишната ми бременност май си е задължителен/. Някой питаше за лекарства? Парацетамол може да се пие. За всичко друго се пита. Даже повечето билки за чай са противопоказни и аз понеже отказвам да запомня кое може и кое не - гледам да пия плодови /един круша и смокиня набарах.... чуден!/ Иначе съм почти 7ма г.с, имам си ембрион, жълто тяло в ляво и сърдечна дейност и засега всичко е шест. Пийте си фолиевата и много си почивайте и пазете, че първите три месеца са си критични. Хайде до скоро!

# 229
Едва ли някой още се е записал по ЗК. Моя термин е 07.07 и ми казаха след 10.12 ще ми се води ЖК. Иначе БХС точно по празниците ми се пада, а за ранна ФМ не знам дали ще си правя. Пак се пада по празниците и трябва от сега да си записвам час и да пътуваме до София и не знам дали ще стане.

# 230
Здравейте на всички бъдещи мами, ще съм благодарна за съвет как се борите с гаденето и повръщането. Много ми е зле и нищо не мога да хапна и да функционирам нормално, чудя се хомеопатия дали би помогнала?

# 231
  • Замък сред облаците
Здравейте, момичета! На 32г, съм от София, втора бременност, с тромбофилия и витаминни дефицити. По принцип мислих да не се включвам, едно на ръка, че съм с термин 1-2 юли, друго че миналата година направих аборт през ноември и докато не стигна 4-я месец не ми е спокойно.
Виждам обаче много момичета с въпроси и притеснения и не мога да се сдържа да не коментирам.

Mery.M., почнеш ли прогестеронов препарат си го караш до 13-14 седмица като накрая се спира по схема. Дори слаб като дуфастон да е (аз съм на циклогест 800мг на ден за справка), всяко снижение на прогестероновите нива може да се изтълкува от организма като сигнал за проблем и да се задейства механизъм за аборт.

Да допълня advokat, 11-13 седмица се прави биохимичния скрининг, който изчислява статистическия риск да трите най-разпространени синдрома, както и за прееклампсия, като за това се гледат и индексите на хормоналните нива и нухалната транслуценция от измерванията на ранната фетална (тоест не е само статитстическо изследване). Имайте предвид, че направите ли ранна фетална, до 48часа мисля че беше, трябва да дадете кръв за БХС, за да са максимално реални резултатите. Иначе винаги можете да направите пренатален тест, те са с 98-99% точност, като почват от 700 лв за синдромите, и стигат до 2000 в зависимост дали се гледат пол, триплодии, микроделеции, анеуплодии.

Отделно внимавайте с всякакви имуностимулатори по време на бременноста, тъй като бебето е и с чужда ДНК (на таткото) и имунната система умишлено "изключва" като забременеете, за да не го отхвърли. Така че стимулантите, които я разбуждат не са ок. Допитвайте се до лекарите си, а за чайовете също да кажа да внимавате много. Дори безобидните като мента и лайка, ако се надхвърлят 2 чаши на ден правят матката по-чувствителна и склонна към контракции.

Newmama22, сигурна ли си, че е настинка? Нормално е в начална бременност тялото ти да е с температура до към 37.2. Също така от хормоните се увеличава секрецията на меките тъкани, включително тази в носа и може да забележите прозрачно вагинално течение също. Аз примерно от това от 1 седмица всеки ден се събуждам и почвам да кихам, следобед и надвечер също.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 15:55 от АА

# 232
Здравейте и от мен!

От толкова години чета по тия форуми и никога не пиша. Днес се реших най-накрая.
След 5 години опити, две инвитро, операция от ендо между тях и аз се нареждам с успех. В 8+3 седмица съм, миналата седмица чухме сърчице. Като цяло много ме е шубе да не стане нещо лошо. Калкулаторите казват, че термина е на 5 Юли.

Малко по-назад Mery.M.. беше попитала за прогестерона. Не съм лекар, но аз например трябва да ползвам поне до края на 3ти месец, точно защото до тогава плацентата се развива и след това поема произвеждането  му. А при нисък прогестерон може да се предизвика кървене. При нормален цикъл точно рязкото намаляване на този хормон предизвиква менструацията. Аз също имах много леко зацапване в 6-та седмица и ми го удвоиха (аз слагам кринон гел) и ме посъветваха да си остане така двойно. При инвитро все пак няма естествана овулация и там такава поддръжка си е направо задължителна. Много момичета си го изследват и може би така е най-правилно. Може да настояваш да го изследвате и следящия доктор да прецени по резултата дали да бъде спрян или намален.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 16:18 от helio

# 233
Здравейте, вчера бях на втори преглед. Засега всичко е наред с малкото бобче. Расте и върви с 4 дни по-голямо, т.е. отговаряше на 7с6д. Докторът каза, че няма проблем. Чух сърчицето, показа ми кое какво е. Огледа хубаво кръвотока. Има какво да се желае, но пия хапчета от скоро и не са се натрупали.
Каза ми какво да пия, заради кръвта. Изписа ми желязо и още витамини, понеже съм с дефицити. Нивата ще следим в 10г.с. След 2 седмици съм отново на преглед. Дай Боже всичко да е наред и тогава вече ще ме насочи за БХС и ФМ. На ЖК се чудя кога да се запиша. Той не следи по ЗК, но ще се запиша при друг и отделно ще си ходя при него.

Добре дошли на всички, които са се записали скоро. Лека бременност и здрави бебета на финала. Hug

Newmama22, дано да мине леко всичко.

Fillme, изпуснах те нещо. Радвам се за добрите новини. Heart

АА Heart

Момичета, не подценявайте първата ФМ. За мен е нещо, което трябва да стане дори задължително. Дава много ценна информация.

# 234
Здравейте, момичета моята първа женска консултация предстои идния вторник. Записах се при лекарката, която ми установи бременността. По нейна препоръка пуснах изследвания за Витамин В12, Витамин Д, TSH, Токсоплазмус и CMV.
Предстои да коментираме резултатите във вторник, но виждам, че Витамин Д е малко под долната граница и също така CMV Igg е положителен, прочетох малко за случая и пише, че това означава, че преди време съм изкарала вируса, но IGM е отрицателен, което значи, че в момента вируса не е активен. Надявам се всичко да е наред на прегледа и забравих да питам предния път кога ми е термина, а докторката не ми каза нищо. Бях се шашнала мъничко покрай кистата, която ми откри, но по мои изчисления трябва да е около 1 юли. Този път се надявам да ми каже и да не забравям да питам. 😀

# 235
Esperanzita, успех на ЖК другата седмица. Дано докторът обърне внимание на дефицита на витамини, защото сега и бебето ще дърпа, и ще падне още. Хубаво е да си вземеш добавки, но ще го обсъдите с АГ.
Термин и на мен никой не ми е казвал още, изчислявах го сама с калкулаторите. Честно казано изобщо не се сещам да попитам на прегледите, защото съм притеснена. Синът ми го родих 11 дни преди термина, та не се знае и сега как ще е.

# 236
Момичета, помощ, в паника съм....

Току-що ми дойде цикълът, ярко червено си ..,не е само зацапване, какво да правя?!

# 237
  • Замък сред облаците
Веднага в спешното на АГ болница, да се види отлепване ли е или аборт. Моменталически там! Не на лекар!

Едит: прощавай сега се зачетох нагоре, че си видяла положителен тест съвсем скоро. Мислех, че си в по-напреднала бременност. Има шанс нищо да не видят на УЗ и да е биохимична бременност.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 11:36 от АА

# 238
Момичета, свързах се с АГ, каза че се случва често.
Ще изчакаме да мине тази менструация и ще пуснем изследвания. ЧХГ

Пожелавам ви леко бременеене и пухкави бебета накрая.
Успех!

Не е било нашето този път ... просто се бях настроила и зарадвала и .....  абе знаете как е.

Всичко добро Ви желая!

# 239
Sad_Brown_Eyes`R, много съжалявам за развоя при теб. При следващ положителен тест веднага направи изследване за чхг и прогестерон и ги коментирай с АГ за да ти назначи подържаща терапия ако е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт