Термин Юли 2022

• 50 394
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета! Утре съм на консултация, но съм леко притеснена понеже от няколко дни имам болки ниско долу, в кръста и леко в яйчниците. В момента съм в 9 г.с. и при първия преглед ми беше открита киста на яйчника, а в момента слагам Утрогестан. Нямам предства дали болката е заради кистата, или и заради нарастването на бебчо… Зацапване нямам и болката е предимно тъпа. Взех нош па, но съм леко притеснена. Нямам търпение вече за прегледа.

# 256
Всички сме с болки. Нормално е. Матката се разтяга, наместват се едно-друго…

# 257
HappyRSmile като имаш болки пиеш ли нещо? Аз пия папаверин . Вчера доста се навеждах и ме заболя малко ,но ме отпусна.Ти какво пиеш?

# 258
Гледам нищо да не пия. Засега успявам.
С първата бременност не можех да спя от болки някои вечери. Но-Шпа пиех тогава.

# 259
И аз имам болки като при цикъл и сигурно след малко ще изпия едно но шпа.
Днес ходих до рамус и ме боднаха за бит Д и Б12. Да видим за 11 месеца колко са успели да спаднат. Отидох и до личната да ми каже коя противогрипна ваксина да си взема. И след като почаках на 3 опашки пред 3 различни аптеки най-после успях да я купя и се върнах да ми я сложат. А след раждането, живот и здраве да стигнем до там, ще отида и за бустерна доза за ковид за да предам антитела на мъника при кърменето, живот и здраве да мога да кърмя.
Има цяла седмица до следващия ми преглед и вече нямам търпение. Какво ли ще правя като станат веднъж на месец прегледите.

Открих ваучер за отстъпка за пренатест https://366.bg/product/prena-test-talon-lifecodexx

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 17:09 от fillme

# 260
Мами помагайте. Тези дни ми е толкова отпуснато и уморено, а и това главоболие ще ме съсипе. Дайте някакви ефикасни съвети. С каката не съм имала такива неразположения. Но сега това звече ще ме довърши...

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 17:18 от Poly3

# 261
  • София
На мен за главоболие ми помага мокра кърпа със студена вода на челото, малко вода с лимон, ако е от ниско кръвно се разбърква 1-2 супени лъжици захар с малко вода, да стане като глюкоза. И естествено ако нямаш проблем с диабет де. Наскоро четох, че ако си сложиш пръстите на ръцете в купа с лед и вода също намаляло главоболието заради свиването на капилярите, не съм пробвала все още. Миналата бременност всеки ден бях с главоболие и нямаше как нон стоп парацетамол, та всякакви бабини неща пробвах.

# 262
Аз карах ММ да ми разтрива врата с тендивал и ме отпускаше. Надявам се тази бременност да ме пропусне този период.

# 263
Главоболия не съм имала, но то е симптом, а не първопричина.
Не се ли търси проблема в такива случаи?!?

# 264
Здравейте и от мен! От известно време ви чета, но се престраших най- накрая...термин 17.07 мина първия преглед при доктора на 26.11 чухме сърчицето голяма вълнение беше тъй като правим опити от 3 год. и опит 2 инвитро се оказа успешен. Лека бременност на всички.

# 265
Здравейте момичета!
Според тукашния калкулатор съм с термин 02.08, но реших да вляза при вас, тъй като сте повече и бих получила може би повече отговори на въпросите ми.
На 25г съм и имах мисед аборт в 11с през септември. Предполагаема дата на зачеване 5.11.
Аз съм с първи положителен тест от 19.11, мноого бледа втора черта и ЧХГ както следва
19.11- 46 UI/L
25.11 - 917 UI/L
29.11 - 3600 UI/L
Преглед при АГ на 24.11 - видя се удебелена лигавица и няколко на брой анехогенни много малки “мехурчета”, за които АГ каза че най-вероятно се дължат на предстояща менструация и че е възможно това да са просто кръвоносни съдове на подготвената матка, а ЧхГ да не е успяло да падне от предната бременност. Назначи ЧХГ за 29.11, но аз го направих още на следващия ден и ето че се увеличава, но за мен притеснително много. Предвид това, което преживях с предишната си бременност, разбираемо или не съм много притеснена и се филмирам за всичко. Въпросът ми към вас е дали сте пускали ЧХГ и какви са вашите стойности, понеже четох че бързо покачващи се стойности на ЧхГ дава съмнения за гроздовидна бременност.
Симптомите, които имам са си стандартните, болезнени гърди, придърпване в областта на яйчниците и пробождане от време на време, два три пъти съм имала сутрешно гадене. Пия но шпа, метилфолат, вигантол и левотироксин по препоръка на ендокринолог, тъй като ми е нисък Вит.Д и ТСХ е над 2.

# 266
Здравейте на всички,

след първия преглед днес бих искала да се присъединя и аз към групата на юлските мами. На 16.11 видях двете чакани чертички. Скоро ще дтана на 37г., имам едно дете родено февруари 19 и след него 2 миседа.

Днес чух сърчице и страхотните думи всичко е наред! Желая на всички спокойна бременност!

# 267
Привет, някоя от вас беше ли пратена на ендокринолог и съответно има ли назначена някаква терапия? Заради TSH, по конкретно.

# 268
Привет, някоя от вас беше ли пратена на ендокринолог и съответно има ли назначена някаква терапия? Заради TSH, по конкретно.

Привет. Моята ендокриноложка ми назначи хормони, от които и тСХ , което беше 2.25 и ми изписа еутирокс 25 микрограма, защото трябва тсх да е под 2, за да се развива добре бебчето и контролно изследване след месец, за да се види как спадат нивата.

# 269
Мен също ме пратиха не ендокринолог и същи пия Еутирокс поне до контролните изследвания които ще са на 13-14ти, но докторката каза че трябва да е до 2.5 , а моят беше 2,8.

Привет. Моята ендокриноложка ми назначи хормони, от които и тСХ , което беше 2.25 и ми изписа еутирокс 25 микрограма, защото трябва тсх да е под 2, за да се развива добре бебчето и контролно изследване след месец, за да се види как спадат нивата.

Общи условия

Активация на акаунт