Термин Юли 2022

• 50 372
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Минавам след днещния преглед. Имаме вече пулс, 0.84см в 6г.с + 0 по калкулатор, на ехографа излиза 6с.г + 5. 😊 Вече се вижда и на коремен ехограф. Терминът ми също се промени според ехографа за 17.07.2022.

Вече сме голяма запетайка 😊

Sad_Brown_Eyes`R, съжалявам за случилото се при теб. Горе главата и успех следващия път.

# 241
Sad_Brown_Eyes`R, съжалявам много за случилото се. Не свеждай глава ще се подредят нещата и щастието ще дойде отново при Вас.

Давам отчет след днешния преглед. 8г.с +3, абсолютно си отговаря на седмицата. 1.93 см., пулс 185 , при което реакцията ми беше 😲😳, но разбира се доки побърза да обясни, че в тази седмица било нормално.
На 11.12 ще ме запише за ЖК вече. Личният ми доктор ще каже ти всяка година ли ще взимаш направления за регистриране на бременност.. 🙈🤣🤣🤣 та с две думи всичко е наред пу-пу. 🤞

# 242
  • София
Добро утро и здравейте от мен.Честито на всички, пожелавам ви безпроблемна и лека бременност. От  седмица чета темата, но ме е страх да се запиша. Исках да мине първия преглед, но нещо ме хвана шубето и имам нужда от малко кураж. Приятно ми е - от София съм, на 31 година, имам батко на 3 години много желан, изстрадан и трудно износен. Преди него имам три аборта- един с гроздовидна бременност, един с еднояйчни близнаци, на които им спря пулса в 6-7 седмица и един спонтанен аборт. След много ходене по мъки както се сещате, търсене на проблеми, изследания и т.н никой не намери проблем нито в мен , нито в мъжа ми. И така 2018та видях двете чертички февруари. Не успях много да се зарадвам, защото имаше отлепяне и пиех дуфастон до третия месец - не бяхме сигурни, че ще се задържи, след това имах постоянно контракции, лежах в Шейново за задържане в 4-5 месец, след това се оказа ,че съм с две плаценти и то превия и маргиналис и през събота ме приемаха отново е Шейново с кървене. Лежах боличен в нас от третия месец до края с никакво ставане. Накрая ме приеха средата на 8ми месец отново с кървене и си седях там до раждането - секцио в 37+1 семица. Беше планувано, рисково с голям екип и банки кръв за всеки случай, но слава богу не се наложи да ги използват и всичко беше наред с мен и бебето. Та, цялата мъка, треперене и нерви си заслужаваха.. След това дълго време с мъжа ми се пазехме, защото не искахме отново да минаваме през това и тези притеснения. Не бяхме сигурни, че искаме второ дете ако пак ще е така с бременността.. Като за черешка приемам по едно сутрин Цпралекс предписано от доктор и това също малко ме притеснява, но така или иначе няма как да го спра. Той е на мнение , че няма нужда да се спира, ще видим АГ какво ще каже по въпроса. По цикъл сега съм в 5+6 дни, редовен ми е ще видим на коя седмица отговаря. Записах си час чак на 2ри декември, тъй като пък на малкия едната от госпожите в детската градина е с положителен ПСР и сега сме карантина до сряда включително. Ние с мъжа сме ваксинирани с две дози лятото и това не ме притеснява, но вече губя всчкакво търпение до 2ри. Пия фолиева киселина Неофолик и капки витамин Д, че скоро пусках и ми е в норма, но на долна граница. Симптоми за сега нямам освен леко гадене понякога, но нищо особенно и болка в гърдите. 1-2 пъти седмично имам дискомфорт в матката , който знам, че е нормален и точно това ме притеснява. Чак не знам да се радвам ли, че не умирам от главоболие като миналия път или пък нещо не е наред. Извинявам се за дългия пост, всяка сутрин ставам в 6 Sweat Smile
Sad_Brown_Eyes`R много съжалявам за това, което преживяваш. Горе главата - следващия път ще стане и ще си имате и вие вашето бебче. Съдбата си знае работата и всичко става в точния момент.

# 243
Здравейте, включвам си и аз в темата. Честито на всички бъдещи мами и дано всички през юли 2022 да се радваме на живи и здрави рожби. На 33 г. съм, терминът ми е 02.07.2022. Това ми е втора бременност, за съжаление през първата загубихме бебчо 27г.с. така и никой не можа да каже защо(аз мисля, че е от уплаха). Края на миналия месец отново видяхме 2те чертички. На 31.10 бях на преглед при гинеколог, който се слави с най-добрата техника /2021г/ и каза че всичко е наред и че съм 6г.с. С ММ много се зарадвахме. На 22.11 отново бях на преглед вече при доки, който избрах да следи бременността и той ми каза, че имам близначета, но за съжаление едното вече не е живо, развивало се е до 7 г.с. За щастие другото ембрионче е добре, чухме и сърчицето и сега ще бдим над него всичко да е наред 🙂. На 08.12 отново съм на преглед. Доки предложи да направим изследване, което се изпращало в САЩ и Германия, което щяло да покаже дали всичко е наред с ембриона, ние се съгласихме и чакам прегледа да уточним дата за изследването. Ще стискаме палци вс на е наред🙂. Бих искала да попитам знаете ли кога би трябвало да се види, че са близначета с много добра техника.
Успех на всички бъдещи мамчета 🙂

# 244
Привет! Вчера бях на преглед ! Вече съм в 9 г.с. И сме с размери 2.1 см. На ехографа се вижда как се движи вече и маха с ръчички!След 10 дни ме вика да се запиша за женска консултация.

# 245
Здравейте,

Знам, че е относително рано, но вие мислите ли да правите днк пренатални тестове, ако да, на коя фирма се спряхте?

# 246
Здравейте мексикана, бихте ли се представили с няколко думи и за коя дата е терминът ви?

Здравейте,

Знам, че е относително рано, но вие мислите ли да правите днк пренатални тестове, ако да, на коя фирма се спряхте?

В отговор на въпроса. Единствено Рамус имам в близост, та ако реша да правя вероятно ще е техния.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 15:08 от fillme

# 247
Здравейте,

Аз смятам да правя и АГ ми препоръча Vision. Аз пък имам друг въпрос понеже забравих да го питам последния път. Щом ще се прави пренатален тест, фетална също ли ще трябва да се прави? Припокриват ли се?

# 248
Sunny9303, прави се биохимичен скрининг с обстоен преглед на ехограф, който не знам защо напоследък наричат фетална морфология макар да не точно това. Та при този скрининг се виждат и рискове като прееклампсия. Можеш да го пропуснеш. Аз предишната бременност не пожелах да го направя, но лекарите го препоръчват. И обикновено, ако излязат лоши проценти тогава препоръчват пренаталните тестове. Оглеждайте се за промоции за пренатални тестове. Понякога пускат такива.

# 249
Здравейте и от мен, на 30г съм, първа бременност ще ми е, живи и здрави, ако всичко е наред термина ми се очертава на 29.07.2022г. Правим опити от юни месец, с доста прекъсвания поради здравословни проблеми, но днес сутринта видях заветните 2 черти. Утре съм до ЛД за направление и ще си записвам час при гинеколог възможно най-скоро. Успех на всички и дано са леки бременностите ни 🤗🤗🤗

# 250
Citygirl1, добре дошла. Хубаво е да изчакаш поне 10 - 14 дни до прегледа защото сега няма да се види нищо и само ще се притесниш излишно.

# 251
Citygirl1, добре дошла. Хубаво е да изчакаш поне 10 - 14 дни до прегледа защото сега няма да се види нищо и само ще се притесниш излишно.
О със сигурност часът при гинеколога ще е най-рано след 2 седмици,понеже е винаги пълно прия моя гинеколог.

# 252
Преди 2г, точно на тази първа фетална морфология в 13г.с. откриха проблем и се наложи да прекъсна бременността по медицински причини. Така че за мен изобщо не е излишен, а много задължителен преглед. Общо взето това е първият толкова обстоен преглед, който дава ценна информация за развитието на бебето, както и за състоянието на самата бременна. Проблем може да възникне във всеки един етап от бременността, но да се надяваме всички да се радваме на здрави бебета и лека бременност.

# 253
Здравейте и от мен!
Дори не знам дали да пиша все още, тъй като не съм била на преглед и не знам дали всичко е окей. Но имам седмица закъснение и положителен тест. Не мога да го асимилирам още, нереално е. Нямам никакви симптоми, освен липса на апетит, може би затова и не мога да осъзная какво се случва.
Телефонът ми показва термин 27.07. Трета бременност, имам две прекрасни деца, които родих преди 7 и 9 години. Винаги сме искали трето, но се забавихме заради ковид и вече съм на 36г., така че ми е доста по-притеснено. Надявам се всичко да е наред до края. Лека бременност на всички!

# 254
Добре дошла, Raffaella_. Радвам се, че стават все повече родителите имащи желание за три и повече деца. Успех на прегледа и да се похвалиш после. А възрастта не я мисли. Нищо по-различно не е. Тялото ти си знае работата.

Общи условия

Активация на акаунт