Термин Юли 2022

• 50 366
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Мен също ме пратиха не ендокринолог и същи пия Еутирокс поне до контролните изследвания които ще са на 13-14ти, но докторката каза че трябва да е до 2.5 , а моят беше 2,8.

Привет. Моята ендокриноложка ми назначи хормони, от които и тСХ , което беше 2.25 и ми изписа еутирокс 25 микрограма, защото трябва тсх да е под 2, за да се развива добре бебчето и контролно изследване след месец, за да се види как спадат нивата.
Ами явно са на различно мнение за желаните минимални стойности на тсх, но моята каза че за до 2,5 е компромисно. Ти в кой град си?

# 271
Велико Търново, а ти?
    Мен също ме пратиха не ендокринолог и същи пия Еутирокс поне до контролните изследвания които ще са на 13-14ти, но докторката каза че трябва да е до 2.5 , а моят беше 2,8.

Привет. Моята ендокриноложка ми назначи хормони, от които и тСХ , което беше 2.25 и ми изписа еутирокс 25 микрограма, защото трябва тсх да е под 2, за да се развива добре бебчето и контролно изследване след месец, за да се види как спадат нивата.
    Ами явно са на различно мнение за желаните минимални стойности на тсх, но моята каза че за до 2,5 е компромисно. Ти в кой град си?

# 272
    Здравейте мексикана, бихте ли се представили с няколко думи и за коя дата е терминът ви?

Здравейте,

Знам, че е относително рано, но вие мислите ли да правите днк пренатални тестове, ако да, на коя фирма се спряхте?

В отговор на въпроса. Единствено Рамус имам в близост, та ако реша да правя вероятно ще е техния.

Пристъпвам плахо, плахо с много чакана, желана и изстрадана първа бременност след ин витро. За съжаление на два пъти прокървявам, но се надявам да се стабилизирам и всичко да е наред. Бях на преглед днес в 8 ма седмица съм и с ориентировъчен термин 13.07. Имам хроничен дефицит на прогестерон който явно все не стига, в момента съм на 3Х1 циклогест и след като  почнах да зацапвам добавих утрогестан. Вече наистина съм в безизходица , някой успял ли  е да вдигне нивата с определено лекарство ?

# 273
    Здравейте момичета!
    Според тукашния калкулатор съм с термин 02.08, но реших да вляза при вас, тъй като сте повече и бих получила може би повече отговори на въпросите ми.
    На 25г съм и имах мисед аборт в 11с през септември. Предполагаема дата на зачеване 5.11.
    Аз съм с първи положителен тест от 19.11, мноого бледа втора черта и ЧХГ както следва
    19.11- 46 UI/L
    25.11 - 917 UI/L
    29.11 - 3600 UI/L
    Преглед при АГ на 24.11 - видя се удебелена лигавица и няколко на брой анехогенни много малки “мехурчета”, за които АГ каза че най-вероятно се дължат на предстояща менструация и че е възможно това да са просто кръвоносни съдове на подготвената матка, а ЧхГ да не е успяло да падне от предната бременност. Назначи ЧХГ за 29.11, но аз го направих още на следващия ден и ето че се увеличава, но за мен притеснително много. Предвид това, което преживях с предишната си бременност, разбираемо или не съм много притеснена и се филмирам за всичко. Въпросът ми към вас е дали сте пускали ЧХГ и какви са вашите стойности, понеже четох че бързо покачващи се стойности на ЧхГ дава съмнения за гроздовидна бременност.
    Симптомите, които имам са си стандартните, болезнени гърди, придърпване в областта на яйчниците и пробождане от време на време, два три пъти съм имала сутрешно гадене. Пия но шпа, метилфолат, вигантол и левотироксин по препоръка на ендокринолог, тъй като ми е нисък Вит.Д и ТСХ е над 2.

Здравей, Маноела. Не съм много запозната по темата, и аз като теб питах преди няколко седмици, но ще ти дам пример с моето ЧХГ.
    700 - 7 дни преди закъснение
    2800 - 5 преди закъснение
    7900 - 2 дни преди закъснение

Доста високи бяха и трите стойности за преди закъснение. На първия преглед, 7 дни преди МЦ нищо не се видя. На втория вече 2 дни преди МЦ се видя плоден сак. И след това 10 дни след закъснение чухме вече пулс, един пулс подчертавам Simple Smile. Питах моя лекар за високите стойности, на което той отговори, че си е строго индивидуално кой организъм как произвежда хормона. Така че не бързай с лошите мисли. Не разбирам от поста ти дали вече ти е закъсняло или не. Ако не е, изчакай и отиди пак на лекар, може би и друг, ако си скептична към този. Щом ЧХГ се качва, бременност има. За коментара “всеки момент ще ти дойде” също имам пример за моя приятелка. Така й казаха първия път като отиде на лекар, а сега си е бременна вече 3ти месец, съответно била си е и тогава, но е било много рано Simple Smile
    Успех ти пожелавам, ще чакаме ъпдейти.

# 274
    Велико Търново, а ти?
     Аз съм в София

# 275
    @Sunny9303 благодаря ти за отговора
    Аз съм малко странен случай. След мисед аборта изобщо нямах МЦ, АГ твърдеше че всичко си е наред, защото аз така или иначе съм с много нередовен цикъл (на 60-70дни ), а реших да направя тест защото на 5.11 имах овулаторна слуз. Съответно направих уринен тест 14 дни по-късно предполагайки че това се брои за първи ден закъснение. На преглед съм отново утре и евентуално ще ъпдейтна.

# 276
    Добър вечер мами. Днес успях да отида на преглед при лекаря, който ще ме следи. Изследвания след като се запиша по ЗК, днес само да се видим 😁 отговаря си на седмиците 8с 5д, но се оказа че имам леко отлепяне (кървене не съм имала) и ми изписа утрогестан за вагинално приложение и ми увеличи ф.к. на 2х1. Другата новина е, че и във втория яйчник е имало опит за оплаждане, но не се е развило явно. Иначе всичко е наред, живот и здраве след 2 седмици ще се видим.

# 277
    • Замък сред облаците
    Днес бях много заета и съм разсеяна, но на Маноела да кажа: секс след аборт се орави с предпазни средства именно за да се избегне забременяване непосредствено след аборт. И аз съм го изживяла в същата седмица. Изненадвам се, че лекарите не са те предупрвдили. Рисковете са - тънка лигавица, потенциално недоизчистване след аборта, което може да е рисково. ЧХГ се пуска на 48 часа, не повече, не по-малко, за да се следиправилно нарастването.
    Следвте хубаво нещата. Понякога, ако абортът не е бил читав и е останала част от плацентата ЧХГ може да нараства. Не вярвам с тези стойности случаят да е такъв, но като не е имало цикъл всичко се следи изкъсо.

На момичетата с въпроси за щитовидната - следенето е важно, тироксина е напълно ок за прием. Първи триместър ТСХ теябва да е под 2, втори и трети под 2.5.

# 278
    • София
    Скрит текст:
    Пристъпвам плахо, плахо с много чакана, желана и изстрадана първа бременност след ин витро. За съжаление на два пъти прокървявам, но се надявам да се стабилизирам и всичко да е наред. Бях на преглед днес в 8 ма седмица съм и с ориентировъчен термин 13.07. Имам хроничен дефицит на прогестерон който явно все не стига, в момента съм на 3Х1 циклогест и след като  почнах да зацапвам добавих утрогестан. Вече наистина съм в безизходица , някой успял ли  е да вдигне нивата с определено лекарство ?
    [/quote]
    Може да питаш АГ за Кронин гел, бях на него месеци и аз заради ниско ниво на прогестерон предишната бременност. И утрогестан съм слагала и пила, но нещата св стабилизираха с Кринона - велико лекарство за мен. Плюс това е еднократно, а не 3х2 пъти да бъркаш 😊

# 279
    Момичета, аз пак имам едно питане. В четвъртък трябва лекарката при която ще се следя ме вика да се запиша вече за ЖК и ми каза да ходя гладна и жадна. Та въпроса ми какви изследвания ще се правят имате ли представа и дали се покриват по здравна каса, просто да знам как да се подготвя?

# 280
    Днес бях много заета и съм разсеяна, но на Маноела да кажа: секс след аборт се орави с предпазни средства именно за да се избегне забременяване непосредствено след аборт. И аз съм го изживяла в същата седмица. Изненадвам се, че лекарите не са те предупрвдили. Рисковете са - тънка лигавица, потенциално недоизчистване след аборта, което може да е рисково. ЧХГ се пуска на 48 часа, не повече, не по-малко, за да се следиправилно нарастването.
    Следвте хубаво нещата. Понякога, ако абортът не е бил читав и е останала част от плацентата ЧХГ може да нараства. Не вярвам с тези стойности случаят да е такъв, но като не е имало цикъл всичко се следи изкъсо.

На момичетата с въпроси за щитовидната - следенето е важно, тироксина е напълно ок за прием. Първи триместър ТСХ теябва да е под 2, втори и трети под 2.5.
    Аз мислех че сме тук, за да се подкрепяме, а не да се нападаме. Много добре знам кога какъв секс се прави и какво се изследва.
    Някъде да видяхте да съм написала, че никой нищо не ми е казал, никой нищо не ми е обяснил, че съм неука и че не знам кое как става? Няма абсолютно никакво значение на колко часа ще си изследвам ЧхГ-то ако то е нула или е в небесата, няма смисъл от нападката ви към мен кога съм правила секс без предпазни средства, факта че най-вероятно съм бременна го доказва. Наистина грозно заповедническо-обвинителен тон сте вкарали в написаното, което аз усетих и изобщо не харесах. Вие какво в злия дявол, който кори ли се въплъщавате? Доста неизвестни имате по моя случай, за да се изказвате така!

# 281
    Здравейте и от мен! Blush
    Аз съм с термин 16.07.2022г. Последен мц 09.10, което е 7 седмица и 4 дни.
    Направих първият си тест в деня на очаквания мц - с бледа втора черта. Това беше първи опит и за щастие успешен. След още 3 положителни теста, вече с по-наситени черти посетих АГ за преглед на 15.11 в 5 седмица и 2 дни, който потвърди бременността. Heart Eyes Около 13.12 трябва да отида отново на преглед и се надявам вече да чуем сърчице.
    Приемам фолиева киселина и дуфастон 2х1.
    До момента само на няколко пъти ми ставаше лошо и ми се гадеше, но когато хапна малко нещата се оправят. Още от началото имам спазми и леки продърпвания.
    В понеделник следобед обаче получих много оскъдно кафяво зацапване и след консултация с АГ вече дозата на дуфастон е 3х1, нош-па 3х1 и бусколизин 3х1. Според него не е нещо страшно и каза, че до 2, 3 дни трябва да спре, ако не да се обадя пак. Притеснено ми е и по цял ден пазя леглото... Confused
    Интересното е, че зацапването се появява сутрин до обяд и след това спира. Надявам се всичко да е наред и скоро това зацапване да спре, че изчетох какво ли не...

# 282
    • Замък сред облаците
    Маноела, вместо да се фръцкаш и да обиждаш насреща приеми полезната информация, която ти се дава. Уточнила съм защо е рисково и защо в момента трябва да следиш бременността изкъсо. Пак ще повторя - забременяване веднага след аборт носи рискове - инфекции, руптуриране на матката, недостатъчност на лигавицата и други такива екстри, които не са маловажни. Някой някога ще попадне на тази информация и е хубаво да е предупреден за рисковете, както и ти, така че прощавай, че отправям критика, че поемаш риск за себе си и бременността.
    ЧХГ се изследва на 48 часа, за да се установи удвоява ли се правилно, защото може да е първи индикатор, ако нещо не е наред с бременността, преди да е възможна УЗ визуализация.

# 283
    Маноела, вместо да се фръцкаш и да обиждаш насреща приеми полезната информация, която ти се дава. Уточнила съм защо е рисково и защо в момента трябва да следиш бременността изкъсо. Пак ще повторя - забременяване веднага след аборт носи рискове - инфекции, руптуриране на матката, недостатъчност на лигавицата и други такива екстри, които не са маловажни. Някой някога ще попадне на тази информация и е хубаво да е предупреден за рисковете, както и ти, така че прощавай, че отправям критика, че поемаш риск за себе си и бременността.
    ЧХГ се изследва на 48 часа, за да се установи удвоява ли се правилно, защото може да е първи индикатор, ако нещо не е наред с бременността, преди да е възможна УЗ визуализация.
    Всички действия, които съм предприела са били след зелена светлина от лекар. Вие какво си мислите, направила съм си аборта и веднага съм си започнала опитите? Многократни прегледи са били след това, за да започна с опитите, беше потвърдено от АГ, че лигавицата ми е напълно възстановена, матката е възвърнала размерите си . Аз не съм била с аборт по метода на кюретаж, матката ми не е стъргана, за да е изтънена.
    Не мога да си обясня защо се смятате за нещо повече от другите, позволявайки си да държите този език?
    Обясненията ви да следя бременността си изкъсо също са излишни…аз съм застанала тук в бг мама, стоя и чакам някой да ми каже какво да правя и го карам на магия, това ли си представяте? Просто нямам думи за това, страшно разочарована съм.

# 284
    Мила Маноела, много съжалявам, че темата още от сега получава негативна нотка. Всички сме в началото на бременностите ни и хормоните са полудели. Никъде не е написано това, което твърдите. Когато пишем или четем ни липсва точния тон, интонация, език на тялото и затова не всеки път се улавя всичко. Аз не почувствах поста на АА като Вас. Напротив, беше по-скоро информация, която може да е важна за Вас, ако не Ви е позната вече, или пък за жени, които анонимно четат, минали са тъкмо през аборт и плануват нататък. За тях може такава информация да бъде много полезна, защото не всички минават през обстойни прегледи и получават съвети. Много моля да не гледаме именно заради това, на всичко тук лично и емоционално.

Желая на всички спокойна бременност и повече позитивни емоции.

P.S. Аз също 2 пъти минах през аборт (мисед) и 2та пъти се изчистих сама. И двата пъти лекар каза след преглед, че мога да започна веднага, а мога и да дам 1 цикъл време на тялото си да подреди хормоните. Ами и аз като Вас, Маноела, не чаках, но на мен не ми се получи. Обаче много добре разбирам предупрежденията на АА. Това го пиша за да разберете, че ситуацията ми е позната.

Общи условия

Активация на акаунт